Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Základní Pěstitelské Informace » Kdy začít klíčit semena na outdoor?
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3 4
Autor
Téma 
zhuleny cap
Stálý Člen

Karma uživatele zhuleny cap - 93% PěstitelskáKarma uživatele zhuleny cap - 93% PěstitelskáKarma uživatele zhuleny cap - 93% Pěstitelská

Příspěvek č. 33

caute kluci asi mam taky ten syndrom ze se nemuzu dockat az zasadim
pestuji asi 8 roku a vse mam zmakle klasicke venky prvni az druhy tyden v dubnu a pak celej kveten krasne ve sklenicku kde na ne sviti slunicko celej den potom jdou kytky ven
Ale mam problem nemam uz co hulit svedi me ruce koupil jsem 5 blu automazaru a rikam si jestli jedno semeno nehodit klicit ted hned, za tyden vyleze a nesoupnout ho pak hned do sklenicku ?? je mi jasne ze kytka poleze nahoru jak blba a bude to takovej vyschlej zebracek ale rikam si kdyz ji necham az do konce kvetu ve skleniku coz je prelom kvetna a cervna v tuto dobu je ve skleniku kolikrat tropicke pocasi tak by tam mohli dorust pekne palice a ja budu mit co hulit zacatkem cervna
co myslite???????

Old Post 10-03-2016 v 10:14 AM
zhuleny cap je offline   Profil uživatele zhuleny cap   Find more posts by zhuleny cap   Foto galerie člena zhuleny cap   Click here to Send zhuleny cap a Private Message   Add zhuleny cap to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
murmur
Stálý Člen

Karma uživatele murmur - 58% PěstitelskáKarma uživatele murmur - 58% PěstitelskáKarma uživatele murmur - 58% PěstitelskáKarma uživatele murmur - 58% PěstitelskáKarma uživatele murmur - 58% Pěstitelská

Příspěvek č. 34

Taky jsem už přemýšlel nad automatem, na růst za oknem a pak na balkon, dát třeba každý 2-4 týdny jedno semínko. Automaty jsou odolnější, na noc bych je mohl popř. schovat, když by bylo moc chladno.

Old Post 10-03-2016 v 11:41 AM
murmur je offline   Profil uživatele murmur   Find more posts by murmur   Foto galerie člena murmur   Click here to Send murmur a Private Message   Add murmur to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Pixxel
Stálý Člen

Karma uživatele Pixxel - 29% PěstitelskáKarma uživatele Pixxel - 29% PěstitelskáKarma uživatele Pixxel - 29% PěstitelskáKarma uživatele Pixxel - 29% PěstitelskáKarma uživatele Pixxel - 29% PěstitelskáKarma uživatele Pixxel - 29% PěstitelskáKarma uživatele Pixxel - 29% Pěstitelská

Příspěvek č. 35

Zdravím pánové,
taky mě napadlo zasadit autamatek teď o víkendu pač 17.3 se nám slunko přepne konečně do 12h fáze a den bude delší a delší.
Je mi jasné, že by to bylo plýtvání semínkem dobré genetiky kdybych měl spoléhat teď jenom na slunko. Mám však z práce vytvořené dvě růžice s CREE red a blue ledkama (na jedné ružici je 4xRed+3xBlue LED).
Celkově 14 vysoce svítivých LEDek, kterýma bych na kytku ze začátku a v průběhu svítil. Takže by na kytku svítilo jak slunko tak i LEDky. Kytka by byla v květináči na balkóně, který je na jih.
Vyčkat bych ještě vyčkal pokud by jsme mi to doporučili, jen bych rád letos stihl aspoň dvě kola. Pokud bych začal teď, tak bych někdy v květnu, začátkem června sklidil jednu kytku a pak zasadil nové kolo.
Myslíte, že to má smysl zkusit již nyní s přídavky světla z LEDek?

Old Post 10-03-2016 v 12:27 PM
Pixxel je offline   Profil uživatele Pixxel   Find more posts by Pixxel   Foto galerie člena Pixxel   Click here to Send Pixxel a Private Message   Add Pixxel to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
zhuleny cap
Stálý Člen

Karma uživatele zhuleny cap - 93% PěstitelskáKarma uživatele zhuleny cap - 93% PěstitelskáKarma uživatele zhuleny cap - 93% Pěstitelská

