Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
včera byly kytky nějaký smutný, možná jsem jim dal trochu moc vody (listy tak jakoby povadly, směrem dolů). Ráno už to bylo v pohodě, asi vyschl květináče, ale radši jsem je pořádně prohlídl. Na jedné jsem našel tohle.
nemůžou to být ty svilušky? díval jsem se na internetu, ale nejsem z toho moc moudrej. Ještě by to možná mohly být zbytky hlíny, jak jsem ze začátku dával přes noc na květináč tu petflašku, tak jak jsem to sundával, mohla hlína spadnout na kytku. Nijak jsem je nečistil, takže to tam toereticky mohlo zůstat.
co myslíte, a pokud to jsou svilušky, co stím?
jinak používám jen
květináč - ten sice byl z domu, ale umyl jsem ho, myslím že důkladně
substrát - agro na výsev, v originálním balení, pak skladovanej v pokoji po otevření.
voda a hnojivo - odstátá voda a lignohumát občas trochu.
Hola
PET fľaše na rastlinke ak sú za oknom veľmi pomáhajú. Minulý rok som to testoval na dvoch rastlinách a ta ktorá bola prikryta rastla lepšie - ako si povedal viac tepla a vlhkosti, čiže to kľudne urob
If you can smoke weed and think smart, you have big chance to be successfull.
cav .. pozeram sa na tu fotku a nic zvlastne nevidim .. max tie 3-4 cierne bodky ale to je snad len nejaka spinka .. inak pekna fotka .. za mna v pohode .. svilusky cucaju listy, ostavaju po nich blede bodky a pavucinky robia az ked su v hojnom pocte .. nic take tam nemas ..
nazdar, ked tu pišete o tych petkách, objednal som si plagron seedbox či ako sa to presne piše a to je plastova nadobka taky mini skleník, a mam jednu otázku, kedze som bol nuteny prist nazad k mame v tychto tazkych časoch, nemam moznost to predpestovavat na parapete, chcel som sa spytat kebyze tento sklenik umiestnim do auta tak aby nan svietilo nonstop slnko, bol by to problem alebo nie? dakujem za odpovede
práveže kukám teplotu u nás a má byť vkuse okolo 20 stupnov. ak nie auto niekto neaké nápady? /edit/ aa nemyslim tak ze celu dobu pestovať niečo v aute, ale len to predpestovať na ten tyzden alebo kolko to vychadza v tom seedboxe a potom by som to dal uz vonku do kvetináča..
Ak je vonku 20°, v aute bude o dosť viac, neriskoval by som to Ešte keď to máš mať v tom mini skleníčku..
Skus to dať niekomu známemu na balkón, babke na záhradu.. Vždy sa niečo nájde
If you can smoke weed and think smart, you have big chance to be successfull.
Původní příspěvek od orcsrider nazdar, ked tu pišete o tych petkách, objednal som si plagron seedbox či ako sa to presne piše a to je plastova nadobka taky mini skleník, a mam jednu otázku, kedze som bol nuteny prist nazad k mame v tychto tazkych časoch, nemam moznost to predpestovavat na parapete, chcel som sa spytat kebyze tento sklenik umiestnim do auta tak aby nan svietilo nonstop slnko, bol by to problem alebo nie? dakujem za odpovede
nonstop slnko donutit svitit tak to mas velkej problem
s nastartovanym autem a zaplou klimatizaci nonstop
Jestli nemáš možnost se o ně postarat, dát je za okno, nebo někomu svěřit, tak je dej ven. Nevim jak dlouho se k nim nedostaneš, ale takhle malý zas tolik vody nevypijou. Když je dáš do záhonu a trochu zamulčuješ, nebo pořádnýho květináče a dobře zaleješ... Pokud nežiješ v horách, tak by to mohly dát, snad už krutý mrazy nebudou. Lepší než je dojebat v autě nebo podobným způsobem.
Taky jsem s tím dřív takhle kouzlil, ale fakt je ten, že pokud nemáš možnost to udělat pořádně bez nějakejch omezení,tak se na to z vysoka vyser. Příště radši investuj všechno to nadšení a peníze za minipařníček a podobný blbiny do pořádný přípravy políčka a půdy. A jestli chceš vrážet prachy do pařníčku a světla, kup radši lepší hnojivo, nebo něco proti slimákům. To bych doporučil určitě. Semínko nech puknout ve vodě někdy po půlce května až do konce června klidně a pak rovnou do hlíny na místě.
Do tý doby se fakt věnuj spíš přípravě toho místa. Když budeš mít dobrý místo, kvalitní zeminu, tak jediný co vyřeš jsou slimáci a ostatní zvířata. Ten nepatrnej náskok, kterej si myslíš že jim dáváš takovymhle "mordováním" kytky v dobrý hlíně doženou,ani nevíš jak. Něco jinýho je profi box, ale ne každej má takovýhle možnosti. Pokud nutně potřebuješ náskok, tak vol dobře zakořeněný řezy, ale znova opakuju i ze semínka vysazenýho v půlce června přímo do země ti v dobrejch podmínkách vyroste dvoumetrová kytka, zatímco pod světlem měsíc mordovaná chudinka se ti kolikrát z šoku po přesazení úplně zasekne a někdy i zhermí.
