Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tyvole ten odkaz na RO vypadá dost dobře 😁 , a to se montuje rovnou na kohoutek nebo jak ? Pro mě by byl největší + , že by mě odpadlo čekání abych měl odstátou vodu a 33000l je pohoda , když na kolo využiju dejme tomu 1000-1200l max
Melo by to jit zapojit normalne na vodovodni baterii. Jen nesmis nechat vyschnout membranu, takze radeji delat kazdy den trochu vody, nez jednou za delší dobu.
len tak zo srandy .. aky mas ph meter? .. inak ja som naposledy zostavil dvojity bubler a chcel som tiez sadit do keramzitu .. teda tebou spiminany hydroton je v podstate to iste nie? .. no a stroskotal som presne na tom istom .. ani za boha sa mi nedarilo urdzat ph v normalnych medziach .. furt to robilo to co mas teraz ty .. a to som ho skusal namacat vo vode s ph 2 .. furt to nakoniec vyletelo hore .. nakoniec som stratil trpezlivost a zasadil znova do hliny .. kebyze sa k tomu vratim .. myslim k bubleru .. tak ten keramzit isto niecim nahradim ..no a nechce sa mi inak verit zeby tomu pomohla voda z RO .. drzim palce
pH metr mám od Milwaukee. Vzal jsem i ze zoufalství ten přístroj na RO. Dneska ho budu zkoušet, tak dám vědět..Obávám se, že to ale nepomůže a vrátím se k hlíně, případně ke Coco.
Hele super..Fakt to zařízení vyšlo na 1100 Kč. Napojil jsem to úplně snadno na sprchu, jedna trubka odpadní voda, druhá trubka RO. Docela mě překvapilo, že odtéká tolik vody a ta zdravá voda, tý je o dost méně...Cca 1/4. Každopádně to opravdu drží pH a nekolísá minut vůbec nic.
Zároveň ale než jsem použil tu RO tak se mi dost ustálilo i to pH v normální vodě..Ale jsem na poprvé málo propral hydroton a nedokázal ho kvůli těm zbytkům správně napufrovat. Každopádně s tím chybu fakt neuděláte. pH se drží na stále úrovni od začátku. Žádný výkyv.
No vlákno se mi zakládat úplně nechce. Nemám zájem zveřejňovat fotky. Netuším jak je to s bezpečností. Dneska jsem dělal další RO a co mi teda vadí je to, že na 50l RO jsem potřeboval 300 litrů vody. Což mě začíná taky srát
Původní příspěvek od Tucnak4eva No vlákno se mi zakládat úplně nechce. Nemám zájem zveřejňovat fotky. Netuším jak je to s bezpečností. Dneska jsem dělal další RO a co mi teda vadí je to, že na 50l RO jsem potřeboval 300 litrů vody. Což mě začíná taky srát
,
Zdárek, to je normální. Časem se Ti ty síta uvnitř RO trochu "roztáhnou", spotrebuješ míň vody a nebude to tak dlouho trvat, než vyrobíš 50l. Ale zase ta kvalita nebude taková čistounká. U těchhle hobby RO je to standard. Na naše potřeby ovšem dostačující. Když máš 50l vody při ceně vodného a stočného 100 + 100 Kč za kubík, tak tě vyjde 50l čisté RO vody na 60 kaček, což se celkem dá.
Změnil jsi dvě věci, pořídil RO a zároveň jsi napsal, že jsi špatně napufroval hydroton. Od které značky jsi hydroton měl? Dneska toho je celkem hodně na výběr a není hydroton jako hydroton. Kdysi znamelnalo hydroton čisté inertní medium, které bylo na ph stabilní. Dneska dávají prodejci rovnítko mezi keramzit a hydroton, což je samozřejmě špatně. Z některého při pufrování teče hnusná oranžovo-hnědá voda a musíš ho propláchnout víckrát. Některé jsou zase úplně čisťounké kuličky bez bordelu. Třeba Plagron garantuje stabilitu PH ve svém hydrotonu.
Otázka: Pufroval jsi ten hydroton celý znova po těchhle komplikacích nebo jsi už jen použil vodu z RO do systému a pokračoval dál?
Přeju grow bez dalších komplikací a klidně se tu poděl o výsledek, i když bez fotek. Stálo by za to shrnout poznatky. Mě se ten hydroton líbí. Můžeš to použít opakovaně. Za mě super médium!
Bral jsem hydroton od Canny a jak říkáš..Tekl z toho strašnej bordel. Proplachoval jsem to a asi ne dostatečně. Proto pak létalo tolik to pH. Vyndal jsem to pak ještě jednou, pořádně propláchl a napufroval. Pak už se to drželo dobře.
Tak tady máme další problém a tím je plíseň..Začala se mi dělat plíseň na RW kostkách co mám v hydrotonu a dole jak jsou okna květináčů..Nějaký tipy čím to může být? Přílišná vlhkost? Z těch RW kostek mi to leze trochu na kořeny kytek. Nějaké rady co s tím?
Z toho bych si nic nedělal 😁 nahoď foto , je víc druhů plísní a hub , z 90% jsou neškodné a je to jen vedlejší efekt zalévání a hnojení , taky to může být jen vysrážené hnojivo a nebo řasa 😁 pokud hlídáš vzdušnou vlhkost eventuelně teplotu tak bych si s tím hlavu nelámal vůbec 😁 plíseň kořenům nevadí vůbec 😁 v hlíně jsou kořeny neustále ne styku s mnoha organismy 😁