Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
sorry za mystifikaci, jednu fotku jsem si neotevřel Ten ventilátor tedy má 2 vstupy na fázi a každý spustí ventilátor jinou rychlostí. Každopádně kabel k ventilátoru tomu neodpovídá.
Takže:
a) nevidím důvod, proč spínat nulák (N). Modrý kabel přívodu připoj přímo na třetí kontakt na ventilátoru (N).
b) přívod fáze by měl jít na správný kontakt spínače. Nevím, který to je chce to schéma
c) Spínané kontakty I a II na spínači by měly vést na první a druhou svorku ventilátoru L1 a L2. Co na tom spínači je I a II je opět otázka
Pokud máš nějaký multimetr, proměř, které dvojce kontaktů jsou na spínači propojené v jednotlivých polohách. Ale tak nějak tuším, že multimetr nemáš
P.S.: hádám, že jsem ti neodpověděl hlavně na to, na co ses ptal
You take the blue pill, the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill, you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes.
Panove mam dotaz. Predtim mi odesel po cca 14 dnech odtahovy vetrak. Vse jsem poridil znovu a koupil i regulator otacek. Jenze ubehl cca mesic a regulator dopadl tak ze uz nefunguje. Pri nastaveni maximalnich otacek to pres ten regulator jen nahlas bzuci. Tohle presne se delo i predtim u odpaleneho vetraku. Muze byt neco v proudu co mi to takhle ty zarizeni likviduje? da s etomu predejit treba prepetovkou? Vetrak je to TT160 aregulator je to tenhle http://www.growway-garden.cz/fancon...ermostatem-4571 . Vetrak bez regulatoru bez s nim uz ne. Nerad bych odjebal i ten stavajici vetrak. Prosim o radu nejakyho elektro borce. Diky
Původní příspěvek od Hanyz sorry za mystifikaci, jednu fotku jsem si neotevřel Ten ventilátor tedy má 2 vstupy na fázi a každý spustí ventilátor jinou rychlostí. Každopádně kabel k ventilátoru tomu neodpovídá.
Takže:
a) nevidím důvod, proč spínat nulák (N). Modrý kabel přívodu připoj přímo na třetí kontakt na ventilátoru (N).
b) přívod fáze by měl jít na správný kontakt spínače. Nevím, který to je chce to schéma
c) Spínané kontakty I a II na spínači by měly vést na první a druhou svorku ventilátoru L1 a L2. Co na tom spínači je I a II je opět otázka
Pokud máš nějaký multimetr, proměř, které dvojce kontaktů jsou na spínači propojené v jednotlivých polohách. Ale tak nějak tuším, že multimetr nemáš
P.S.: hádám, že jsem ti neodpověděl hlavně na to, na co ses ptal
Sry že píšu až ted, byl jsem trochu vyvětrat hlavu na dovolený Hele z toho jsem ještě víc v lese na ten přepínač kašlu, mohl bys mi prosim říct jak to tam mam zapojit aby to jelo pořád na MAX?
You take the blue pill, the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill, you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes.
Ahoj, prosím o radu.
Mám předřadník Lumatek 250 ( s regulací ) + HPS 250 a poslední dva měsíce mi zlobí spínání světla.
Jednou za cca čtyři dny se mi nezapne světlo. Dával jsem to za chybu časovači, už jsem vyměnil čtyři, ale problém se stále opakuje.
Můžete mi někdo poradit co bych měl zkontrolovat nebo udělat děkuji
Ahoj, dnes upravím kabel, tak snad to bude ok.
Ještě mám jednu nevyřešenou otázku a to je použití funkce Lumateku "super lumen" která by měla zvednout výkon světla o 10%. Mohu mít předřadnik takto nastaven nonstop aniž bych něco pokazil?
Dík
Ahoj, tak jsem vyměnil kabel. Lumatek má natvrdo kabel ke světlu, který má tak 1,5 m a je zakončen euro koncovkou na kterou jsem nastrčil nový kabel cca 30 cm dlouhý. Včera ve stanovéný čas světlo sepnulo poté zase světlo zhasnulo ve stanovený čas. Dnes světlo opět sepnulo, ale šel jsem to ještě v průběhu dne omrknout a světlo nesvítilo. Tak nevím co by mohlo být ještě špatně. Jestli někoho něco napadne, tak díky za radu.
Potřebuju poradit s následujícím problémem. Odjel jsem cca 30 dnů květu na 600w HPS. Přestala mi svítit výbojka, předřadník bzučel. V domnění že odešel předřadník jsem koupil nový http://www.e-grow.cz/products/predradnik-lumii/ v kombinaci s výbojkou 600w hps http://www.e-grow.cz/products/sunma...-dual-spectrum/ vše jsem zapojil, výbojka se rozsvítí a cca po minutě zase sama zhasne a předřadník začne bzučet,napadá někoho čím to je? Jsme z toho už docela zoufalý a musím na ně už čtvrtý den svítít bludičkou 125cfl
Edit: Výbojka je taky nová, nejetá. Jaký by měl být nejmenší průměr kablu? Mám asi 2mm.
Edit2: zkusil jsem dát hrubší kabel předřadník - sodík, cca 2,5-3mm průřez a pořád stejné. Zítra zkusím koupit flexo kabel 3x2,5mm a pokrátím je na minimální délky.
Edit3: Koupil jsem flexokabel 3x2,5mm a zapojil to přes něj. Kabel předřadník cca 40cm. Předřadník výbojka cca 1,5m. Při rozjezdu svítila výbojka o něco déle a zdá se mi že se víc rozsvítila, ale i tak potom zablikala a zhasla - předřadník začal bzučet. Zítra další pokus se stínidlem. Mám tohle http://www.e-grow.cz/products/reflektor-hammer-komplet/ a jsou tam "integrované" kabliky od výbojky k čokoládě od oka 1,5mm průřez, akorát objímka je k plechu přinýtovaná tak ji odvrtám a zkusím vyměnit kabliky za hrubší 2,5mm.
Edit4: zapojil jsem od prodlužky až po objímku kabel s 2,5mm průřezem a možná svítila o něco déle, ale po minutě a půl zablikala a zhasla, teď už fakt nevím. Zkusil jsem dva předřadníky a oba to samé. Takže zbývá asi jen zkusit jinou výbojku. A napadlo mě, může to být velká zátěž na panelákový pokoj?
Ahoj,
Tak už týden mám nový sodík a zatím žádná chyba.
Po odšroubování původní žárovky jsem zjistil, že vnitřní část žárovky byla uvolněná.
Nová je pevná.
Takže je snad problém vyřešen.
díky za rady