Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
kif:....ano,máš pravdu....je to film pro uzavřenou skupinu lidí,ten kdo nečetl a nepodlehl kouzlu vyprávění , asi nepochopí.......ale na druhou stranu,jsem se střetl s lidmi,kteří absolutně nevěděli která bije,a dnes se shánějí po druhém díle.(myslím tím knihu)
sám jsem ctitelem absolutna a fantastična,a abych se dobrovolně přiznal,na ten film se mi nechtělo.
měl jsem svoji vizi světa ve kterém žijí všechny ty báječné postavy.
chtěl bych tímto poděkovat všem těm lidem,kteří se nějakým způsobem podíleli na tomto filmu.
nepřišel jsem o své iluze, a za to jim děkuji.......
původně jsem ten film nechtěl vidět, ale už se stalo.
Tématika hradů a měsíců v úplňku za větvemi a šumění větví v borech mi je celkem blízké, ale spíš tak ve skutečnosti. No a myslel jsem, že by se mi to mohlo líbit i ve filmu.
Ty knížky od Tolkiena jsem nečetl a nečetl bych je ani teď. Film mi nic nedal, neměl v sobě žádnou zvláštní myšlenku, jenom některé rádoby dramatické scény vypadaly jako poameričtěné... třeba bych se chtěl zeptat vás znalců, jak to bylo s tím ohňostrojovým drakem, co tam letěl nad vesničany a ti kvíleli hrůzou, bylo to i v té knize anebo to tam američtí trapoši přidělali.
Musím uznat že ikdyž jde o úplně jiný žánr a hodnotí se jiné věci, Matrix je mnohem více strhující. Nebo i třeba takoví Samotáři mě zavedli do roviny nad uvažováním nad mnohými věcmi.
Ale jinak filmy asi nechápu.. ale jaký mají smysl než něco člověku přinést.. ? No a tenhle mi nepřinesl nic jedinečného. Jenom lineární příběh ubírající se někam, a to ani nevím kam, protože film skončil . Na další díl se netěším.
Ale je dobře, jestli se vám film líbí. Mně ne a znovu bych na něj nešel.
PS: možná za to nemůže film, ale to že byl s titulkama, nestíhal jsem je číst a vlastně jsem jenom četl anebo jsem byl tak strašně zhulený - na obojím bude něco pravdy
Ondrashi: jsi kapánek vedle, tohle netočili proradní amíci, alébrž ještě proradnější australani. Scána z drakem konkrétně v knížce není, je tam napsáno, že se konal ohňostroj. Můžu ti dát jenom jednu radu - přečti si knížku a pak porovnávej...
aha tak sorrrry lidi, byli to australané, ale neřekl bych to teda do nich.
Jsem mimo, to já přece vím, kam příjdu jsem mimo, co udělám je mimo (a není to od hulení ), ale to přece nevadí, nemůžou být všichni přesně... film se mi nelíbil a knížky číst nebudu tak co bych tady ještě řešil...
které božátka mi daly negativní karmu za to, že se mi to nelíbilo... ??? a že jsem si pustil hubu se špacírkou..
2 maggie, odkdy je nutno číst knížky aby člověk chápal film a líbil se mu ? To je jako návod na použití překládané bazmegoviny
Ondrashi: ale to ti nikdo přeci netvrdí, že MUSÍŠ číst knížku, aby se ti líbil film..ale pak mi uniká smysl otázky, jestli to bylo s tím ohňostrojem v knížce taky tak... Knížka ti může pomoct v tom, že pochopíš, proč třeba první díl končil tak, jak končil. A tvrdit, že prostě knížku číst nebudeš - on tě k tomu někdo nutí?
ja sem se jenom ptal jak to bylo s tim drakem ?
Pripadalo mi nemozne, aby to toho draka Tolkien tak napsal. A ty jsi mi potvrdila, ze to v knize nebylo... ok.
Film se mi proste nelibil, na knizku nemam cas...
a tak mi nedavejte negativni karmy za to, ze se mi to proste nelibilo ! kazdy mame nejaky vkus a kazdemu se libi neco jineho.
PS: Udelane to bylo pekne, hudba pekna, ale jinak nic... a to pro me dobry film nedela...
výborný film, těším se na další díl, akorát mi tam trochu vadilo množství "akčních "scén.
Výborná byla v kině holčička asi 4-letá, seděla vedle mě. Ta se smála akorát když někomu někdo usekl hlavu
tak jak jsem psal o nekolik pripsevku vyse ze ma vyjit dvd disk s timto filmem kde bude nekomercni verze(nesestrihana) ktera trva 4 hodiny a 45 minut, blizsi informace zde http://www.petitiononline.com/LoTRdvd/
No sem si myslel ze kdyz si trosku zahulim a podivam se na to znova ze se mi to treba bude libit, zazrak se nekonal
a zas sem se vrátil z kina - sakra kdyby takovejhlech vysokorozpočtovejch filmíků bylo víc, vůbec bych se nezlobil...
některý věci sice jinak než v knížce, ale stejně dost hustý, nemluvim jenom vo tricích, ty sou dneska dokonalý v každý píčovině, ale hodně podnětů k přemejšlení
co mě malinko krklo je zneužití Gimliho na takovou tu zlehčovací figurku (jako Jar v Star Wars)
co vy?viděl už něgdo?
Maggie, Ondrash> Pán prstenů, Společenstvo prstenu, překlad Pošustová, MF Praha 1990, str. 35 nahoře:
... A pak přišlo poslední překvapení na Bilbovu počest, které hobity pořádně vylekalo, jak měl konečně Gandalf v úmyslu. Světlo zhaslo. Vystoupil oblak dýmu. Začal se podobat daleké hoře a její vrcholek začal řeřavět. Hora vyplivla zelené a rudé plameny. A vtom vyletěl rudozlatý drak - ne v životní velikosti, ale vypadal strašně jako živý -, oheň mu šlehal z tlamy, oči se hrozivě poulily; zaburácelo to a drak třikrát přeletěl nad hlavami davu. Všichni se přikrčili a někteří rovnou padli na obličej. Drak přefuněl kolem jako rychlovlak, udělal salto a pukl nad Povodím s ohlušujícím třeskem.
Kifem citovaný tolkienovský purista Smirnoff by se zřejmě poblil i nad filmovým zprzněním této scény (například drak nad hlavami vesničanů ve filmu přeletěl jen jednou, nikoli třikrát), ale o Vánocích jsem byl na druhém dílu Harryho Pottera a můžu vám s klidným svědomím říct, že neznám nic horšího, než když se film natočí doslova podle knižní předlohy.
Ještě jsem chtěl poznamenat, že z hlediska množství postav představuje Pán prstenů oříšek i pro leckteré tolkienovské fanatiky; ostatně jen jejich rejstřík v Návratu krále má několik desítek stran (postav, nikoli fanatiků). Pokud má Jackson za 1 minutu filmu odvyprávět průměrně 2-3 strany knihy a snaží se vytvořit film alespoň částečně srozumitelný i pro ne-fanatiky, přijde mi fér odpustit mu mnohá zjednodušení a krácení (jako zrušení Červíka, Bombadila, čaroděje Radagasta, nahrazení Glorfindela Arwen, vypuštění Kheled Záram nebo scény se zavazováním očí v Laurelindórenanu , obdobně ve Dvou věžích vypuštění většiny anabáze Pippina a Merryho se skřety, Stromovousovy jeskyně, nahrazení Erkenbranda Éomerem, zrušení Huornů a Gimliho návštěvy v jeskyních Aglarondu, nebo dost drsné překopání zásadní scény s Faramirem a překvapivé zařazení Osgiliathu).
Tak sem četl jen první díl a samozdřejmě na něm byl ,ale totálně mě dostala dvojka.Viděl sem to v Ladví kde mají nějvětší plátno.Teď začnu schánět knížku k dvojce a asi na to půjdu ješte jednou.Kamarád co to čte hodně byl trochu zklamaný,vadilo mu moc holywoodských scén, ale já si myslim že to Jackson jěšte pořád neposral.