Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Čau, tak já to zkusím
- pH máš jaké? Máš metr?
- Vlhkost by to chtělo zvednout tak 2x tolik. Rosička, vypnout na noc odtah. Pokud máš ofuk, tak dát výš, aby šel jen průvan.. no zkus co půjde.
- U toho výkonu světla ti říkal vzdálenost na plný? Kdyžtak mu napiš, jak daleko na poloviční. Ty čipy jsou fakt top, klidně si myslím, že o 10cm výš zkusit můžeš, na růstové fázi si s nimi můžeš hrát. O trochu méně světla, tak se maximálně trochu vytáhnou, navíc by to snížilo vlhkost u rostlin. 20cm mi přijde dost blízko, ale frYnk ti odpoví na 100%, má to změřený.
- Ty hnědý flíčky můžou být z nízké vlhkosti, ale i nedostatek kalcia, to bych řekl že ale spíš časem, přece jen živiny v té hlíně jsou.
- EC metr máš? Nebo jedeš podle tabulek nebo už to máš tak zmakly? Já mám EC 0,3 vody, první hnojení u rostlin ze semen bylo 0,6 EC a bylo to v čistém kokosu. Hlavně je nespal. I hnojivo umí takhle pokroutit listy.
PH mám neznámé. Metr nemám ani PH ani EC - kdysi jsem měl a měřil. A bylo to úplně zbytečné protože vždy mi vycházely ok hodnoty. Rostliny většinou měly problémy pouze ze škůdci. Hnojivo jsem dal jen 1ml/l - 25% z normálu.A to až nyní jako reakci na to kroucení - před tím jsem dával jen jednou vodu. Ofuk zatím nemám nahozený, mají hrubé stonky i bez toho a srazil bych tím vlhkost úplně.
Já trochu sázím na to světlo. Prostě i na 45w to má světelný výkon jako prase. Jen jsem zmatený z toho, že ta ledka nehřeje a láká to mrsknout i 10cm pod a 30°c tam nebude Nojo s tímto zkušenost prostě nemám. Vždy jsem používal only CFL a HPS. Ta LEDka mě sakra plete se zalíváním, teplotou a vším - je třeba to vychytat. Zítra lampu zvednu.
Rostlinky se vůůůůůbec netáhnou, jsou úplně krásně nizoučké a hrubé - pěkná indička. Jo a ještě jedna zvláštní - trochu už smrdí - což je vzhledem k velikosti a stáří prostě peklo, to jsem ještě nezažil ... co je to Theraphy za pheno sakra To má sloužit kléčbě né k vystřelení mozku do oblak
Jen tak jsi hoden volnosti a bytí, když rveš se o ně den co den.
To pH mě trochu děsí ale hlína má své pH a to ještě nějakou dobu udrží, pak to hnojky srovnají.
Dost jsi mě inspiroval, tak jsem vyhrabal svůj maly, starý, děravý box, v týdnu ho dám dokupy a zasadím čisté CBD modely
A s tím světlem souhlasím, já si taky říkal, ještě to nebudu zvedat a jedna palice mi nahoře zbělala a pak při postupné sklizni jsem měl taky na začátku ubrat výkon, obral jsem se tak o 30g. Je to luxusní svícení.
Dnes po šesti dnech další report. Ledka jede jen na 28,6w a dal jsem jí asi 30cm nad vrchoky. U rostlinek je nějakých 22°C přes den a kolem 20°c v noci. Zalil jsem dnes po 6 dnech pouze čistou vodou. Listy jsou stále suché, krepaté a kroutí se. Už vážně nevím. Dnes jsem zvažoval, že si seženu nové osivo.
Díval jsem se na více fotek CBD Therapky a u některých listy vypadají podobně a taky se kroutí, že by nějaká genetická chyba?
Špatné PH se mi nezdá, vždyť je od novoty upraveno a zaléval jsem jen třikrát - z toho jednou čtvrtinovou dávkou Plagronu. To by muselo být nekvalitní hlínou - což snad Light Mix není.
Už z toho začínám být zoufalý.
Napište mi prosím groweři doporučení - nejlépe odkaz na osivo CBD odrůdy s thc tak maximálně kolem 1%.
