Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od crazyben
Odjedu jeste jedno kolo a kdyz tepltoty nevychytam budu muset jit do cooltube coz sem od zacatku odmital... takze tak... neni to sranda vyresit spravnou cirkulaci v panelaku.
Spravna cesta. Cooltube udela obrovsky rozdil v teplote.
"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy
Původní příspěvek od masuro zkoušel jsem, nenašel. tak až není nějaká sofistikovaná metoda odhalení komínu tak mi zbývá jenom klima
Oškrábat omítku?
"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy
Zkus se zeptat sousedů jestli komín používaj... popř jestli by nemohli na pár hodin zatopit pokud nepoužívaj. Po pár hodinách bys měl i přes zeď cejtit v kterym se topí.
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik
hochu tak to nepůjde pac jsem v přízemí. Komína nepoužívá asi nikdo, je to starej barák z roku 1949 a kdysi se tady topilo kamnama. můžu se podívat u spřízněného souseda kde má díru on.
čaute hoši, neviem či to sem môžem dať ale ak je pre to lepšie tema kludne admin mi to prehoď.
mám taký postreh k odtahovému potrubiu aluflex vs sonoflex
mám 2 odtahove ventilatory TD SILENT 500 a na nich som mal aluflex na jedom cca 2m a na druhom 10m ale roztiahnuty iba na cca 2 m.
obi dva odtahy boli nastavene na tu menšiu rychlost čo je cca 2x440m3/h
+ oba šli ešte na transformatorový regulátor na rychlosť 2 z 5. stýmto nastavením som mal cez den 26-27 stupňov
lenže chcel som aspon teplotu tych idealnych 25 stupnov tak som tam dal 2 x sonoflex rozmery dlžky skoro rovnaké 2-2,5 m oba
hluk bol nižší pri rychlosti 2/5 ale tepolta bola 28 stupnov tak som to prepol na 4 / 5rychlosť tepolota bola tych 26-27.. čiže som došiel k tomu že ten sonoflex moc teda nepomáha, lebo ak chcem dosiahnut rovnaku teplotu musim použit pri nom večší výkon.. zrejme sonoflex má aj vedšie prietokove straty oproti aluflexu.. tak teraz nwm či ho dat preč naspeť aluflex a ušetrit aj trochu viac energie alebo to nechat tak.. alebo to nejak vychytat. mate stym nejake skusenosti ? dakujem za postrehy
ešte k tomu hluku že sonoflex som skušal preto lebo aluflex už bol dost počut ked som ho mal na 3jke porovntelne to bolo so sonoflexom na 4-5 rychlosti
Zdá se to jako hodně muziky za málo peněz (pořádnej regulátor by samotnej o moc dražší asi nebyl) tak mě zajímá jestli s tim někdo má zkušenosti... nebo mam vzit drazsi a silnejsi PRIMA KLIMA?
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik
Já bych do toho už nešel. Regulace přestala po čase fungovat u obou. Je to regulace zapnu-vypnu. Kdo někdy zkusil kvalitní regulaci s plynulým řízením ventilátoru, dá mě za pravdu. Sice stojí hodně, ale 100% spokojenost.
Už pár kol používám NTS TT 125 RT a spokojenost, vše funguje jak má a ve srovnání s papírově stejným Vents TT 125 má určitě vyšší výkon, koupě rozhodně nelituju.
Původní příspěvek od DOCtom Já bych do toho už nešel. Regulace přestala po čase fungovat u obou. Je to regulace zapnu-vypnu. Kdo někdy zkusil kvalitní regulaci s plynulým řízením ventilátoru, dá mě za pravdu. Sice stojí hodně, ale 100% spokojenost.
Zapnu/vypnu, ano, ale pak už to jen hlídá max teoplotu a když jde nad tak foukne naplno dokud zas neklesne... takže zapnu a nic neřešim ne? Jinak si sám můžu plynule regulovat ty minimální otáčky... aspoň podle toho co píšou. Právě že to neumí o nic míň proti těm drahejm regulátorum (jo hygrostat nemá, ale ten já ani nepotřebuju) tak mi přídě blbost dávat za regulátor pomalu to samý co za celej odtah s regulátorem.
U obou, tim myslíš že si měl NTS i Prima Klimu a u obou odešly regulátory?
Jinak dík za info.
Jen dva NTS a nikdy víc. To je ale na jinou debatu. Primu mám teď s externí regulací. Jinak dokud to neporovnáš, můžeš jen polemizovat a věřit svému rozhodnutí. :-)
Zajímá mě jestli je nějaký zásadní rozdíl když ještě mezi ventilátorem a filtrem nechám trochu sonoflexu, je to k vůli uspořádání v boxu. Bude mít nějaký zásadní vliv, když mezi filtr a ventilator dám cca 40 - 60cm sona? Nebo prostě ten filtr musí být naražený hned před tím ventilátorem? Díky.