Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
v predposlednim prispevku na prvni strance tam kdosi psal ze pouzival na hnojeni pouze ledek a muj dotaz znel kolik se ho dava?? popripade s cim se smichava abych tu kiticku nezabil nestojim totiz o prazdne policka ple suchych kytek takze dava se tam ten ledek jen tak v jakemkoli mnozstvi nebo se smichava s vodou a jinymi??
Taketo zvrasty rstlin ako je obcas mozno vidiet moze sposobit niekolko faktov.
Ak som dobre videl foto tak sa jedna o nizinnu pomerne urodnu polnohospodarsku oblast. Klima v tychto koncinach byva vyhodna pre pestovanie kvalitnych plodin, dobry pomer fotoperiody, teploty, priaznivy zavlahovy rezim, kvalitna struktura pody(tento fakt ma obrovsky vplyv na vzrast rastliny, naozaj obrovsky)
Casto sa gigantizmus vyskytuje u rozne prekrizenych rastlin. Skombinovanim roznych genov moze dojst k vyznamnej hybridnej sile kedy ak je tato podporena priaznivymi podmienkami popisovanymi v uvode uz takmer nic nebrani dosiahnutiu takychto rastlin.
A co sa tyka noname vs. znackova odroda. Uvedomte si,ze kazdy no name pochadza zo znackovej odrody. Pestujem napriklad Holland Hope a Durban Poison. Skrizim ich, alebo mozem postupovat aj formou inbreedingu to je jedno, no dam to niekomu a nepoviem mu co to je (napriklad) a zo znackovej genetiky sa razom stava no name. Co je nevyhoda pri no name modely je ,ze ak sa chceme venovat slachteniu ci chceme co najpresnejsie vediet ake charakteristiky rastlina bude mat tak mame jednoducho problem, lebo neviem o co sa jedna, moze sa jednat v podstate o hocico, toto je problem pri no name a to je dovod preco ich pestovatelia majuci zaujem dalej slachtit odmietaju. Dalsia neprijemna vlastnost byva casto u nich silna nestabilita, predsa len ak prechadzaju kazdy rok krizenim s niecim inym toto sa prejavy silnou variabilitou potomkou a ustabilizovanie by si vyzadovalo niekolko generacii prisne selektivneho inbreedingu co by ale casom viedlo k strateniu hybridnej sily, samozrejme aj voci tejto strate sa da bojovat ale to by bolo na dlhsiu diskusiu a je to popisane na vela inych miestach tu na growery a cestou ako brani silnej redundancii informacii an growery je jednoducho stale a stale opakovat- hladat hladat. FAQ da odpoved na dovolim si povedat 99% dotazov novo kladenych tu na growery.
Celkovo si dovolim povedat,ze grower je plny info, keby sa povolila komunikacia uz llen na zaklade pm nic by sa nestalo, nik by neutrpel.
Naozaj to co tu je + aspon troska inteligencie staci na to aby sa aj zo zaciatocnika stal skuseny pestovatel.
Ja sam ked som zacinal som si precitla cely FAQ a niekolko krat, nemal som po ruke net a pamatam si ako som si domov nosil info este na disketach, jednoducho som mal obrovsky hlad po informaciach a nelenilo sa mi citat aj dlhe state,lebo pestovanie konope jednoducho milujem.
Uvedomte si,ze taketo vzrasty sa nedosahuuju len pridavanim nejakych hnojiv. Tam je velmi dolezita textura pody,klima,slnecny svit atd.. Ved si len precitajte kolko ludi tu davalo tej najkvalitnejsie hnojiva do pody a aj tak mali male rastliny, pripadne nevideli vyznamne zmeny. Neotravujte podu zbytocne agresivnymi latkami,lebo docielite len opak.
Kurva to je bordel. Já to nechapu. Sadím, abych hulil, lítám kolem toho jak chuj ale z letošní sklizně velka.... A kámoš nehulí, jen tak z prdele hodil na zahradě pár semínek, nestaral se o to a má tam taky třímetrové hovada.