Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
jen blbej dotaz jestli toto je vhodnej stykac pro spinani 600W MH diky moc za pomoc ....
prosel jsem to tady na G a myslim , ze splnuje vsechny kriteria ,ale jsem v ektru obecne totalni amater, dokazu si tak zapojit lampu ,ale jinka znalost problematiky se rovna spise vakuu , tak si radsi ptam , nez se zabehnu i v praxi
Původní příspěvek od mrakoplas jen blbej dotaz jestli toto je vhodnej stykac pro spinani 600W MH diky moc za pomoc ....
prosel jsem to tady na G a myslim , ze splnuje vsechny kriteria ,ale jsem v ektru obecne totalni amater, dokazu si tak zapojit lampu ,ale jinka znalost problematiky se rovna spise vakuu , tak si radsi ptam , nez se zabehnu i v praxi
je dimenzovaný stejně jako většina spínaček: 16A odporové zátěže. Takže na 600W výbojku to konstruované není, někomu to vydrží, někomu ne (zvláště, když má i kompenzační kondenzátor)
Doporučil bych ti aspoň 25A stykač
You take the blue pill, the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill, you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes.
You take the blue pill, the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill, you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes.
Možná není pro někoho schéma zapojení stykače to pravý ořechový, tak jsem vám to připravil pomoci obrázku.
Můžete využít prodlužovačku (doprčic proč mají všude jen 3x1?).
Nejsem vubec žádný odborník a z elektriky vím, že proud vede drátem z jedný strany na druhou a toho využijeme.
V místech kde chceme mít stykač, opatrně ! ! ! ořízneme vnější izolaci (tak abychom nepoškodili izolaci drátů) na 3 místech vzdálených asi 5cm od sebe dle obrázku.
V prostředním ořezu najdeme hnědý nebo černý vodič a ten přeskřípneme.
V krajních řezech vytáhneme vzniklé konce a zapojíme do stykače dle obrázku buď 1+2 nebo 3+4.
Nyní potřebujete další přívod, který bude zapínat a vypínat stykač, stačí obyčejná
flexo dvoulinka jak je na obrázku. Tu zapojíte taky dle obrázku na kontakty A1 a A2.
Tím máte hotovo a vše to můžete dát do krabičky pro jeden jistič za cca 25Kč, aby někdo nedostal ránu.
Flexo šňůru píchnete do spínacích hodin a prodlužovačka se podle toho bude zapínat a vypínat.
Na závěr chci podoktnout, abyste měli tu správnou hodnotu stykače (ale to už se tu probíralo) a nedělejte kabely zbytečně dlouhý, kvuli těm elektrickejm věcem, aby vás to nezlobilo.
je normální, že to sepnutí toho stykače je docela hlasitý lupnutí? Jinak díky tomuhle schématu http://grower.cz/home/potw.php?a...&photoid=234850 sem konečně pochopil jak zapojit stykač. Nevím co je fáze co je nulák, ale poznám modrou a hnědou a taky nemám žádnýho známýho elektrikáře s kterým bych se o tom chtěl bavit.
mne 600w lumatek sem tam resetuje digitalne hodiny, dnes som presiel konecne na spinanie pomocou analogovych hodin na DIN liste a nimi ovladam stykac, ktory je taktiez na DIN liste vedla isticov.
elektronicky lumatek ma kompenzaciu? ja som dnes daval na 3x600w len 20A stykac... budem musiet asi kupit novy. snad to par dni vydrzi...
koli comu ich vlastne treba tak predimenzovat? pre indukcny prud? ci kde je problem? som myslel, ze 20A stykac mi v pohode utiahne cca 4kw v maxime, ale z toho pdfka som teraz zmateny...
