Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Diky a este neco, dybych mel samce a jeho 'kvitky' byly este uplne cerstvy a rostlinka tak 3mesice stara, sou uz na ni ty vacky? Mohl bych si pri pohledu na cerstvy 'kvitky' splest pohlavi? Vypadaj podobne?
Dneska je to samý "díky", tak já vám taky děkuju za to díky .
Jinak pokud už jsou samčí květy bezpečně vylezlý, tak by to splést podle mě jít nemělo. Samec dělá rovnou takovej shluk bobulek, nejdřív na vrcholku a pak se to šíří. Samice hází blizny. Takový bílý vlásky a ten vršek jí nejde tak do špičky, jako tomu samcovi, ale spíš to dělá takovej štětinatej smetáček .
Není to vysvětlený přímo ideálně , ale to stejně časem poznáš s jistotou sám. Pokud jsi z toho nebyl moudrej, tak snad se najde nějakej větší talent na popis situace než jsem já .
samčí váčky (koule) a samičí tyčinky, či blizny, či kundy, se daj na kytkách rozeznat, docela včas, když se pořádně z blízka podíváš například do vrcholový růžice, části rostliny na jednom stonku, trochu ty lístky rozevřeš, a ve vnitř objevíš buď koule nebo kundy, a to když jsou ještě malý, včas a nehrozí třeba nečekaný oprcání kytek nechtěným samcem, chce to ale možná trochu praxi abys věděl co hledáš, samičí blizny i samčí koule se vyskytujou i v "rozvětvení" tam jde se ti větev větví na 2 části, tak tam se taky udělá například jeden samčí, nebo jedna samičí blizna, a to nejdřív než na celý kytce, chce to trochu vychytat, jestli máš zkušenějšího kámoše ten ti ukáže, timhle způseobem se mi daří vobjevit samce dostatečne včas než by si stačil zašukat, chceme přeci, aby ty naše slečny zůstali panny, ne!
ještě bych chtěl opravit svoje tvrzení na předchozí stránce, kde píšu ohledně zjišťování THC před dozráním kytek:
napsal sem to jako že se THC tvoří až při dozrávání kytek, a před tim tam žádný neni, tak to je samořejmě kravina, myslel sem tim to "velké" množství THC, který se dělá na palicích při dozrávání
nějaký to THC je v kytkách už od počátku růstu, a časem se jeho obsah zvyšuje, už mnohokrát sem se o tom přesvědčil na vlastní mozkovnu, když sem nezralýho samce, někdy v půlce léta utrh a uvařil si z něk mlíko nebo cokoliv jiného, ale jak je tam toho málo si může každej domyslet, když sem 1,5 vysoký 2 samce svařil s mlíkem a to mlíko celý vypil sám! byl to sice trochu větčí mazec než sem čekal ale i tak udělat tohle s dospělou samicí byl bych už asi mrtvej, nebo na psychárně
tímto se tedy omlouvám těm, který sem svým předchozím tvrzením mystifikoval
Vim, ze to sem uplne nezapada, ale dyz uz se bavime o tom rozpoznavani, Jak poznam, ze uz je palice zrala a muzuji utrhnout? Sem fakt zacatecnik, klidne se smejte, ale vsadim se, ze to na tech svejch chudackach nepoznam!
no už se to tu řešilo mnohokrát, kytka je zralá když většina původně bílých chloupků (samičích květů, blizen) jsou hnědý, jako by zaschlý, kytka evidentně neroste, palice jsou pěkně nalitý a hlavně lepkavý, jsou na nich vidět malé krystalky, kapičky, pryskyřice
to oton: Nebo pripadne velky a hodne krystalu ....to je pak jeste zajimavejsi.....
to kylik: to myslim ze zrani neprehlidnes......jak se pise ve FAQu ......az bude cca 80% tech vlasku dohneda, tak to zapichnes a muzes se tesit cim dal rychleji a vice...
Cauky,mam jeden malej proublém!Mam kytku asi 20cm vysokou, v kvetinaci , je stara asi tak dva mesice(plus minus ubec si to nepamatuju) a chci vedet jak mam zjistit jestli je to sames či samice!Ma sedm pater listů už celkem urostlích a dalsi dve jsou ve vyvinu!Neznate nekdo nejakej figl jak zjistit jestli se jedna o samce ci samici?Diky Gorgano!
zdravim hele v miste kde se vetvi kyticka(to kolinko nebo jak se tomu rika) to zakryj papirem obmotej to tak aby k tomu neslo svetlo ale jen tohle misto a po dvouch dnech to kontroluj bud se tam zacne delat samci nebo samici kvet zatim cus
Díky moc, ale ještě něco:Mě už se v těch kolínkách něco tvoří a vypadá to jako lístky!Nemůžu si pomoct, ale mě já to tak vidim!Jak se přesně pozná samičí květ???????
posilam foto mych dorostenek(nedejboze dorostencu) Maji druhy den palicky. Jsem cely nedockavy, kolik bude samic. Umite to nekdo z techto fotek rozlisit ?
Chtel bych samce co nejdrive vytrhat - mam tam preplneno