Příspěvek č. 36

jojo souhlasim co nevidet bude vic svetla nez tmy a tak to asi rysknu a dam jedno seminko uz ted a zbytek autosu az na konci dubna
rad bych ti poradil ale s lampou nemam zadne zkusenosti co vim od kamaradu tak nekteri nechavaji kytky prvni pod lampou a az je pekne pocasi daji je ven
ale asi bych nekombinoval lampu a slunicko v jednom dnu myslim ze to tu kytku jen poplete

Old Post 10-03-2016 v 12:44 PM
zhuleny cap je offline   Profil uživatele zhuleny cap   Find more posts by zhuleny cap   Foto galerie člena zhuleny cap   Click here to Send zhuleny cap a Private Message   Add zhuleny cap to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
spachal
Stálý Člen

Karma uživatele spachal - 75% PěstitelskáKarma uživatele spachal - 75% PěstitelskáKarma uživatele spachal - 75% Pěstitelská

Příspěvek č. 37

Dotaz: kdy se delka dne prehoupne do faze, ze u regularu nehrozi nakveteni? Tipoval bych to okolo 14,5 hodin svetla, takze v nasich podminkach konec dubna?

Old Post 10-03-2016 v 14:45 PM
spachal je offline   Profil uživatele spachal   Find more posts by spachal   Foto galerie člena spachal   Click here to Send spachal a Private Message   Add spachal to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Alpinestars
Stálý Člen

Karma uživatele Alpinestars - 94% PěstitelskáKarma uživatele Alpinestars - 94% PěstitelskáKarma uživatele Alpinestars - 94% Pěstitelská

Příspěvek č. 38

wtf spachal ? toto neni indoor, priroda je blahodarna, o znadnym nakveteni jsem nidky nikde neslysel ani kdyz to sadili v prosinci

Old Post 10-03-2016 v 19:33 PM
Alpinestars je offline   Profil uživatele Alpinestars   Find more posts by Alpinestars   Foto galerie člena Alpinestars   Click here to Send Alpinestars a Private Message   Add Alpinestars to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
frek
Stálý Člen

Karma uživatele frek - 85% PěstitelskáKarma uživatele frek - 85% PěstitelskáKarma uživatele frek - 85% PěstitelskáKarma uživatele frek - 85% PěstitelskáKarma uživatele frek - 85% PěstitelskáKarma uživatele frek - 85% Pěstitelská

Příspěvek č. 39

citace:
Původní příspěvek od Alpinestars
wtf spachal ? toto neni indoor, priroda je blahodarna, o znadnym nakveteni jsem nidky nikde neslysel ani kdyz to sadili v prosinci

Jakmile rostlina dosáhne pohlavní zralosti, je připravena kvést. Pokud je "dospělá" třeba na začátku dubna, tak za oknem/venku Ti začne okamžitě kvést (pokud to není rovníková sativka. ) Mohu potrvrdit z vlastní zkušenosti

A ano. Kvetení přestává hrozit kolem 14+. Ale opět je to odvislý na odrůdě. Ty nejrychlejší venky začínají kvést koncem července, kdy má den skoro 15,5 hodiny.

Ať je Jaro, nebo Zima, pěstování na okně je vždycky prima
Nekonopné pěstování 2012,2013,2014,2015,2016
Outdoor reports NL,TT,LB,SDxD,Op,PS,SQ
"Gram praxe je lepší, než tuna teorie"

Old Post 10-03-2016 v 19:43 PM
frek je offline   Profil uživatele frek   Find more posts by frek   Foto galerie člena frek   Click here to Send frek a Private Message   Add frek to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
spachal
Stálý Člen

Karma uživatele spachal - 75% PěstitelskáKarma uživatele spachal - 75% PěstitelskáKarma uživatele spachal - 75% Pěstitelská

Příspěvek č. 40

@Alpinestars: mylis se :]. Loni jsem takto 'za oknem' zjistoval v prubehu brezna pohlavi na rizcich z regular semen, aby bylo mozne vybrat matku pro rizkovani na outdoor.

@frek: diky, myslel jsem si to. Da se tedy rici, ze treba kush s kratkou dobou kveteni budou citlivejsi na delku dne nez treba nejake haze s 80+ dny kveteni?

