Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Pro upřesnění... Kyseliny jsou látky, schopné ve vodě odštěpovat proton (kladně nabitý atom vodíku) a vytvářet takt oxoniový kationt (H2O+ H+ --> H3O+), zásady naopak proton přijímají a vzniká tak hydroxilový anion (H2O - H+ --> OH-). I v čisté vodě se vyskytují tyto ionty, avšak jsou v rovnováze, pH je proto neutrální. Přidáním kyseliny nabo zásady (tedy látky upravující pH), proběhne reakce podle výše zmíněné rovnice (např. při přidání HCl proběhne: HCl + H2O --> H3O+ + Cl-). Roztok se tedy stane kyselým kvůli přebytku oxoniových kationtů... Kyseliny a zásady rozlišujeme na slabé a silné podle míry schopnosti odevzdat/přijmout proton (silné k. např.: HCl, H2SO4, HNO3, slabé k.: C2H5COOH, H3PO4, silné z.: NaOH, KOH, Ca(OH)2, slabé z.: Al(OH)3...)
Rozpouštění solí. Soli jsou zpravidla látky tvořené dvěma ionty. Pokud jsou oba ionty ze stejně silné kyseliny a zásady (např. HCl+NaOH, HNO3+KOH, H3PO4+AL(OH)3...), je sůl neutrální. Pokud je však složená např ze silné kyseliny a slabé zásady, má kyselé vlastnosti (např. HCl + Al(OH)3)...
Pufry jsou látky, schopné tlumit výkyvy pH - takže se chovají tak, "jak je třeba", aby pH udžely neutrální... viz http://cs.wikipedia.org/wiki/Pufr
Radoslav: JÁ jsem myslel, že ocet je zásada...věčné peklo mi... no ale obyčejné mýdlo (ne takový ten reklamní shit 5.5 ) má pH okolo 10, takže to je zásada... no a jestli si kvůli předchozí diskuzi TY dal K- CAESAROVI...no nebudu se do toho plést, ale už mám svůj názor...
„Neodevzdávejte všechna svoje rozhodující práva lidem s mocí, bez ohledu na to, jak obdivuhodní se vám mohou zdát. Za fasádou hrdiny najdete lidskou bytost, která dělá lidské chyby. Když se lidské chyby udělají v měřítku, které je dostupné superhrdinovi, nastanou obrovské problémy.“ Frank Herbert ChaoticRoman's OutDoor 2006