Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ahoj, no, jednou jste dali možnost karmovat anonymně, tak co se divíte? Nechci prudit, ale všemněte si, že tahle debata se rozpoutala až kvůli negativní karmě, v případě pozitivních to nikoho moc nezajímalo, odkud je dosává... Myslím si, že je lidskou přirozeností přijímat "chválu" samozřejmě a vlastně je celkem jedno od koho, ale běda, když si někdo dovolí nesouhlasit a projevit to tím, že třeba dá negativní karmu. Možná by bylo řešením opravdu přidat do toho systémku možnost poznámky - ano, dala jsem ti negativní karmu a to proto že:...., Toť vše z mě strany:-)
"Je na case, aby clovek prestal pusobit jako neochotny spravce zoologicke zahrady na Zemi a konecne se stal tim, cim ve skutecnosti je - dalsim druhem, ktery touzi prezit nikoliv na ukor, ale ve shode s ostatnimi organismy na teto planete."
No, podle mě se to takhle nedá říct. Pozitivní karma je stejně jako negativní anonymní - nepoznáš kdo ti ji dal. To, že někdo napíše K2U je projev jeho svobodné vůle, nikdo ho k tomu nenutí. Nerada bych, aby to byla jak za komančů, svobodně se vyjádřete, ale přesně chceme vědět, kdo a jak odpověděl a podle toho taky vyvodíme důsledky... Vím, že je to přehnané, ale fakt nejsem ráda, když někdo někoho do něčeho nutí. Pak to přesně dopadne tak, že se radši nikdo k ničemu negativně nevyjádří. Aby bylo jasno, neobhajuju nikoho, kdo si neumí stát za svým názorem, ale taky nechci pokaždé rozepisovat, proč jsem komu dala jakou karmu. Negativní karmu nezneužívám a za celou dobu své přítomnosti jsem dala snad jenom dvě a to navíc v případě, kdy jsem to považovala opravdu za nutné a klidně si to ustojím. Navíc mě spíš zajímá hodnocení mých příspěvků celkově a ne kdo jak hlasoval, to vědět nepotřebuji ( k čemu taky?). Jak říkám, přidala bych tam možnost napsat poznámku, ale jinak bych to nechala takové, jaké to je.
Presne tohle sem sem chtel uz vcera napsat. Pak by vyznam karmy klesl hodne dolu a misto problemu by se tady resilo, jakto ze dal nekdo nekomu nekdy nejakou karmu, atd ..
hm, debata se nám maličko rozproudila, což je jenom dobře, jenom znovu podotýkám, že nemám problém s negativní karmou jako takovou, byl to jenom takovej muj osobní apel těm, který mi K- občas daj, ať se nebojí napsat kvůli čemu, že jim uši neutrhnu
A myslim si, že asi nikdo na growera nechodí kvůli tomu, aby měl co nejvíc zelenejh bobků, lidi sem chodí KOMUNIKOVAT, tak v poho...
Díky za vaše připomínky, beru všechny v úvahu. Karma v novém Groweru zůstane anonymní (což možná spoustu z vás nepotěší), nicméně přibude možnost komentáře. Člen tedy bude moci sdělit "za co" karmu dává a také se částečně omezí příspěvky typu "K+" (já osobně proti nim nic nemám ).
>Spíš mě občas fórum omezuje, když chci dát K+ jednomu a témuž členovi moc brzo.
Avitasi, to je pochopitelná ochrana proti cíleným kampaním - Karma by pozbyla smyslu, kdybyse dala jednoduše podvést.
>takze ted to je uz jen asi na tvurci webovyho rozhrani. Otazka je, jestli bude skutecne tak operativni .
Dočkejte času, hoši... Pracuje se na tom Výpis historie karmy bude.
to carlos: jo klidně ať to zůstane anonimní ale určitě by bylo dobrý aby jsme si mohli zjistit za jaké příspěvky dostáváme karmu, podle toho poznám jak se lidem muj příspěvek líbil a naopak co se lidem nelíbilo, myslim že tohle by bylo dobrý!
Domnívám se, že dá-li někdo K-, podvědomě předpokládá možnou slovní potyčku s tím, komu tu K- dá, a navíc neočekává, že se s tím druhým shodne - a proto necítí potřebu na to upozorňovat. Ale je to škoda, o opačných názorech je dobré přemýšlet, případně porozprávět, a ne se shlížet ve vlastní neomylnosti.