Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Jelikož už delší dobu pěstuju Hydro a navíc Vertikálně, rozhodl jsem se jít ještě dál a sestavit systém, který by nezabíral mnoho místa, byl jednoduchý na zkonstruování a především reálný z nad průměrným výnosem, pod co možná nejmenší Wattáží
Systém jako celek :
Systém jakožto takový se bude skládat ze 4 nezávisle na sobě se otáčejících válcích a ve středu bude usazená Cooltube.
Celý systém bude zavlažován tipem "EBB Flow" ve středu každého válce bude "RW" voda bude vháněna pomocí čerpadla na vrchol válce a od shora dolů bude válec zaplavovat v určitých intervalech, odsud se voda bude vracet spět do sběrné nádoby.
Po stranách válce budou otvory na hydro-košíky.
Pro větší přehled o rostlinách mám v plánu nejen roztáčet každý válec ale i celý systém kolem své osy a tím pádem nemusím řešit přístup ze všech stran.
Dále musím zabránit zamotání rostlin do sebe samých při otáčení...
To vyřeším sítí aby nedocházelo k nepříjemnostem..
Prozatím vyzkouším menší počet rostlin a pokud vše půjde jak má navýším počet na dvojnásobek..
No snad to alespoň zlehka pochopíte mou myšlenku, kterou již pomalu začínám realizovat..
Podrobněji to bude, až na fotkách kde to budu konstruovat.
Rozměr celého systému by měl být " 1500mm x 1500mm x 1000mm "
Tato čmáranice je jen pro pochopení jak by to mělo asi fungovat
To: tuffgong1
Vše budu nakupovat zítra a sestavovat postupně nebude to sranda, ale většinou už vím co a jak udělam... tipuju že s tímto co jsem navrhl by šlo hravě udělat 1200g pod 400w v rozměru 150x150x100
To:IcanLearnUgRow
Mě to právě že napadlo když jsem dělal vertikál naposled. říkal sem si místa tu je ještě na pár kitek tak sem koumal jak je otáčet a když už jsem v tom byl, tak jsem to dal i do pater a trochu doladil.. Tak snad to pojede jak má...
Vše ukáže jen čas tak držte palce.
Zdravím, přesně tudle myšlenku nadhazoval známej u pivka. Jakou hybnou silou chceš otáčet jednotlivý válce?
Řešili sme pohon jednoho z "květníků" a správným vypletením řemenu mezi nima, můžeš pohánět všechny válce najednou
To:Zedy
Mám 4 elektro motorky které by to mohly v klidu utáhnout vše bude ještě regulované aby se to neotáčelo moc rychle.
Plánuju cca 1 otočení za minutu.
Původní příspěvek od Abaddon To:Zedy
Mám 4 elektro motorky které by to mohly v klidu utáhnout vše bude ještě regulované aby se to neotáčelo moc rychle.
Plánuju cca 1 otočení za minutu.
a nebylo by prave lepsi,kdyby se to otacelo spis rychlejc? si myslim, ze by se to kytkam vic libilo. Jinak moc peknej napad)
No ja sem na to zvedavej. Napad dost dobrej. Pokud tam das 1200g tak to by bylo fakt husty. Nezapomen poradne vsechno poradne dokumentovat. sem zvedavej jak to vymyslis, protoze podle me konstrukcne to nebude zas tak jednoduchy.
To:Klamath
Byl bych rád pokud by to fungovalo jak zamýšlím.
Uvidíme dnes nakoupim část věci a něco až příští týden a pomalu budu sestavovat, dokumentovat a hlavně testovat.
To vypadá dobře, jen tam nechápu to Ebb and Flow, kdyby to tak bylo vyteče ti roztok z toho hydrokoše. Jak chceš řešit rezervoar? Bude mít každej válec svůj, nebo všechny společnej? Jako medium bude RW kousky nacpany do toho válce kam se pak jen nastčí košíky s řezanem? Pokud jo tak myslím že je možnost prokapávání roztoku právě přes ty spoj válec-hydrokoš.
To:Machoman
Vytékat to nebude "snad" hydro košíky budou ještě vsazené v normálních květináčcích nebo trubkách které budou směřovány vzhůru... Medium bude RW a zavlažovat se to bude z externí nádoby, která bude napájet všechny 4válce a co proteče válcem směrem k zemi se bude odvádět čerpadlem spět do nádoby na vodu.
Samozřejmě jsem uvažoval že každému válci ve spodní části vsadím nádrž na vodu a jen budu vhánět nahoru a co proteče spět tak proteče... zavlažování teprve řeším ... Teď je priorita doladit mechanismus co možná nejjednoduššího roztáčení celého systému
Dnes jsem si pohrál se základovou deskou, která je kulatého tvaru 1600mm v průměru. Koupil jsem Odpadní rouru 4 x 1000mm a zháním a připravuju další věci až bude více součástek tak začnu fotit a dávat report... zatím zdar
Zdravím přátelé, dnes jsem dořešil roztáčení systému vše bude na jeden ele. motor "obr.2" Silný a odolný grilovací motorek s možným zatížením do 120 kg ten bude uprostřed a k němu bude připevněná Cyklo Kazeta "ozubené kola" obr.1
Ke každému válci ve spod bude připevněná také Cyklo kazeta a vše bude propojeno řetězem nic jednodužšího jsem nevymyslel zatím...
Po delší rozvaze budu roztáčet jen 4 válce a základová deska bude na pevno na železném podstavci a vespod bude nádrž na vodu."pod zaklad. deskou"
Nádrž bude na kolečkách pro lepší manipulaci. "plast box hornbach na kolečkách" cca 50l možná více.
Každý den neco dodělávám přikupuju dokumentuju a zítra snad dokoupím i ty cyklo kazety a řetěz tak konečně neco přihodím také sem na grower.. Zatím se mějte