Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
čus goweři tak tohle se mi děje už druhý kolo s kytkama řezi wdovka rusák 15 na rustu rostou strašně pomalu hlína pro pokojové rostliny a perlit zálivka jednou za dva tři dny ph se snažim upravovat na 6,3 ale na mněření mám kapky voda ze studny dost železitá hnojeno jen jednou před přesazenim 1ml na litr fishmix a postřik taky jednoiu ale žádná zmněna lampa 250w hps řezi vypadali špatně dali se dokupi pod usporkou 125 poté přesazenoa šoupjsem je do špajzu do jiné bedny a začlo se to kurvit no prostě jak je šoupnu pod sodík tak se to kurví teplota 27 den noc 19 ofuk a odtah je ven a přítah z venku i zevnitř vlhkost40 víc to nedostanu občas to stříknu to je asi vše snad jsem nanic nezapomněl budu rád za každou radu
Čus,
moje kytí má nějaký problém. Myslel jsem si že by to mohly být svilušky, ale už jsem párkrát aplikoval nimbový olej a nepřipadá mi že by to nějak pomáhalo.
Čus,
moje kytí má nějaký problém. Myslel jsem si že by to mohly být svilušky a tak jsem to 3x postříkal nimbovým olejem, ale připadá mi že ty hnědé flíčky (viz fotka) stále přibývají. může to být něco jiného?
Původní příspěvek od vencias Čus,
moje kytí má nějaký problém. Myslel jsem si že by to mohly být svilušky a tak jsem to 3x postříkal nimbovým olejem, ale připadá mi že ty hnědé flíčky (viz fotka) stále přibývají. může to být něco jiného?
zdar pane, svilušky to dle Tvé fotky nebudou... (našel jsi na spodní straně listů černé tečky, jemné pavučinky?!) čemu přisuzovat hnědé flíčky nevím, ale z té fotky, ty svěšené listy - nepřelíváš to? necháš to po zálivce vyschnout? dej více fotek a nějaký detail listu...a doplnění čím hnojíš, v jaké je to fázi, jestli hlína/kokos/hydro, PH nebo EC jestli měříš, rosíš listy (při zapnuté lampě?)... snad někdo poradí přesněji.. ween
Původní příspěvek od vencias Čus,
To nejsou sviluše,přiklánim se k weenovi a přelejvání..
Třikrát postřik olejem,no snad to kyti dají..těžko,přetěžko se jim teď dýchá..
Viděl sem,když se přežene postřik bioolem,tak to taky může jít celý do kopru...
Zatím ten nimbový olej vždycky rozdejchali úplně bez problému a spíš jim to dělalo dobře. Zalívám jednou za dva dny občas až za 3 ale to už mají většinou hodně velkou žízeň a už od rána to dávají najevo, takže se snažím dodržovat to zalévání obden. Ze spodu na listech nic není to jsem se díval hned. Asi před měsícem jsem začal hnojit Plagronem Terra grow a stříkat Plagron pythaminem. Také jsem začal používat jednou týdně enzymes také od plagronu - ty enzimy jsou trochu potíž z návodu jsem totiž přesně nepochopil dávkování je tam totiž napsáno na údržbu 1,5ml na 10m čtverečních což mi toho neřeklo mnoho takže jsem dal 0,3 ml do litru a půl zálivky. Předtím jsem používal akorát krystalon a když už jsem konečně vychytal jak je nejlepší ho dávkovat tak jsem přešel na ty nová hnojiva. Kristalon jsem zase předevčírem nouzově aplikoval protože se mi zdá že to hnojivo neobsahuje všechno co kytky potřebujou. Já vím že mě za to asi ukamenujete za to, ale nic jinýho nemám. Alespoň už nepoužívám na úpravu PH zálivky ocet ale PH+ a - (samozřejmě ne najednou nechci vybouchnout )
ĚUS JEŠTĚ K MÉMU PROBLÉMU NENI MOŽNÝ ŽE TO BUDE TIM ŽE MÁM VE ŠPAJZU LINO LEVNÝ ZA 150KČ METR NĚKDE JSEM TU ČET ŽE PVC PRODUKUJE CHLOR BO CO JINAK VÍTOK JSEM JEŠTĚ NEMNĚŘIL HLÍNA JE JEŠTĚ DOST VLHKÁ ABYCH NEPŘELIL
Hoj groweri nastal mi problém je to můj první grow pod 400w,hnojivo industrial.a mám 14dni cca do sklizně hnojim podle návodů takže mi ec nepresahlo 0,80...ph mám taky normální cca 6,5....vodu upravuju na 5,9-6,0
A před dvouma dnama se tam byli 2vune jedna klasická grow a jedna taká úplně zapachajici...bojím se aby to nebyla plíseň
Ještě nějaký nápad lidi u mě? mám pocit že se to zhoršuje. Dneska jsem změřil Ph hlíny a mam 6,3 to ještě snad ujde. Abych ten problém přiblížil tak listy blednou a dělají se na nich takové světle hnědé flíčky. Většinou na okraji, někdy však i uprostřed listu. Zezačátku je flíček na povrchu a pak skrz list. Je to takové jako kdybyby uschnul kus listu ale na dost divných místech. Vidím to tak že je to buď nějaká nemoc, nebo jsem to zajebal s těma enzymama protože nevím jak je přesně dávkovat protože jsem zjistil že je to i na jedné malé kytce která je stará jen několik týdnů. Zvlhčovač běží jen přes den. Bohužel regulace byla výmysl prodejce tak jsem ho dal na spínací hodiny aby neběžel pořád. Zapíná se jednou za hodinu a půl na půl hodiny a posledních 6 hodin každou druhou hodinu na hodinu. Naneštěstí se mi hodiny s více programy podělali to byl jediný problém co jsem poslední dobou měl ale to už je asi 2 týdny. To zvlhčovač běžel asi 2 dny a noci nonstop než jsem si toho všimnul. flíčky se však objevily o pár dní později. Jedu v hlíně Plagron royal mix.
