Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od cannabisman rekinu tu takou věc tomu tak na 99% neuvěříte ale je to tak jeden borec se nakoupil svíčky a svítil na kc36 a nza rok mu vyrostla do 50cm!sice mikroskopicky palice ale rostl NO a malo rozvětvena samozrejmne to nebylo k huleni ale dal z toko 1g haše
Jo a já sem prezident ČR ....
Btw, asi pojedu svíčky ,,, kdo de do toho se mnou ???
„Kdo se zeptá, vypadá jako hlupák pět minut. Kdo se nezeptá, bude hloupý celý život.“
„Je s podivem, že většina lidí na světě nechápe náš peněžní a bankovní systém, protože kdyby ho chápali, věřim, že by byla revoluce ještě dřív, než by ráno vyšlo slunce." Henry Ford , 1922
"Kdyby volby mohly něco změnit, už dávno by je zakázali."
Ten megaman je úsporka ve výbojkovém balení se speciálním modrým spektrem - a taky drahá jako prase. Ty zbylé dvě jsou obyč žárovky, akorát se zabarveným světlem... Pro naše účely značně neefektivní až nepoužitelné...
obě mají 6000 lm, chtěl bych vědět, jestli se dají použít pro pěstování. Btw: obě mají patice E27, znamená to, že je je můžu nacpat do klasický objímky a nemusím používat žádný startér?
Asi si myslel day light a cool white. Medzi sebou sa lisia teplotou svetla(kelvin). Day light ma priblizne 5000-6500K a zas cool white ma priblizne 3800-4200K. A ucel splnaju taky ze ich mozes pouzit na klony,rast a trebars aj na matku. Day light je viac vhodne.
''Múdry človek sa poučí na chybách iného, hlupák sa nepoučí ani na vlastných.''
Zdravím všechny Growery,
tuto diskusi jsem po částech četl tři dny a 100% říci že jsou lepší výbojky nebo zářivky se říci nedá. Osobně se ale přikláním k výbojkám.
citace:
Původní příspěvek od startér Zdravím, po přečtení téhle sakra dlouhé diskuse jsem se nakonec rozhodl pro sodík. Vím, že chci max 70W.. našel jsem tohle:
obě mají 6000 lm, chtěl bych vědět, jestli se dají použít pro pěstování. Btw: obě mají patice E27, znamená to, že je je můžu nacpat do klasický objímky a nemusím používat žádný startér?
díky
startér: tyto výbojky se mi docela taky zamlouvají. Jen bych se chtěl zeptat, jestli obě použiješ na květ tak na růst nebo jestli je jedna určená na růst a druhá na květ? Kdyžtak jestli neznáš ještě nejakou stránku na výbojky 70W a bylo by dobré i na nějaké komplety. dík moc
Původní příspěvek od Deluxe poradte mi niekto .. DAY WHITE, COOL WHITE aky je medzi nimi rozdiel a aky ucel splnaju dik...
v barve svetla jak je psano vyse, pokud chces pod zarivkami i kvest tak muzu spis doporucit warmwhite s barvou svetla cca 2700K
btw necetl jsem tento thread cely ale par cisel 20W zarivka philips warm white ma svetelny tok cca 1200lm
100W sodikova vybojka barva svetla 2000K ma svetelny tok 8200lm, 5x1200<8200 rozhodne se neda setrit potom je tu potrba brat v potaz to co resi na zacatku zeus a to vyuzity spektrum, mohli by jste jeste namitnout ze u 5 usporek dokazte mnohem lip dostat svetlo kam potrebujete, ale myslim si ze cetne pokusy ruznych clenu dokazaly ze proste sodik je sodik