Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od Jay-jay po letech zkušeností jsem já naopak pro to "stříhat". když je listů mnoho u sebe ve fázi květu a v tomto počasí, tak se na kytce drží mnohem více vody a vlhkosti a to je samozřejmě živná půda pro plíseň. druhým, neméně závažným důvodem je to, že hustá kytka má větší tendenci neodolat náporu větru a spolu s tíhou palic (oproti fázi růstu) se zlomit
No oni ty větvičky a listy ve větru s kytkou umí zahejbat, ale stejně jako u vysokejch stromů taky fungujou jako "vyvážení" když se ve větru houpe. Kytka kde bude listů míň, ale na vršku stejná pálka/pálky bude mít těžiště vejš, to znamená že se nakonec může zlomit snáz... to ale teorie, vyzkoušeno nemam. Já ty svý vě větru nenechávám, mam to ve velkejch kýblích a při bouřkách sem to na podzim už párkrát schovával, to je jistota.
Taky se dá v těch kýblích líp kontrolovat zálivka a to v čem to roste líp než v zemi a když maj dvacet-dvacetpět litrů vyrostou ti i tak klidně třímetrový stromy, nebo metr a půl košatý keře... a kdybych to náhodou nestíhal uklidit, věřim že by to kytku povalilo dřív než zlomilo.
porovnaval som pri indoore prestrihavanie, aj takmer uplne nestrihanie. priklanam sa viac k tomu nestrihaniu, kedze vynos bol vyrazne vacsi, ked som nestrihal.
Ahoj, dnes plánuju sklízet jednu kytku a u zbylých pěti už jsem včera začal flushing, ale nevím jestli otrhat velké listy, jak se to 2 týdny před sklizní dělá, kvůli teploty. Mám teda otrhat, nebo ty listy tu kytku před těmito zimami chrání?
cau, listy se doporucuou vetsinou netrhat, ke konci je to vicemene jedno, kytku jak flusujes tak spotrebovava ziviny jak ze zeme tak z listu, par dni pred harvestem klidne otrhej, vetsinou setrhaji velke kde nejde slunko, tet za ucelem pokud jich je hodne a namackach u sebe a na palice tak kvuli tomu aby se nezvysil vyskyt plisne, ale to zas u kazde odrudy jinak, za me pokud hodlas 2 tydny tak je nech, muzes to zredit tema velkyma u stonku a ostatni tak den dva pred sklizni, ja to delam tak ze ostriham vsechy listy a male listy v den sklizni vetsinou, muj nazor
Zkousel jsem to i to........trhat v prubehu, na konci, trhat jen nektere, netrhat vubec, zastrihovat cepele....... a z dlouhodobejsiho testovani jsem dosel k zaveru, ze nejlepsi vysledky mam tehdy, kdyz u kytek protrham pouze spodky, v prubehu rustu odstranuji listy kterych se holky zbavuji a maximalne sem tam odstipnu nejakej extra stinici list...jinak netrhat.
zdar jenom takovej priklad...treba u automatu pestovanych na balkone nebo v lodzii kde sviti na kytky slunko jenom z jedne strany i kdyz treba celej den tak si protrhavanim dost pomuzu k vecimu vynosu a tvrdsim palicim protoze to prime slunko je proste potreba a v tehle situaci kdyz cela kytka roste smerem ke slunku se to fakt vyplati i u automatu o kterych kazdej tvrdi neprostrihavat...mam to tak odzkouseny...nemyslim ten mat nejak odlistit ale vsecky listy co stini jsou potreba odstranit...u vrcholu max cepele nejaky...to vim zas ze z vrcholů to neni dobry strihat bo to pak fakt zakrnuje ....jinak venku se mi taky osvedcuje protrhavat od spodu a od stredu kvuli plisni ale to delam u kytek ktery se hodne vetvi a jsou husty tak aby mely nejakou vzdusnost...nekdo tvrdi ze kytka si bere ziviny s tech listu jenze ja hnojim v kazde zalivce takze predpokladam ze kytka skrz prostrihavani zadnym nedostatkem netrpi
tady prihodim nekvalitni fotku fest odlistenyho matu jako priklad ale rostl v malim kvetinaci asi 4l a prave diky tomu prostrihavani mel palice jak kamene bo na ne prazilo primi slunko...nikomu to nevnucuju borci...jenom tak na ukazku...
Budu se bavit o out pěstování.
V růstové fázi stříhám jen listy, které jsou nažloutlé atp. at může kytka dávat energii jinam, než do listu, který stejně chcipne a už nic moc neudělají. Jak začne kytka nakvétat, sundám jen ty nejvetší listy, aby nebránily příliš slunci. Postupně stříhám velké listy, čistě v závislosti na čase a jak moc se mi chce. Třeba týden před kosou už to ostříhám uplně a nechám jen okvětní lístky samozřejmě a pár menších, na které už nemám nervy.
Toto závěrečné prostříhávání těsně před kosou nedělám ani tak kvůli tomu, že by byl materiál více či méně kvalitní, ale spíš z hlediska pohodlí. Radši to prostříhám přímo na kytce než u toho sedět potom X hodin na gauči a jebat se s usušeným matrošem.