Old Post 11-03-2016 v 00:28 AM
spachal je offline   Profil uživatele spachal   Find more posts by spachal   Foto galerie člena spachal   Click here to Send spachal a Private Message   Add spachal to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
frek
Stálý Člen

Karma uživatele frek - 85% PěstitelskáKarma uživatele frek - 85% PěstitelskáKarma uživatele frek - 85% PěstitelskáKarma uživatele frek - 85% PěstitelskáKarma uživatele frek - 85% PěstitelskáKarma uživatele frek - 85% Pěstitelská

Příspěvek č. 41

Nevím, jestli jsou indiky citlivější... Pokud budeš mít nějakou sativu a indiku za oknem a budeš mít 13 hodin světla, tak Ti začnou nakvétat nejspíš obě.
Ale délka květu nemusí uplně souviset s tim, jestli je to kush, nebo haze. Většinou jsou pěstují hybridi. Čistou linii bys sháněl jen stěží. Třeba Jack Herrer je rychlejší, než Cheese. A to je Cheese převážně indika.

Prostě bych nedoporučoval sázet někdy na konci února/začátkem března za okno. Jinak to muže v dubnu začít nakvétat. LEpší je počkat, nebo si zařídot boxík třeba s úsporkou.

Nebo zasaď chilli.

Ať je Jaro, nebo Zima, pěstování na okně je vždycky prima
Nekonopné pěstování 2012,2013,2014,2015,2016
Outdoor reports NL,TT,LB,SDxD,Op,PS,SQ
"Gram praxe je lepší, než tuna teorie"

Old Post 11-03-2016 v 07:54 AM
frek je offline   Profil uživatele frek   Find more posts by frek   Foto galerie člena frek   Click here to Send frek a Private Message   Add frek to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
spachal
Stálý Člen

Příspěvek č. 42

Opet dik, zajimalo me pouze to, kdy zacit rezat z matky tak, aby zakoreneni slo mit 'za oknem' a nehrozilo, ze i mali prckove budou mit tendenci uz nasazovat na kvet (bohuzel prostor v 'matkarne' je znacne omezeny). Konec dubna bude tedy idealni.

Old Post 11-03-2016 v 11:08 AM
Iloporus
Stálý Člen

Karma uživatele Iloporus - 32% PěstitelskáKarma uživatele Iloporus - 32% Pěstitelská

Příspěvek č. 43

Já se musím přiznat že jsem jako nováček v pěstování konopí zřejmě udělal pěknou blbost. Za 5 stovek jsem si v zimě koupil 50 semen 10kč/ks na inzerát z jednoho g bazaru, a přišly mi 3 pytlíky, v každém tak cca po čajové lžičce semen. Jenže já hlupák si samozřejmě vyhlídl ještě jeden slibný inzerát s jinými modely a za 250 si pár semen objednal. Jenže mi přišel balík za 500, já ho samozřejmě i tak vzal, a opět přišly ty stejné tři nepopsané pytlíky! No, teď už je pozdě bycha honit, ale říkal jsem si co kdyby, tak jsem je zkusil dát vyklíčit za okno, jestli bych třeba nepoznal jestli to je nebo není technika ze zverimexu jak se obávám. Všechno to měly být automatky.
Před měsícem jsem tedy zasadil semínko 100% Autojack a dvě semínka z těch pytlíků. Přežil autojack a jedna ta neznámá, před týdnem tak 20cm a začaly oboje nakvétat, neznámá je bohužel zrovna samec, autojack je femka. Trochu jsem zajásal, protože jsem si myslel že kdyby to byla fotoperioda, tak vykvete třeba už v 5 cm, ale jak si teď čtu toto vlákno, tak podle tohoto pokusu nic nepoznám. Budu to muset sjet znovu a dát to pod lampu.
Musím ale říct, že jsem přišel z úplně jiného světa pěstování zeleniny atd. a takový podvod bych opravdu nečekal. Je ale pravda že mě to mohlo napadnout když kupuji něco skoro nelegálního a s policií proto nic takhle řešit nechci, atd....

Old Post 03-03-2019 v 06:07 AM
Iloporus je offline   Profil uživatele Iloporus   Find more posts by Iloporus   Foto galerie člena Iloporus   Click here to Send Iloporus a Private Message   Add Iloporus to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
crazyben
Stálý Člen

Karma uživatele crazyben - 77% Pěstitelská

Příspěvek č. 44

Tak chybama se člověk učí... pokud chceš ušetřit, zkusil bych kluky co prodávaj tady na bazaru různý svoje kříže a už jsou v bílý listině.

BTW. fotoperioda by v 5cm nenakvetla, musí dospět než začne kvést... většinou to trvá minimálně 3 neděle u některejch ale i přes měsíc. Takhle fakt nepoznáš jestli jsou to automaty nebo nejsou, světla je ještě málo dny ještě krátký.

