Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od LuckyBoy nejsem zastánce cooltube, ale rozhodně by pomohla...jestě 1 možnost, ten odtah ven odizolovat (udělat to tak,aby odtah vedl ven, ale okno bylo zavřené) a přivádět vzduch z vedlejší místnosti...protože mám takovej pocit, že to, co ty vyvedeš tím otevřeným oknem ven, ti zas fukne zpět do pokoje...nebo okno otevřené, před ním udělat falešnou předstěnu s dírou na odtah. rouru + nějaký "revizní otvor"...už to tu někdo dělal ze sádroše
ja bohuzel nemam jak vymyslet aktivni pritah nekde ze studenejsi mistnosti,ale pokud tobe se podarilo i pres tyhle teploty neco dobreho vypestovat,tak to asi nebude az tak velky problem.no uvidime.pristi tyden koupim ten cooltube a jestli mi to srazi jen o 5°C,tak to bude i tak uspech.klimatizace je trochu v jine relaci a myslim,ze je zbytecny do toho vrazet desetitisice.tady jde jen o to leto,pres zimu si myslim,ze to bude ok.
toto video jsem videl,ale ja zase nemuzu to tak vyresit jako oni to v tom delaji.jinak diky.nejako to budu muset vymyslet a pak jen doufat,ze to dobre dopadne
tak to vubec nevim kolik by se ti jich tam veslo.Podivej se do FAQ,tam urcite neco bude.zase tak znalej v tom nejsem.taky teprve zacinam a jak zjistuju,tak mam se hodne co ucit,ikdyz pestuji taky spoustu let
Custe napadlo na privod do boxu dat ventilátor standard nízkohlukový jak se davaj na wc.. ale nwm jestli ho muzu normalne zapojit do flexo kabelu nevite plz?
Původní příspěvek od motyja Custe napadlo na privod do boxu dat ventilátor standard nízkohlukový jak se davaj na wc.. ale nwm jestli ho muzu normalne zapojit do flexo kabelu nevite plz?
samoýřejmě, že můžeš, není důvod, proč by jsi nemohl...
Původní příspěvek od Astronautr Kamo na cooltube se vybodni! Je to sit! Tepkotu snizi ale rapidne taky snizi velikost a intenzitu osvetleni. Radsi si kup sputnika nebo tak neco.
jel sem několik kol se stínítkem a teď jedu 3 kolo s cooltube a není v tom žádný rozdíl... svítivost je sice o něco menší s cooltube, ale vynahradí ti to menší vzdálenost od kytek, takže ve výsledku to vyjde nastejno, akorát tam nemáš tak velkou teplotu, což je krok dobředu...
takže musím říct, že nemáš pravdu a cooltuba ve většině případů je dobrá věc, při dobrém nadimenzování, správném použití a dobrých podmínkách...
Původní příspěvek od Dylema Zdravim mam darka 150x150 v nem 1000w. Pri sviceni my teplota vyleti na 31-32 stupnu naka jina rada nez cool tube. Predem diky
silnější odtah :-D
k tomu ještě nějaký aktivní přítah...
Zdravím chtěl jsem se zeptat mám problém s teplotou a zdá se mi dost veliký proto prosím o radu: mám Darkstreet 60x60x140 250W sodík Osram NAV-T 4Y aktivní odtah 100m3/h a aktivní přítah vetrák z PC k tomu klipsnák na ofuk a přimontovaný větrák z pc u lampy teplota v místnosti kolem 21-24 stupňů C.... Avšak 50cm od lampy mám kolem 34-35 stupňů C... Zdá se mi to hrozně moc a vůbec nevím jak je to možné že je tam tolik... Prosím o radu.
Díky
Pokud to mas u okna nechat otevrenou ventilacku. Pokud muzes nechat foukat vzduch do jine mistnosti a posledni rade koupit vykonejsi odtah. Mozna je tech 100m malo.
Mám jediný dotaz. Jak řešíte když máte v boxu v tomto počasí větší teplotu než chcete. Když nastavím termostat na max. A na 28•C mám tak klidně v těhlech vedrech 32.... a to box ještě z venku celý chladím stojanovým ventilátorem na třetí rychlostní stupěň...
Box mám:
DARK STREET 60 Rev 2,5 -60 x 60 x 150cm
Stínění Stínidlo Adjust-A-Wing DEFENDER S
Na rostlinky svítím výbojkou Philips Sony Master SON-T PIA Plus 250W flower spectrum a chladím jí samostatným ventilátorem 18cm s klipsnou
O elektriku se stará Elektronický předřadník GIB NXE 250W - se čtyřpolohovou regulací
Odtah a regulaci teploty má na starost ventilátor TT 125 U 280m3/hod. s integrovaným vnitřním termostatem
Pacháč jsem zvolil filtr CAN-Lite 300m3/hod. průměr 125mm
Cirgulaci vzduchu obstarává ventilátor s klipsou Hurricane 18cm
já mám taky tydle teploty, a neřeším to vůbec, kytkám to očividně nějak zvlášť nevadí....a třeba když jedeš out tak je taky nebudeš chodit ochlazovat větrákem neeeeee??????? podle mě je to v poho...toť můj názor
k tomuhle tematu mam takovy dost jako moudro: "hlavne neplasit"
Stresovat se kvuli 30°.... Jde porad o rostliny, ktery i pres nejaky slechteni vydrzi v pohode i velky vykyvy teplot. Vzdyt konopi roste jak v horskych oblastech, tak v teplych pasmech. Slozite resit rozmezi teplot od 17° do 33° je nesmysl. A dle mych zkusenosti to na vynosu taky neni nijak znat kdyz kratkodobe prekona teplota i tohle rozmezi.
Venku i indoorova odruda prezije (pokud je jiz vzrostla) i prizemni mrazik a po 40° pokud je dobre zavlazena taky neodejde "do kytek"...