Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od Tazy'cz To !ZAU!:
-Když má dvě kytky, v malým květináči, kterej je dobrej jen pro jednu kytku, tak mu z toho velký kytky nevyrostou, porostou celkově pomaleji, v pozdější fázi, protože nebudou mít "tolik" místa pro kořeny. Kytky, který budou byť jen o 20cm větší, budou menším kytkám stínit, a i těch 20cm o kterých budou kytky dál od světla, bude znát.
zdar,
jen pro info, tohle je blbost. několikrát sem zkoušel (zbyly řezy) poslat do 6,5l květináče dvě kytky a oproti ostatním byly sice nižší o cca 5 cm než ostatní, ale co se týče poměru gram na květináč tak byly nadprůměrný takže se to ve výsledku i vyplatí, ale nezkoušel sem to na celej box. Model Critical Mass.
Ahoj jen podpořím Keena.. Z osobní zkušenosti se mi taky vyplatilo dát do jednoho 2. Používám na to ale 11l květináč.
Je pravda že když tam byla květinka sama tak byla větší, ale větší výnos z květináče nebyl. Za mě to ale neni problém ani kombinovat - ta větší se dá přece jednoduše ohnout, nebo ještělépe scrog..
Lidi, jak to udělat abych mohl svítit od 18:00-6:00. Teplota v boxu při 600w je až 32 den! Když to ručně pokropím srazím to i o 7 stupňů, ale je to o ničem v pozdější fázi.. Teď mi to zapíná v 5:00, díky
14:00- po hodině od kropení mám 28stupnu, to se mi celkem líbí, ale stejně.. Otevřel jsem ještě jeden spodní přítah a nechal pootevřenou spodní část stanu. No nvm chtěl jsem to nakonec táhnout jenom přes sono kvůli bezpečnosti(únik světla každou noc..)
Dej jim delší noc, určitě ne den. Vypni topení, pootevři okno a větrák na ofuk dej níž na menší stupeň, neměl by foukat na výbojku
Edit:
Výnos v idooru se měří na m2 osvícený plochy, ne na květináč. Takže fakt, že v jednom květináči bylo víc g, když v něm bylo víc kytek je sám o sobě nicneříkající. Důležitý je, kolik ty kytky zabíraly osvícený plochy oproti ostatnim.. Já mám zkušenost, že kytce se daří nejlíp, když je v květináči sama..
Pokud má problém řešení, pak ho vyřeš, pokud řešení nemá, trápením si nepomůžeš.. (přísloví)
Neříkejte hloupým lidem, že jsou hloupí, mohli by se urazit.. (by me)
Žít neznamená přežít, ale užít.. (M. A. Anděl)
Pochopit znamená zjednodušit.. (Oldow)
jo, dávám 24 noc, teplotu snad uhlídám, maximálně ty tři hoďky budou trochu rizikové.. Při horkých nocích nvm, 400w jedině a čekat na podzim a chledné dny.
citace:
Původní příspěvek od fiste Dej jim delší noc, určitě ne den. Vypni topení, pootevři okno a větrák na ofuk dej níž na menší stupeň, neměl by foukat na výbojku
Edit:
Výnos v idooru se měří na m2 osvícený plochy, ne na květináč. Takže fakt, že v jednom květináči bylo víc g, když v něm bylo víc kytek je sám o sobě nicneříkající. Důležitý je, kolik ty kytky zabíraly osvícený plochy oproti ostatnim.. Já mám zkušenost, že kytce se daří nejlíp, když je v květináči sama..
Zdravím vás po delší době.
Nové práce znamená víc času s boxem. Kámoše jsem od toho vykopl a řekl jsem mu ať nastuduje indoor. Sice jsem bez hmyzáků, ale fleky po špatném ph se jenom víc rozjely. Koupil jsem kapky na Ph a podle oka jsou hodnoty takové:
-voda z kohoutku má cca 7-7,4ph
-JidB píše ph 5,9, přidáno 2ml/10l ph-
-odtok z květináče má cca 5-5,5ph
Jaký bych teď měl mít odtok? Připravím si hodně odstáté vody kterou upravím. Pls najíždím na květ a každá rychlá rada moc pomůže. Foto snad do 72hod...
Me se povedlo taky minule kolo rozhodit PH listy zacaly tak jakoby nejako rezavet a cely to vypadalo hrozne, tak sem vzal kazdou tu kytku a prolil hroznym kotlem vody. Skarede listy sem prostrihal a byl klid. Takze za me ti doporucuju to prolit kopou vody. Jelikoz mas nizky PH tak tu z kohoutku nemusis ani stahovat staci nechat aspon den odstat at se z toho uplne neposerou. Na konci to prolij upravenou vodou s enzymama a priste normalne zalij melo by se ti to urcite zlepsit.
PS kopa vody aspon 5x obsah kvetinace ja lil ccca 30litru na 6.5l
A kolik by měl mít idealně odtok ph, stejně jako má být ph hlíny?
citace:
Původní příspěvek od MocnyOkurek Me se povedlo taky minule kolo rozhodit PH listy zacaly tak jakoby nejako rezavet a cely to vypadalo hrozne, tak sem vzal kazdou tu kytku a prolil hroznym kotlem vody. Skarede listy sem prostrihal a byl klid. Takze za me ti doporucuju to prolit kopou vody. Jelikoz mas nizky PH tak tu z kohoutku nemusis ani stahovat staci nechat aspon den odstat at se z toho uplne neposerou. Na konci to prolij upravenou vodou s enzymama a priste normalne zalij melo by se ti to urcite zlepsit.
PS kopa vody aspon 5x obsah kvetinace ja lil ccca 30litru na 6.5l
Tak po dlouhé době zase něco nahodím.
Problém s Ph se u většiny snad vyřešil, dva kousky jsem ale hrubě poznamenal viz. foto. Listy jsou křupavější než bohemia chips, bez škůdce a plísně. Problém s půdou jsem si zavinil asi na startu! Zálivka byla strašně malá, na 6,5l jsem lil asi 200ml, takže hlína schla dalších cca 18dnů, spodek byl uplně vyprahlý. Takže jsem si přesolil a rozhodil hodnoty, na květu to jde lehce poznat, pomalu najel, po +10 dnech se až ukázal rys květu.
Teď leju 1l na květních obden. Ph cca 6.5 ec bůh ví. Hnojky jedu podle tabulky JidB velikost holek je cca půl metru
Ph jsem se snažil vychytat přelitím květináču. Nemám doma tak velké nádoby na odstátí, dal jsem poslední sprchu a nechal odstát napuštěnou vanu. Vytékalo mi ph 4 takže jsem neupravoval vodu z kohoutku a nechal ji na cca 7.2. Prolil jsem min. 20l na 6.5l květník bez enzymů. I tak u poloviny zůstával odtok okolo 5.5 . Příště si budu hlídat vše pomocí dig. metrů.
Původní příspěvek od fiste Dej jim delší noc, určitě ne den. Vypni topení, pootevři okno a větrák na ofuk dej níž na menší stupeň, neměl by foukat na výbojku
Má to nějakej specifickej důvod, třeba že to snižuje životnost výbojky? Nechci rejprat... ale sám dávám dohromady box a zjišťuju co jak nejlíp udělat ohledně cirkulace vzduchu. Tak mě zajímá proč by neměl větrák foukat na výbojku... plánuju jeden na ofuk světla, druhej na ofuk kytek + odtah.
Fanatik: Kam máš vedenej odtah... jen někam poblíž okna? A nezvedá to v místnosti teplotu a vlhkost?
Jinak ať to roste, vypadá že největší krize s PH je za tebou a teď to jen dojet.
K tomu zalejvání.... já to dělám tak že čim menší květináčky, tim víc zalejvám... oni ty malý totiž proschnou rychlejc než velký a ta kytka vydrží v mokrý hlíně i tejden aniž by se projevilo přelití (pokud to nebude vyloženě bahno). V 6,5 litrovejch je jen tak nepřeleješ... bys jim to musel lejt neustále.
Po dlouhé době zase nějaké fotky
Po celou dobu 12/12 hnojím Jidb, podle tabulek. Ph metr pořád nemám(+Ec vůbec netuším) a nechávám ho na 7 . Všechny holky ustály problém s ph a přesolením, jenom tři kousky jsou jasně slabší.
Taky jsem špatně využil prostor, příští kolo nebudu tuhle indiku vůbec zaštipovat jenom se zbavím bočních větví(nechám max. 3). Nárůst rostlin v době 12/h byl max 75% a finální velikost je tudíž max 50cm -.- 70cm na výšku je nevyužitých, je to prostě sog pod 600w.
Začal jsem s flushem, poslední dvě zálivky byly čisté, u některých kousků aplikuju Finálku od ah kvůli porovnání a nostalgii poslední zálivku plánuji na zítra a o víkendu kosím (v 56. dnu)
Vlastnosti Norther lights jsou ale úžasné Lepivost na max, při manipulaci mám chloupky na rukou přilepeny k ruce
Vůně je těžká, silný skunkový odér, bez pacháče bych byl nahraný už ve 25dnu Naopak na prstech zůstává silná vůně citrusových plodů, zeminy a cukrové třtiny.. dokonalé
Hola growers!
Zde jedna fotka z právě probíhající sklizně. Sedm kětníků by bylo, patnáct jich na mě ještě čeká. Tímhle tempem mám do večera o zábavu postaráno
Cau pekny dej pak vedet kolik toho bylo Jedu neco podobnyho taky indiku a 600w a metoda LST. 3 Den 12/12 a mam takovy krovisko nizsky a doufam ze se to jeste poradne povytahne. V jaky vysce si prepinal??
Čus Nechal jsem u některých kytek příliš stonků, tím jsem i vyplnil prostor, proto po přepnutí měli 30cm.
Další chyba byla je nějak zaštipovat, příště jedu to samé a nechám to volně růst, jenom otrhám stonky(nechám tak 4stonky max.) Matkář má u svých kytek nárůst po přepnutí o 100%.
Já jsem se kvůli špatnému ph a zaštipování dostal na 45 cm. Některé spodní větve jsou o ničem, některé ale kvetou jak vrcholky. Přesto nechám příště, jednu hlavní a max. 3 vedlejší a uvidím
nojo jsou trochu mensi, ale co se da delat, nekdy se to dost tezko odhaduje kdy prepnout, taky to znam kdyz obcas po prepnuti vylitnou jeste dvakrat tolik a obcas jenom o par desitek cm... taky jsem zvedavej na vynos ale aspon 450g by tam byt mohlo