Presne jak rikas, dej sadit znovu, vem lampu zapni 18/6 a jestli nakvetou pod tim tak to automaty jsou (ideal je 20/4 ale pokud jde jen o test 18/6 bude stacit bohate)

My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik

Naposledy upravil crazyben 03-03-2019 v 19:04 PM

Old Post 03-03-2019 v 18:52 PM
crazyben je offline   Profil uživatele crazyben   Find more posts by crazyben   Foto galerie člena crazyben   Click here to Send crazyben a Private Message   Add crazyben to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Iloporus
Stálý Člen

Karma uživatele Iloporus - 32% PěstitelskáKarma uživatele Iloporus - 32% Pěstitelská

Příspěvek č. 45

Ok dík za radu. Už to mám s lampou nachystané, tak ještě uvidím, týpek nekomunikuje, ale třeba to dopadne dobře Našel jsem pěkný plac u řeky, tak jsem chtěl svůj první pěst rozjet ve velkým a levně.

Old Post 04-03-2019 v 16:34 PM
Iloporus je offline   Profil uživatele Iloporus   Find more posts by Iloporus   Foto galerie člena Iloporus   Click here to Send Iloporus a Private Message   Add Iloporus to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
xaverius
Nový Člen

Karma uživatele xaverius - 9% Pěstitelská

Příspěvek č. 46

Iloporus: Semena kupuj jen od šlechtitelů o kterých máš nějaké reference. Bratranec loni chtěl taky ušetřit na semenech a kupoval nějaký noname-kross, bez toho aby věděl co vůbec kupuje a utvrdil mě v tom, abych se do podobných věcí nepouštěl. 7 z 12 byli samci a zbylých 5 samic taky nebyly žádná velká hitparáda. Jedna mu odešla a další dvě mu po zaštípnutí výrazně zpomalily růst.

Já raději dám 1000 za kvalitní originál fem-semínka, kde si vyberu model, který se mi líbí a vím, co od něj můžu čekat. Když to vezmu, tak investice do semen patří v mém případě mezi ty nižší náklady. Tou suverénně největší investicí je můj čas. Když se mám starat o kytky od května až do poloviny října, tak je mi jedno jestli si připlatím pár stovek. Kvalitní genetika se ti vždy vyplatí. Pořád máš fůru času si vybrat a koupit semínka od mnoha prověřených seedbank. Na tvém místě bych o tom popřemýšlel.

Old Post 04-03-2019 v 18:10 PM
xaverius je offline   Profil uživatele xaverius   Find more posts by xaverius   Foto galerie člena xaverius   Click here to Send xaverius a Private Message   Add xaverius to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
crazyben
Stálý Člen

Karma uživatele crazyben - 77% Pěstitelská

Příspěvek č. 47

že měl pár samců neříká nic, to se bude stávat i u regularů za tři tisíce od Mr.Nice... tak to prostě je, příroda to tak zařídila. Dneska je už ale každej zhejčkanej a seedbanky už pomalu poctivý regulary ani nedělaj protože každej chce femky

g-bazar je plnej vykuku a uz tu bylo takovejch co si tady poplakali jak je tam napalili, ale tady na groweru podle bily/cerny listiny muzes mrknout kdo je jak poctivej a hned budes vedet. Ja tu teda nikdy nekupoval neco bez toho abych vedel co

Ucet za litr taky nemusi bejt zaruka kvalitni genetiky, ja byl zklamanej ze spousty seedbank.

My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik

Old Post 04-03-2019 v 22:16 PM
crazyben je offline   Profil uživatele crazyben   Find more posts by crazyben   Foto galerie člena crazyben   Click here to Send crazyben a Private Message   Add crazyben to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
xaverius
Nový Člen

Karma uživatele xaverius - 9% Pěstitelská

Příspěvek č. 48

7 z 12 u regulárů není poměr, který by mě měl překvapit. Problém je, když to kupuješ v domnění, že jde o femky. Proto, bych nekupoval od nikoho, na koho nemám pozitivní reference.

Máš pravdu, že některé banky reguláry ani nenabízí, nebo nabízí jen starší modely. Pro šlechtitele, kteří si rádi selektují, kříží vlastní genetiku a rádi by si přidali nový model to je komplikace.

Na druhou stranu pro pěstitele, kteří potřebují jen samice, je to obrovská výhoda.

Old Post 06-03-2019 v 03:30 AM
xaverius je offline   Profil uživatele xaverius   Find more posts by xaverius   Foto galerie člena xaverius   Click here to Send xaverius a Private Message   Add xaverius to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 20:28 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3 4  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
26-04-2017 - Kdy nechat začít klíčit semínka - 5 odpovědí

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás