Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Indoor Pěstování » Sklo pod výbojku, jeho aplikace a efekt na rostliny
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3 4 »
Autor
Téma 
oton
Stálý Člen

Karma uživatele oton - 69% PěstitelskáKarma uživatele oton - 69% PěstitelskáKarma uživatele oton - 69% PěstitelskáKarma uživatele oton - 69% PěstitelskáKarma uživatele oton - 69% PěstitelskáKarma uživatele oton - 69% PěstitelskáKarma uživatele oton - 69% PěstitelskáKarma uživatele oton - 69% Pěstitelská

Příspěvek č. 17

no lidi tady tvrdili, že obyč sklo praskne, tak se toho bojim, chci to mít hned pod lampu, jako, že tim uzavřu stínítko ze spodu, lampa je 400W

Motorky, mašiny, motorkáři & hulení... Napadení půdní houbou Pythium a Phytophthora Samozavlažovací, samodoplňovací kýbl Olepené Bonsaie aneb co vyroste za oknem Indoor venku, zkušenosti, postřehy?? Co takhle huliči & rodina & děti? Jak sem šel ráno sázet a co jsem tam viděl! Oton balkon+out kýble Rituály a návyky při kouření smrahna

Old Post 06-06-2002 v 09:08 AM
oton je offline   Profil uživatele oton   Find more posts by oton   Foto galerie člena oton   Click here to Send oton a Private Message   Add oton to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Amík
Stálý Člen

Karma uživatele Amík - 61% PěstitelskáKarma uživatele Amík - 61% Pěstitelská

Příspěvek č. 18

Jo vim přesně jak to chceš mít. Ještě mít pořádnej odtah rovnou ze stínítka a papá vysoká teploto. Hele jediní co podle mě můžeš udělat je to že prostě prubneš.když to prdne tak se moc nestane, ze skrine to vyberes jak nic. Ono je to totiž o tom že zaleží na jyký sklo narazíš. Hlavně to tam chce mít fakt volně.nejlíp volně položený a na okrajích mit místo.

Old Post 06-06-2002 v 09:24 AM
Amík je offline   Profil uživatele Amík   Find more posts by Amík   Foto galerie člena Amík   Click here to Send Amík a Private Message   Add Amík to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
n.i.t.r.a.m
Stálý Člen

Karma uživatele n.i.t.r.a.m - 52% PěstitelskáKarma uživatele n.i.t.r.a.m - 52% Pěstitelská

Příspěvek č. 19

Ja bych volil to sklo opravdu tenci,protoze cim bude tlustci,tim vetsi rozdily teplot budou na obou povsrsich,vetsi napjatost a tim spise ti to prdne.
To pohlcovani by me taky zajimalo.Ja mam pod stinitkem plexi sklo a kytky sou f poho,ale jake sou ztraty,to fakt nevim.

Jen bych si dal pozor byt tebou,aby to sklo nebylo poskrabany,muze se tam lamat svetlo-me to v nekterych mistech palilo kytku.
A taky si konstukcne vyres,jak to sklo lehce vyndat ... sem tam se na nem musi utrit prach ))

Sám si to nevychutnám ....

Old Post 06-06-2002 v 09:37 AM
n.i.t.r.a.m je offline   Profil uživatele n.i.t.r.a.m   Find more posts by n.i.t.r.a.m   Foto galerie člena n.i.t.r.a.m   Click here to Send n.i.t.r.a.m a Private Message   Add n.i.t.r.a.m to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Srooga
Grower Kuchtík

Karma uživatele Srooga - 76% Pěstitelská

Příspěvek č. 20

Hele mam sklo 2cm pod výbojku. Je 3mm tenký.
Zatim neprasklo. Jestli máš odtah od stínítka, tak nech mezi sklem a stínítkem mezeru. Vzduch, co de do odtahu ti pak to sklo dobře chladí. Mam ale jenom 250w.
No, zkus a uvidíš. Mě stálo 37 korun

Srga!

