Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Já začínám hnojit až když si o to kytka řekne a ukáže nějaký deficit. Takže když hnojim, snažím se co nejméně a většinou třeba 2x hnojim, 1x čistá (pouze upraveno pH)...atd...
Najjednoduchšie je hnojiť podľa tabuliek. Prečo tam vlastne dávaš Alga Grow keď už kvitneš ? Daj normálne 4ml/L alga bloom do každej zálievky a k tomu pridaj topmax podľa tabuľky. Ja mám 11L kvetináče a dávam každý druhý deň 0,5L na kvetináč. Ja osobne používam Alga Bloom ako ty, + Hesi supervit + Atami Silic Boost. Stále hnojím podľa tabuliek, a zatiaľ nikdy som nemal problém žeby boli preliate alebo kapali na nedostatok živín alebo opačne na prebytok. Občas mi trošku spečie končeky listov to vtedy dám pár zalievok s nižším pomerom Alga Bloom, cca 3ml/L. No na veg mám alga grow, tiež zákonite 4ml/L
A neviem to množstvo vody mi príde nejak moc keď si vezmem že ja dávam 0,5L vody (samozrejme hnojenej jak som spomínal hore) na 11L (!!!) kvetináč, a krásne mi pretečie niečo aj dolu do podmisky. Ale myslím že záleží aj od konkrétného substrátu. Ja používam Plagron Growmix predhnojený na 3 týždne, trošku ušetrím na alga grow hnojive, a síce ľudia píšu že je lepšie lightmix alebo tak, ale nikdy som nemal problém žeby mi to spálilo rastlinu aj keď je ešte malá, skôr som musel dať pozor aby som tam nemal moc vlhko nech sa neutopí.
Podle tabulek? Tak například při mém prvním kole jsem hnojil celé kolo poloviční dávky co byly v tabulkách BioBizzu a přibližně v polovině květu se začalo projevovat přehnojení...Takže zam mě ne- žádný tabulky...nehledě na to, že tabulky výrobci mají většinou nastavený tak, aby si to spotřeboval co nejrychleji a koupil si další.
Ani v outdooru, kde sem už odjel pár kol sem nikdy nehnojil přesné dávky podle tabulek, vždycky méně...
To keir - každopádně s tou zálivkou.. záleží na víc věcech než jen objem květináče. Teploty a vlhkost hrajou velkou roli... Když máš 28°C tak květináč samozřejmě vyschne rychlejš než při 24°C + čím měnší květináč tím častější zálivka
Původní příspěvek od trisuli Podle tabulek? Tak například při mém prvním kole jsem hnojil celé kolo poloviční dávky co byly v tabulkách BioBizzu a přibližně v polovině květu se začalo projevovat přehnojení...Takže zam mě ne- žádný tabulky...nehledě na to, že tabulky výrobci mají většinou nastavený tak, aby si to spotřeboval co nejrychleji a koupil si další.
Ani v outdooru, kde sem už odjel pár kol sem nikdy nehnojil přesné dávky podle tabulek, vždycky méně...
Čau, tohle sis musel vycucat z prstu, nebo toho ještě moc neznáš 😉 představ si, že jsou odrůdy, u kterých když dávkuješ podle tabulky, tak jsou nedohnojené. Zas má zkušenost 😉
Pleteš mu hlavu
Stejně tak tvrzení o light mixu. Ten, kdo ho používá, si sám hnojí/dodává kytce to, co potřebuje - kontrolovaně!!! Naopak případy, kdy přehnojený substrát spálil kytky jsou známé a ne zrovna výjimečné 😉
Jo a tvrdit, že tabulky si dělají výrobci jen kvůli větší spotřebě hnojiv???? Hahaha, to nemyslíš vážně.....