Jestli chceš trochu uklidnit, mrkni na muj tread z 2011 jak jsem Šamana dojebal já a stejně to nakonec byla super kytka. Škoda tý plísně.
Původní příspěvek od orcsrider nazdar, ked tu pišete o tych petkách, objednal som si plagron seedbox či ako sa to presne piše a to je plastova nadobka taky mini skleník, a mam jednu otázku, kedze som bol nuteny prist nazad k mame v tychto tazkych časoch, nemam moznost to predpestovavat na parapete, chcel som sa spytat kebyze tento sklenik umiestnim do auta tak aby nan svietilo nonstop slnko, bol by to problem alebo nie? dakujem za odpovede
ja som na vonkajsej parapete pod miniparnickom rastlinke nameral nieco cez 40°C a rastla pekne (najdem aj fotku ak by niekto chcel) .. v aute je ale vsetko tmave a chyta to energiu zo slnka aj ked je za mrakom - palubovka napr. - dvihaju sa tam teploty az k 60 - 70°C - to uz by bolo peklo .. daju sa takto v pohode upiect susienky
inak sa rozpisovat uz nemusim lebo Dead Cat ma predbehol a vizera, ze vie o com hovori - ja s nim mozem len suhlasit
Ven je mám v plánu dát tak za týden nebo dva, až bude po mrazech a nebude moc foukat. Mám je nechat v květináčích ve kterých jsou?
nevím jak to je z fotky poznat, na výšku mají květináče 8cm a průměr 12cm. Litry nevím. napadají mě 3 možnosti
1) nechat ty dva týdny v těchto, pak přesadit do finálního květináče - to bych viděl na co největší kybl co seženu, zespodu vyvrtám díry (podívám se na návody, abych to udělal správně)
2) Přesadit na ty 2 týdny do trošku většího květináče, a pak až to půjde ven tak přesadit do finálního - není to akorát zbytečnej stres pro tu kytku?
3) přesadit do do trošku většího květináče, ten mít chvíli doma, pak ho hodit ven, a do finálního přesadit až třeba v půlce června, nebo až by listy přesáhly průměr květináče. - nebude to venku kytku brzdit, že není hned v tom největším a nemá tolik prostoru?
Jinak, jedna z 3 kytek už tak 4 dny voní jako tráva, další 2 ne a přijde mi, že vypadá trochu jinak než ty další dvě. Jsou to všechno shamani. Co myslíte, může to být tím, že to jsou 2 phena? To by bylo super, doufám, že chytnu alespoň 1 kyti do fialova.
Kytky nevypadají že by jim něco chybělo a myslím, že ten týden dva by to ještě vydržet mohly. Viděl bych to na 1.možnost. Přesazovat to na Xkrát kvůli 14ti dnům mi přijde zbytečný.
S tím phenem nevím, ale když vidím jak bys to fialový chtěl, tak držím palce a přeju minimálně polovinu fialek.
Edit: Až to budeš přesazovat, tak pro zajímavost nahoď foto kořenovýho balu.
něco se stalo, a spodní listy hlavně u jedné kytky začínají umírat https://ibb.co/JtB5W9m
Před cca týdnem a půl jsem je přesadil, a v neděli topnul. Že by je to tak rozhodilo?
Jsou v nové hlíně, předtím byly v substrátu na výsadbu, teď jsou v substrátu od pelargonií s perlitem.
Ještě mě napadá, že jsem květináče vyráběl sám, a díry na odtok vody jsou cca široký jako tužka - nemohlo se to třeba ucpat a topí se to? ale nepřijde mi, že by kytky vypadaly přelitě.
Jinak normálně rostou a sílí, mají zhruba 40 dní. Ta na fotce je nejslabší.
Jak je ten vršek trochu spadnutej, tak jsem se díval jestli mám dost velký díry na odtok vody, a omylem jsem narazil vrškem do trubky. Snad to není nějak moc zlomený.
Jednou jsem je přesadil z menšího květináče do kyblíku od tatarky, s tím že je tak v půlce června chci hodit do ještě většího kyblíku (tak 2x většího).
Hlínu mám na pelargonie agro, a pak pelargonie z kauflandu. Na dvě jsem použil hlavně tu Agro, na jednu z kauflandu. Ale bohužel nevím která do které.
Zalívám když strčím prst do hlíny do první kloub, a je to realativně suchý (ne úplně na prach, ale že nevytáhnu celej prst od hlíny).
Zatím jsem nehnojil, jen jsem sem tam do vody na zalévání rozmíchal trochu lignohumátu, tak, aby byla konzistence cca jako černý čaj. Dohromady tak 3x.
Kytky jsou starý měsíc a týden, klíčil jsem cca 10.4
Rád bych tu jednu zachránil, nějaký rady?
napadlo mě, nemůže to být tím, že se kytce špatně dýchá kvůli menším dírám v květináči (ale jsou stejně velký u všech 3 a ty 2 další nemají problém), a mohlo by pomoc přesadit buď už do finálního velkýho a udělat tam díry vrtačkou pořádně velký a na spodek hodit nějakou síťku, aby se nemohly ucpat. Ale zase mi nesedí, že ty další dvě jsou v poho.