Zdarec lidi myslíte že by mi na spínání 600w sodíku stačil tento stykač ??https://www.gme.cz/r-20-10-230v-p614-076
nebo je potřeba některej dražší? budu rád za radu
Původní příspěvek od Postman16 Zdarec lidi myslíte že by mi na spínání 600w sodíku stačil tento stykač ??https://www.gme.cz/r-20-10-230v-p614-076
nebo je potřeba některej dražší? budu rád za radu
Popiš předřadník - integrovaný? Nebo tlumič+startér? Pokud za bé, včetně kondenzátoru nebo bez?
Původní příspěvek od Postman16 Klasika normálně 600W GIB předřadník PRO-V-T
Odpověď je:
Teoreticky - nestačí
prakticky - stačí
To znamená, že ti to dle zkušenosti mnohých nejspíš vydrží, ale když se ti kontakty spečou, nemáš se na co vymlouvat Pokud bys to chtěl mít papírově nadimenzované, zvol 40A
Původní příspěvek od yara Možná není pro někoho schéma zapojení stykače to pravý ořechový, tak jsem vám to připravil pomoci obrázku.
Můžete využít prodlužovačku (doprčic proč mají všude jen 3x1?).
Nejsem vubec žádný odborník a z elektriky vím, že proud vede drátem z jedný strany na druhou a toho využijeme.
V místech kde chceme mít stykač, opatrně ! ! ! ořízneme vnější izolaci (tak abychom nepoškodili izolaci drátů) na 3 místech vzdálených asi 5cm od sebe dle obrázku.
V prostředním ořezu najdeme hnědý nebo černý vodič a ten přeskřípneme.
V krajních řezech vytáhneme vzniklé konce a zapojíme do stykače dle obrázku buď 1+2 nebo 3+4.
Nyní potřebujete další přívod, který bude zapínat a vypínat stykač, stačí obyčejná
flexo dvoulinka jak je na obrázku. Tu zapojíte taky dle obrázku na kontakty A1 a A2.
Tím máte hotovo a vše to můžete dát do krabičky pro jeden jistič za cca 25Kč, aby někdo nedostal ránu.
Flexo šňůru píchnete do spínacích hodin a prodlužovačka se podle toho bude zapínat a vypínat.
Na závěr chci podoktnout, abyste měli tu správnou hodnotu stykače (ale to už se tu probíralo) a nedělejte kabely zbytečně dlouhý, kvuli těm elektrickejm věcem, aby vás to nezlobilo.
Jen se zeptám. Dnes jsem koupil stykač, se kterým chci spínat osvětlení. Dvojlinku dám na svorky A1 a A2. Ale svorky na připojení černého kabelu maj na jedný straně R1 a 1, na druhý R2 a 2. Podle obrázku na štítku to vypadá, jako by to po připojení na jedny spínalo a na druhý rozpínalo. Je to tak?
Původní příspěvek od alojz61
Jen se zeptám. Dnes jsem koupil stykač, se kterým chci spínat osvětlení. Dvojlinku dám na svorky A1 a A2. Ale svorky na připojení černého kabelu maj na jedný straně R1 a 1, na druhý R2 a 2. Podle obrázku na štítku to vypadá, jako by to po připojení na jedny spínalo a na druhý rozpínalo. Je to tak?
posli odkaz na schemu zapojenia od vyrobcu, alebo odfot schemu na stykaci. tazko povedat, aky mas. su rozne stykace. niektore su zopnute len v pripade, ked na rele privedies prud (tu vyuzijes casovac - ked je casovac zopnuty, tak mas zopnuty stykac a teda aj lampy). inde zas mozes signalom vypnut, alebo su vypnute len v pripade, kedy ke privedeny signal na rele. tych variant stykacov je asi aj viacej, toto si pamatam zo stednej este.
Včera jsem to cvičně zapojil a na první pokus to spíná po sepnutí časovače. Tak jsem si to představoval a proto ani nebudu zkoušet jinou variantu zapojení. Zatím teda spínám 250w úsporku, ale v nejbližší době se chystám přepnou na květ a 400w HPS s předřadníkem.