Cesta k vlastnímu kvalitnímu léčivu zdá se býti zatím trnitá ...
Zase nejde nahrávání fotek - hláška: No post specified. If you followed a valid link, please notify the webmaster. To mi dnes na náladě taky nepřidalo. Už to nejde ani ve druhém prohlížeči ... Zedy, co s tím uděláme?
Dnes po šesti dnech další report. Ledka jede jen na 28,6w a dal jsem jí asi 30cm nad vrchoky. U rostlinek je nějakých 22°C přes den a kolem 20°c v noci. Zalil jsem dnes po 6 dnech pouze čistou vodou. Listy jsou stále suché, krepaté a kroutí se. Už vážně nevím. Dnes jsem zvažoval, že si seženu nové osivo.
Díval jsem se na více fotek CBD Therapky a u některých listy vypadají podobně a taky se kroutí, že by nějaká genetická chyba?
Špatné PH se mi nezdá, vždyť je od novoty upraveno a zaléval jsem jen třikrát - z toho jednou čtvrtinovou dávkou Plagronu. To by muselo být nekvalitní hlínou - což snad Light Mix není.
Už z toho začínám být zoufalý.
Napište mi prosím groweři doporučení - nejlépe odkaz na osivo CBD odrůdy s thc tak maximálně kolem 1%.
Cesta k vlastnímu kvalitnímu léčivu zdá se býti zatím trnitá ...
EDIT: Nahrávání fotek zase nejde, zase ta stejná chybná hláška. Musel jsem změnit prohlížeč ...
caf!
Nie som si istý, ale podľa mňa si tou sterilizáciou zabil veškerý "život" potrebný k organickým procesom v tom substráte. Zlikvidoval si tam nie len patogénnych škodcov, ale aj prevažnú časť potrebných mikroorganizmov a húb, trichodermu atď., ktoré sú potrebné pri premene orgonických materiálov na minerály prístupné koreňmi. Prípadne si zlikvidoval ich prevažnú časť a musia sa tam znova namnožiť. Máš to asi momentálne z prevažnej časti mŕtve
Nápravu vidím v dodaní organizmov zálievkou a následne je nutné vyčkať, snáď sa to rozbehne. Skúsil by som lúhovať původnú nesterilizovanú zeminu a preliať kvetináče so zriedeným výluhom, prípadne na vrch aplikovať trochu tejto zeminy. Můžeš skúsiť zaliať aj kompostovým čajom z amerických žížal a čakať. Můžeš skúsiť aj niektorý z marketingových "zázrakov" na to určených z growshopu.
Ktorým typom Plagronu to chceš živiť?
Tie rastliny v ostatných kvetináčoch sú tiež v tej sterilizovanej zemine? Ak áno, tak uvidíme, že ako sa budú ďalej vyvíjať. Možno sa mýlim, ale tie vačšie sa tiež netvária 2x spokojne.
To mě taky napadlo, mám doma vermikompostér, tak že bych to příště zalil žížalím čajem. Ano, ty ostatní rostliny jsou taky ve sterilizovaném substrátě, ale v tom nejlevnějším zahradnickém - a daří se jim dobře i po sterilzaci substrátu. Kořeny z spodu jsou moc krásné a husté, semotamo jsem tam zahlédl i trošku plísně - taková ta zelená co bývá na chlebu - jenže po úplném vyschnutí zmizela.
Vetsinou to dela predhnojeny substrat.. zkratka je zo na kytky ze seminek nekdy az moc predhmpjeny a muze se objevit tohle krouceni listi.. nijak bych to neresil.. presadil bych kytky fo vetsich kvetinacu a v klidu jel dal..srovna se to samo..
Ahojky, né neupravuji, ale kontroluji, aby se nahrávané soubory vešly do předepsané velikosti. Fotky z iPhonu nejsou zase tak velké a většinou má kolem 2,5mb každá = 12,5mb a limit je 15mb. Už jsem přišel na řešení. Vkládám je postupně po jednom nebo po dvou.
