Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
zalezi co preferujes, td je fakt celkem tichy..takze kdyz pojede nonstop, neni to zase tak moc otravne.takze se rozhodni podle priority na pripadny hluk..24 dB a nejakych skoro 50 uz bude sakra znat.mam zkusenost s td silent 300 , je este o neco tizsi..
Zdar vsem, rad bych se v tomhle topicu zeptal na tlak ve stanu a zaroven taky neco ohledne vzduchu,mam secret jardin 150x150 box,uvnitr 6koule,ufo prima pk160 420/800 filtr prima industry 160mm 520m3. Ufo a filtr mam krizem nad stinidlem, zkousel jsem to na zkousku rozjet (filtr nebyl pripojenej,jen z ufa aluflexa ven ze stanu, a ofuk na lampu monkey fan. Diry ve stanu jsou 200mm tudiz jsem nechal dve otevrene jako pasiv pritah (naproti odvodu vzduchu). Zdalo se mi ze se stan normalne "zcucava" je v nem asi blbej tlak,a cirka po 45 min bylo ufo vevnitr divne teply ... jelo na prvni stupen 420m3. Diky za veskere info..
Podtlak potrebujes. V opacnom pripade ti je pachovy filter nanic lebo ti to bude citit. Pripadne pridaj viac otvorov na pasivny privod ale ak si to ufo neporadi stym tak co potom s odporom z pach. filtra?
supr dik za info:-) tudiz to jako vcucle vnimam jako hermeticky dobre uzavreny a neomezi to chod vseho uvnitr. crazyben- je taky tak teply? tohle bylo po 45min,nechci to videt po 18hod chodu v kuse..to mi prijde divny
Vhodnou ventilaci nelze měřit na počet m3 (myslím tím výměnu vzduchu 60 x za hodinu), ale je nutné přihlížet k počtu rostlin a m2 pěstební plochy.
Někdo se tady ptal jak velký ventilátor použít na určitou plochu, ale nevím kde to bylo.
CAu mam tady uvahu :
Vztach ventilace a vlhosti pri všech fázích kytky alfaomega.
Je nutné aby v růstové fazi docházelo k vyměně vzduchu stejně ve velkém množství jak při květové fázi.
To je varianta Jak by se dal zvýšit vhkost.
Ja osobně jedu box COCO 90X90 400W 340M2vent. na 30% po celou dobu chodu teplota:
den je do 25C vlhkost 50-70 vic ani prd a to mam ultrazvuk.
v noci topim na 18C vhkost 70-80
posadka 11
Bude pro prostor 120x90x180cm(stan) dostačující odtah Prima Klima PK125 220/360 m3/h s pacháčem CAN-Lite 300 m3/h. Používal jsem to do stanu 90x90x185 cm a HPS 400w to třeba nedalo, to jsem měl ve stanu přes 30C, tak jsem si jel 250 w a pohoda..
Nicméně teď se chystám jít do Ledek a to konktetně tyto: http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=80088
Závazně vybráno nemám, ale viděl bych to na 400w 6x3000k čipů a to tedy do toho stanu 120x90x180 cm. Ledky by měly topit mín, tak si řikám že by to ta ventilace mohla zvládat ale zvládne dostatečně měnit i vzduch ? Co se týče délky potrubí tak od odtahu tak 140 cm sonoflex s jedním ohybem. Budu chtít osazovat max 9ti ale spíš 6ti holkama..
Pak bych měl ještě jeden dotaz. Má někdo zkušenosti se zapojením tak že v ně boxu je jen pacháč od něj sono do odtahu který bude mimo box ? Možná hloupej dotaz, ale veřim že mě snad nezlinčujete
Caute,
Riesim momentalne teplotu v stane.
Myslím, že niečo robím zle, nakoľko sa stáva ze vybehne aj na 32 stupňov, pri 4roch velkých ofukoch a dvoch malých + 870m3 odťah.
Moja otázka znie - V prípade ak mam oproti sebe veľké ofuky, na oboch koncoch stanu, nie je to nesprávne ?
Nemali by všetky veľké ofuky smerovať svoj prúd vzduchu smerom k veľkému odťahu, ktorý tento teplý vzduch vysaje von zo stanu ? Lajcky napísane
Dúfam, že ste pochopili moju otázku
Moje rozlozenie vecí v stane TUTO