Původní příspěvek od Luftpumpa252 Zdravim, mam problem se zloutnutim spodnich listu. Teplota je 27°C a vlhkost 65%. Svitim jim 250W sodikem ktery je od kytek cca 30 cm. Kytky jsou v All mixu od Biobizzu. Zalivam tak jednou za 3 dny a do vody pridavam pokazde Bio grow 1ml/l a jednou tydne i atazyme 2ml/l. Kytky jsou ted v rustu 36dni. Jinak pouzivam vodu z reverzni osmozy. Za vsechny rady predem diky.
Tak sem konecne koupil pH merak a zalivka ma pH 6,5 a vytok ma pH 6,8. Jinak listy dale zloutnou a usychaji. Prosim o radu.
Naposledy upravil Luftpumpa252 13-04-2012 v 14:39 PM
Původní příspěvek od vencias Zatím ten nimbový olej vždycky rozdejchali úplně bez problému a spíš jim to dělalo dobře. Zalívám jednou za dva dny občas až za 3 ale to už mají většinou hodně velkou žízeň a už od rána to dávají najevo, takže se snažím dodržovat to zalévání obden. Ze spodu na listech nic není to jsem se díval hned. Asi před měsícem jsem začal hnojit Plagronem Terra grow a stříkat Plagron pythaminem. Také jsem začal používat jednou týdně enzymes také od plagronu - ty enzimy jsou trochu potíž z návodu jsem totiž přesně nepochopil dávkování je tam totiž napsáno na údržbu 1,5ml na 10m čtverečních což mi toho neřeklo mnoho takže jsem dal 0,3 ml do litru a půl zálivky. Předtím jsem používal akorát krystalon a když už jsem konečně vychytal jak je nejlepší ho dávkovat tak jsem přešel na ty nová hnojiva. Kristalon jsem zase předevčírem nouzově aplikoval protože se mi zdá že to hnojivo neobsahuje všechno co kytky potřebujou. Já vím že mě za to asi ukamenujete za to, ale nic jinýho nemám. Alespoň už nepoužívám na úpravu PH zálivky ocet ale PH+ a - (samozřejmě ne najednou nechci vybouchnout )
S tim nimbovým olejem dělej,jak myslíš,ale dal si jim to trojmo a i z fotek je evidentní,že na kytkách je souvislej olejovej film a věř nebo ne,ale ty kytky se dusí,nemůžou dejchat a odpařovat..
Zvlhčovač úplně vypni,jestli ti běžel nonstop dva dny a k tomus furt stejně zalejval,tak prostě moc vody,ze vzduchu a od kořenů najednou a k tomu ten olej,tim si to jen zhoršil,kytky nemůžou odpařovat..
Já bych je osprchoval,smyl z nich ten olej,dal ventilaci na plno a zalej až květníky pořádně vyschnou..poznáš potěžkáním..
Ph máš ok,tam problem neni,ještě bych prohlídnul kořeny a změřil EC..Tam někde by taky mohla bejt chyba..
„Kdo se zeptá, vypadá jako hlupák pět minut. Kdo se nezeptá, bude hloupý celý život.“
„Je s podivem, že většina lidí na světě nechápe náš peněžní a bankovní systém, protože kdyby ho chápali, věřim, že by byla revoluce ještě dřív, než by ráno vyšlo slunce." Henry Ford , 1922
"Kdyby volby mohly něco změnit, už dávno by je zakázali."