Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od srsto pozor na tych 60mA to skracuje zivotnost ledky podla mna minimalne o polovicu..
cetl sem to tady na groweru, ze to maj v GME spatne...zatim to sviti, ale uz mam udelany vsechny odpory, jen se mi to uz na tu chvily nechce predelavat, udelam vse pri vymene panelu a pak budou rezistory vsude kde maj byt...
kytky se uz docela tahnou nahoru, asi nejvyssi cas prepnout, snad zitra, dnes dostali dalsi zalivku AH hnojkama, tentokrat uz plnou davkou na rust, priste uz budu davkovat na kvet...
edit: jeste jedna otazka, myslite ze ma cenu do kvetinacu pridat jeste trochu zeminy? tak 2cm vrstva, pomuze to kdyz mam ty kvetinace tak maly? a na hline se dela takova bila plisen nebo co to je, je to pro kytky nak nebezpecne?
panel jsem pred chvily dodelal, chybi jen par propojovacich dratu k diodam na kterych nedrzi moc dobre ty jumpery, jsou to ty autoledky, maj kratky nozicky tak nedrzej, jinak zatim s jumperama nebyl problem a na normalnich LEDkach drzej jak maj a diody svitej
nemam ted zdroj abych mohl panel vyzkouset, takze snad nebudou naky velky chyby v zapojeni, to si overim nekdy vecer, az holkam zacne den, takze zatim jen fotka vypnutyho panelu a zapojeni, vyuzil jsem skoro vsechny pozice pro LEDky co jsou na desce, zapojovat to takhle na husto je fakt o nervy, oproti rustovemu panelu je tam vic jak 2x tolik diod
Meril jsem spotrebu, pokud jsem u tohodle panelu vyradil predradny odpor pro tech 510 cervenych, stoupla spotreba o asi 25VA a svitilo to skoro stejne.
edit: hodnoty spotreby panelu pres rezistory vcetne zdroje jsou teda asi 37.5W, 48.5VA a cos "fi" 0.77
Nektere kytky uz zacinaji kvest ale jeste nic vyrazneho. Zatim se mi ani nezda ze by zmenou svetla zacli rust vic do vysky, tak snad moc nevyjedou. V panelu jsem opravil uz ty cerveny co nesvitily, bohuzel, ted nesviti zace par modrych, dohromady asi 7, vsechny na jedny strane vlastne, a nektery 635nm sviti malo, budu to muset dat do kupy. Ted jsem 2x zalil jen vodou, priste zas neco namicham, zatim porad rosim. Vykonnejsi panel taky dost zvedl teplotu v boxu, tak kolem 30stupnu, presne jsem nemeril, vetrak jede ale porad jen na minimalni otacky.