Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ahoj,
co se týká toho efektivního osvětlení tak je to podobné jako s pojezdem . Pokud prostor osvětluješ dynamicky tak stačí menší výkon, nebo jinak; stejným výkonem efektivně osvětlíš věší plochu. Příkladem budiž i tento nápad: http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=61246
Já otáčím TopSpinem klipsnovým ventilátorem (viz. obrázek) ten mi k tomuto ůčelu přijde ideální. Tento ventilátor seženeš v jakémkoliv slušném growshopu ale smaozřejmě i jinde. Není součástí balení!
P.S: večer něco nafotím
Ahoj.Nechci zbytečně rejpat,chápu,že "pohon" stínidla klipsňákem je zároveň jeho chlazením,nicméně,neuvažuje jeho konstruktér do budoucna o malém elektromotorku s ložiskem v závěsu stínidla,kterej by obstarával otáčení,případně s regulací otáček..?
Ahoj.Nechci zbytečně rejpat,chápu,že "pohon" stínidla klipsňákem je zároveň jeho chlazením,nicméně,neuvažuje jeho konstruktér do budoucna o malém elektromotorku s ložiskem v závěsu stínidla,kterej by obstarával otáčení,případně s regulací otáček..?
Bylo by fajn, kdyby byla taková verze včetně té pro klipsňák, která by byla základní a tudíž levnější
Včera stínidlo převzato, dnes nainstaluji a večer napíši dojmy z osvětlení prostoru. Každopádně zatím moc dobrý dojem z dílenského zpracování
"Mít rád lidi a milovat lidi, to je celé tajemství a snad jediný recept na štěstí. "
guerilla: Díky za podporu, je to tak, i když se netočí dává topspin velmi dobře rovnoměrné osvětlení přez celý prostor.
Mám vrcholky kytky cca 30cm od středu hořáku to je cca 15cm od skla výbojky. Na krajích jsou vetší kytky a jdou trochu vejš, cca na ůroveň spodního skla výbojky.
1/ svilušky - těch sviní se už asi nikdy nezbavím, postrach každého growera - zvlášť v pozdní fázy květu, chemie už nepřipadá v úvahu, zvýšil jsem vlhkost ve dne a připravil tabákový výluh + trochu jaru aby to lépe smáčelo listy, uvidíme
2/ přerostly - už nikdy více několik modelů najednou, zvlášť když jedu na maximální výnos...je to jen voser, musím je ohýbat a to se podepíše na sklizni. Více modelů už jen při selekci nebo pro chuť
Tak uvidíme jak se zadaří, každopádně toto neberte jako ukázkový grow pod TopSpinem, mohlo by to být lepší...
Původní příspěvek od hardiron Tak kolik si tam toho mel???
Tak vzhledem k průběhu pěstu jsem velmi příjemně překvapený. Jak už jsem psal: svilušky plus kombinace různých modelů a tím výškové rozdíly(hlavně přerostení pár jedinců) byly hlavními problémy. Také se mi tam přimíchal jeden výnosvě né moc dobrý model. Na druhou stranu na dalším modelu jsem měl průměr 28g/kytku a dal bych ruku do ohně za to, že to nebylo na úkor ostatních. Matky jsem poslal do věčných lovišť, byly to stejně přeřezi z přeřezů a proto taky to označení noname-již nevím z čeho. Na další kolo plánuji Bubblegum od Seriousů. 8 matek ze semen. Jinak jsem byl toto kolo příjemně překvapen strukturou středních pater...
Jsem přesvěčený, že pod tím setupem co mám je možné atakovat hranici půl kila sušiny. Zřejmě zainvestuju do elektronického pohonu pro moje Agro...uvidím.
citace:
Původní příspěvek od EDA45 a jestli se ti podaří s tim stínítkem vymmačkat z těch 16 kytek 400g+ pod 400W,tak klobouk i čapica poletí dolů..
Já ti ten klobouk jednou sundám, ale bohužel né dneska.
Výsledek:
349g plus nejnižší spodky (cca 10-15), které nepočítám.
Já ti ten klobouk jednou sundám, ale bohužel né dneska.
Výsledek:
349g plus nejnižší spodky (cca 10-15), které nepočítám.
Toť vše. CU sůn...
Snad si je jednou sundáme navzájem..
Ne,stejně letí dolu za tvoje novátorství a výzkumy..Gratuluju!
Nevim co říkáš na hlubší zapuštění výbojky do topspinu ála bezdechu..,ale mě to připadá dobrá idea..Myslim si,že topspin z hlouběji zapuštěnou výbojkou,elektrickým pohonem otáčení a pojezd k tomu a pod 400W by se mohly dít zajímavý věci..Ještě zajímavější,než 500g..
Bubble gum od serious seedu taky zacinam..vyselektovana matka a klony uz frci. Tak jsem zvedavej na ty tvoje BG,na kdy to planujes? Nikde jsem tady BG nenasel,
moc lidi to tady asi nezkouselo..Tak at se dari. Zdar ))
Čus, teď mám vyslektovány samice (8/10) dobrý poměr. Už mám nařezáno tak čekám na zakořenění. Pojedu asi od každé matky 2 kousky. Pak ještě odjedu všechny na balkoně a asi tento rok o5 partizánsky ve volné přírodě. Takže na podzim bych mohl mít vyselektovanou matku. Jinak BG má být plný krystalů viz obr. http://grower.cz/semena/bubble-gum
čaues zaujal mě tvůj vynalezt jmenem top spin, a chtěl sem se zeptat jestli jde dát výbojka i horizontalně a jakej to osvítí prostor, chci to pořizovat na 750w a váhám mezi a wingem a top spinem. díky za info, čao