Samozrejme Dík za objasnenie. Samozrejme že tá teplota hraje rolu pomerne veľkú. Ja zvyknem mať v terajších časoch 25-28°C. A čo mám predpěstový boxík tak tam zalievam tak cca každé 4-5 dní a mám 400ml kelímky a vody s algagrowom cca 1dcl na jeden kelímok. Ako to ? Teplota v ňom je cca 24°C cez deň.
EDIT for Pítr:
Mne sa to ešte nestalo ani raz s tým predhnojeným cca z 12 semienok sa mi ujalo 11, jedno bolo asi nejaké divné predpokládám
Přesně jsem věděl, že za ten můj komentář tady dostanu čočku.
Psal sem pouze moji zkušenost- v indooru sem zelenáč, ale venku sem už něco odjel a vážně nikdy sem nedával takové dávky, co BioBizz uvádí.
Dám příklad- zde je odkaz na jejich tabulku: http://www.biobizz.com/wp-content/u...-2019-01_OK.jpg
BioBizz uvádí na svých stránkách, že s jejich hnojivy se má hnojit každou zálivkou a že se můžou kombinovat všechny hnojiva navzájem. OK, vezmu- li to doslova, nakoupím si všechny produkty co mají v tabulce a dle tabulky např. v 5 týdnu květu (čili cca v polovině květu) bych tedy dle jejich tabulky měl hnojit takto:
Bio Grow - 4 ml/l
Fish Mix - 4 ml/l
Bio Bloom - 3 ml/l
Top Max - 1 ml/l
Bio Heaven 4 ml/l
Alg-a-Mix - 3 ml/l
Acti-Vera - 4 ml/l
Sečteno, podtrženo, dle jejich tabulky, kdy se mohou kombinovat klidně všechny hnojiva nejednou, bych dle výše uvedeného dával dohromady 23 ml/l hnojiv. Cože je prostě strašný...
Mohu se mýlit, třeba sem to všechno špatně pochopil a vím hovno- potom teda prosím, ať mi to tady někdo vysvětlí...Díky
Já když dodržoval dávkovací tabulku Biobizzu v předešlém kole, tak jsem kytky přehnojil dusíkem (viz foto v mém threadu). Moc jsem ale mezi zálivkami neproléval čistou vodou a navíc jsem jel v kokosu a Biobizz na kokos asi nebude to pravé ořechové.
Pokud tedy se držet dávkovací tabulky, tak určitě kombinovat se zaléváním čistou vodou.
Původní příspěvek od Zbyněk1 .... Moc jsem ale mezi zálivkami neproléval čistou vodou .....
Pokud tedy se držet dávkovací tabulky, tak určitě kombinovat se zaléváním čistou vodou.
A o tom to přesně je - BioBizz všude uvádí, že se má podávat hnojivo s každou zálivkou- uvádí to i na jednotlivých láhví hnojiva.
Takže to je celé- tím jsem chtěl pouze vyjádřit, že to co uvádí BioBizz je nesmysl a nelze se tím řídit.
Ano, je to tak, to vše tam můžeš nalít a bude to ok. Jináč ano s každou zálivkou hnojky a žádné meziprolévání vodou. jen jsi teda popletl kombinaci fish mixu s Grow, tam je to jeden nebo druhý. Věřte mi 😉
ok, já Ti věřím, ale má zkušenost říká něco jiného- dával jsem do light mixu 11 l květináč - 1x za 48 hodin 1 l vody- přesně dle tabulky, každou zálivku- Grow, Bloom a Top Max a v pátem týdnu květu byly přehnojený- a to sem tam dával jen malou část ze všech jejich produktů...takže nevim
Ak sa ti zdá že toho hnojíš moc, stále ti nikto nebráni dať tam toho menej Ja tiež keď vidím že mi pálí končeky listov tak dám ďalších pár zalievaní jednoducho menší pomer.
A keď sme pri tom, neviem či je moc vhodné sa o tom baviť tu. Je to niekoho galéria, nie diskusia o hnojivách, a mali by sme to rešpektovať