Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
pixxel : Pod 60w nejde dát 1g/w nemyslím,si že by to bylo možný a to víš,že si s ní povídám a mazlim se s ní a pořád k ní nakukuju je to moje milenka ..Já se snažím držet ph tak nějak pořád stejné v dobrých mezích,kdesi jsem viděl tabulku ph při kterých se střebavájí jednotlivé živiny,kdybys pohledal na netu tak ji najdeš a určo nemá cenu měnit ph při každé zálivce,chvíli trvá než se to projeví ...
Jináč trošku mě mrzí,že jsem nepoužil ten ripen ,abych se dozvěděl , jak to vůbec funguje,nakonec jsem se totiž rozhodl,že bonsajku nechám trošku přezrát xD když indiku tak uzemňující takže holčina má teď barvu jako na podzim (59. den)-je bez hnojek 20 dní,většina trichomů je hnědá a včera jsem vypl světlo a naordinoval tmu TAKŽE
Všechno jde když se u práce myslí. Pod 6x10W ledkama jsem sklidil krásných 90g paliček. Stačí jen umístit světla tak aby svítily na kytky z boku místo neefektivního svícení shora. Pokud tohle kolo sklidím něco podobného, tedy +1g/W, tak budu moct říci, že svícením z boku se celkem hodně zvyšuje výnos.
Já jsem minulé kolo zalíval +-1x za týden, takže tam to pH už oscilovalo docela pěkně. Stačí měnit pH o pár desetinek až o jednu jednotku pH a už kytka vstřebává mnohem efektivněji dané vitamíny než při konstantním pH. Minulé kolo jsem právě ty pH grafy študoval a došel jsem k tomu, že je lepší ta mírná oscilace. Jsem měl velký problém s pH ale teď mám kytky výstavní. Krásné listy skoro jak z učebnice.
Rád jdu proti proudu a bořím zaběhnuté konvence a v mém případě to zatím přináší ovoce/palice. Málokdo na této planetě se může pyšnit výnosem 1,5g/W ve svém prvním indoor kole v životě . Moje zkušenosti ber radši ale s rezervou pač jsou zatím ve fázi testování. Pokud se mi to však všechno po pár kolech potvrdí, tak trochu změníme historii pěstování
Nicméně ti přeji co nejvíce moc dobrých paliček
Zdravíčko groweři tak snad abych toto téma pomalu uzavřel.V pondělí jsem bonsajku sklidil,ale až teď mám čas to sem upnout.
Abych to tedy shrnul,tak pěkně popořadě,pod čím jsem to vlastně pěstil viz foto ...Na růst jsem použil masivní výkon 30w v cob didodách a květ byl pod 60w cob led...
Musím říct,že ty růstové ledky mě fakt překvapili a rostlo to pod nimi mnohem líp než jsem čekal!Uřčitě zbastlim,něco většího tak do 150w a svoji 125w cfl pošlu do důchodu tohle je o parník lepší
Co se týče květu tam mě ledky vyloženě nenadchly,ale ani neurazily,čekal jsem to horší,paličky jsou na tak malou watáž poměrně slušně prorostlý,tak že proti světlu neni vidět skrz a mají vyloženě přijemné aroma-tady se určitě projevil 20 denní proplach bez hnojek nic...
1)Cena ledek 1ks=10kč celkem teda 90kč za světla,hlínikový chlazení jsem dostal,co kolega rozebíral chladiče v monitorech nebo co kde to sebral takže světlo jen čistě cena led tj 90kč.
2)Růst trval nějakých 30 dní tj .30x18= 540 hodin s 0,72kW/24hod ...540/24=22.5*0,72=16.2KWh spotřeba za růst vynásobena průměrnou cenou 1kwh tj 3.7kc = 59.94 Kč
Což,je jen orientační je třeba k tomu připočíst větrák chlazení a účinnost napájecího zdroje,odhadem bych si k tomu připočetl takových 15% ...
3)Květ trval 60dní tj 60*12 = 720hod s 1,440kW/24 ...720/24= 30*1,440=43.2kW * 3.7kč = 159.84kč a samozřejmě plus nějaká ta učinnost zas třeba 15% k ceně.
tj celkem 220kč + no ikdyby pajda tak celej pěst,co se týče El produ,vyšel asi na tři stovky a investice do světla dalšich 90kč,takžýe celá sranda bajvoko vyšla na 4 kila což je slabá náštěva výčepu
Hnojky jsem měl z cannafestu co rozdávali takže tady cena žádná.
Vyhlašuju,že ten,kdo správně tipne výnost nebo bude nejbliž a POKUD BUDE CHTÍT ode mě dostane hlavní cenu v podobě buď
1)Vip seed bank Mr.Fix 1ks semínko :-D
2)Tao banka 6ks autoflower regular mix
3)Tao outdoor regular mix asi taky 6ks
všechno z posledního cannafestu skladováno v ledničce ...
Tenhle pěst mi udělal radost,škoda,že už to skončilo,člověk si hned uvědomí jak ten čas letí