Jinak co se holek týče, hned v ten Vánoční den jsem je zalil žížalím čajem v poměru 5vody :1 žížalího čaje. Květináč jsem prolil fakt dost, aby hodně zálivky vyteklo a vypláchl jsem ten plagron. Nevím co se v tu kouzelnou noc stalo ale rostliny vyrovnali listy a natočili se pěkně na ledku. Takže příště pojedu buďto na začátku kobinaci light mixu a kokosu, nebo rovnou čistě kokos.
Fotky dodám jakmile bude trošku lépe - chytl jsem střevní chřipku a sotva dojdu k notebooku. Každopádně celá rodina zdravá a já objímám celou noc mísu - to celkem dobře vystihuje kvalitu mé imunity ...
Jistě jste již velice netrpěliví, jak se holkám daří. Před pěti dny jsem je přesadil do většího se směsí kokosu a hlíny 1:1. Pěkně vyrovnaly listy a myslím, že už to pujde. Včera jsem je rovnou zaštipl aby se jim nezachtělo táhnout do výšky. Starší listy zůstavají trošku poškozené , ale nové jsou krásné .
Svítím 40w a zdá se, že jim to vyhovuje a stačí. Pro tento boxík by byly 4 kyti ideální - bohužel nebylo více semínek. Tak nadále nechám na růstu co nejdéle, ať se ještě více rozrostou i když myslím, že prostor nezaplním. Ale nejde mi o výnos tak je to celkem jedno.
Může se to zdát směšné ,ale tyto problémy mi daly hafo zkušeností a závěrem bych řekl, že pod LED bude mnohem vhodnější čistý kokos, který je vzdušný, než hlína která dost pomalu vysychá - což rostlinkám moc nesvědčí. Něco jiného je HPS, která hřeje mnohem více a tím pádem více suší vzdušnou vlhkost a rychleji to schne.
EDIT: Sorry za otočení fotek, ale už to nešteluju. V pc se mi ukazují správně ... potvory ... jinak jsou to fotky z přesazování takže asi 5 dní zpět ...
Na internetu se mi zalíbily semínka od Diafem - Dinamed CBD - To by měla být odrůda pro mě, CBD 18% , THC Maximálně 0,5% (kéž by nám alespoň zvedli zákon na 1% max). Tak jsem si 5 semínek objednal.
Jenže už jsem nechtěl zpět pěstovat v hlíně tak jsem šel nakupovat:
-kokos
-Advance Hydroponics od Holland 1 + 2 + 3 + Enzymes+ + Root stimulátor
-PH Meter Essentials
-EC Meter Essentials
... ehm ... jsem zase o 4500 lehči Ale AH jsou po půl litrů takže pro mě na kurevsky dlouho, enzymy a root taky na dlouho po 250ml a PH a EC určitě dlouho vydrží - budu pečovat jako voko v hlavě.
Jedno semínko jsem nechal rovnou naklíčit a zkusím si udělat nějakou malinkou mateční rostlinku - ať mám nějaké klony přes léto za okno a pak na podzim do skříňky. Ten Dinamed CBD by měl být více stabilní než ta CBD Theraphy.
Jen nevím, kam s tím. Za nedlouho bych rád Theraphy přepnul a asi to dám pod nějakou klasickou zářivku ale teď nevím kam - uvažuju nad pc bednou a nějakým kyblíčkem. Možná někde na půdě vyštrachám DP 90 - Ten by byl ideální, ale nevím v jakém bude stavu.
Vyklíčilo krásně (klíček 1cm za asi 15 hodin), tak jsem ho dnes bouchl do kokosu s upraveným ph a root stimulatorem od AH. PH výtoku jsem měl 5,8 takže bych řekl že ok. EC vody mi to ukázalo 0,0 - takže nevím jestli je to v pořádku nebo ho musím zkalibrovat. Je pravdou, že se nám doma nikde neusazuje ani vodní kámen a nic podobného - nedávno jsem opravoval pračku a když jsem vytáhl topné tělísko tak jako nové po 6 letech ...
EDIT:Sorry za to otočení, musím to vychytat - zatím nevím jak. Každopádně fotka Dinamed CBD semínka, výbavičky a dnešních holek CBD Theraphy od Skupiny CBD ...