Old Post 06-06-2002 v 09:39 AM
Srooga je offline   Profil uživatele Srooga   Find more posts by Srooga   Foto galerie člena Srooga   Click here to Send Srooga a Private Message   Add Srooga to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
oton
Stálý Člen

Karma uživatele oton - 69% PěstitelskáKarma uživatele oton - 69% PěstitelskáKarma uživatele oton - 69% PěstitelskáKarma uživatele oton - 69% PěstitelskáKarma uživatele oton - 69% PěstitelskáKarma uživatele oton - 69% PěstitelskáKarma uživatele oton - 69% PěstitelskáKarma uživatele oton - 69% Pěstitelská

Příspěvek č. 21

konstrukci mam vyřešenou, sklo tam bude volně položený v takových závěsných zobáčcích(packy do "U" otočebý od 90stupňů), které se budou moc otočit a sklo se dá v pohodě vyndat, odtah mam samozřejmě dírou nahoře ve stínítku

nejde mi ani tak o to prasknutí! kámošovi řek technik, že to nepraskne! nezapomeňte, že se výbojka nažhavuje postupně, tak že i to sklo se postupně zahřeje! žádný teplotní skoky

jde mi o to jestli 1cm sklo nebude nějak ničit to světlo???!!!

Motorky, mašiny, motorkáři & hulení... Napadení půdní houbou Pythium a Phytophthora Samozavlažovací, samodoplňovací kýbl Olepené Bonsaie aneb co vyroste za oknem Indoor venku, zkušenosti, postřehy?? Co takhle huliči & rodina & děti? Jak sem šel ráno sázet a co jsem tam viděl! Oton balkon+out kýble Rituály a návyky při kouření smrahna

Old Post 06-06-2002 v 09:42 AM
oton je offline   Profil uživatele oton   Find more posts by oton   Foto galerie člena oton   Click here to Send oton a Private Message   Add oton to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
olik
Stálý Člen

Karma uživatele olik - 71% PěstitelskáKarma uživatele olik - 71% PěstitelskáKarma uživatele olik - 71% PěstitelskáKarma uživatele olik - 71% PěstitelskáKarma uživatele olik - 71% Pěstitelská

Obecné sklo 4mm Příspěvek č. 22

2 oton:

Před 3 týdny jsem řešil něco podobného. Mám 250W-sodík a dával jsem tam sklo. Po přečtení některých příspěvků tady na groweru jsem zvolil obyčejný sklo 4mm. Lépe je mít sklo tenčí ... nedochází tam k takovému pnutí jako u 10mm tlustýho skla. Pro jistotu jsem v pěstírně ještě pod sklo upevnil mřížku, která sklo měla zachytit v případě prasknutí. Po 3 týdnech "testů" jsem mřížku odstranil a sklo drží. Je 8 cm od výbojky a je tam okolo 50°C ... takže v pohodě.

Taky by mne zajímalo jestli obyčejný sklo bere něco ze spektra sodíkové výbojky. Z vlastní zkušenosti víme, že přes sklo se člověk neopálí, protoře sklo pohlcuje ultrafialové záření ... ale vyzařuje sodík vůbec něco takového ?

[Edited by olik on 06-06-2002 at 03:10 PM]

Nepovažuj svoje slabosti za vášně (J.ČAPEK)

Old Post 06-06-2002 v 13:59 PM
olik je offline   Profil uživatele olik   Find more posts by olik   Foto galerie člena olik   Click here to Send olik a Private Message   Add olik to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
crazyshit
Stálý Člen

Karma uživatele crazyshit - 75% PěstitelskáKarma uživatele crazyshit - 75% Pěstitelská

Dotaz větrání Příspěvek č. 23

Nazdarek,potreboval bych poradit stim,jak zmenšit teplotu vzduchu ve skříni bez nějakyho drastickýho zásahu jako např. vyřezání díry do skříně.Vyřešilo by to sklo a u něho třeba stolní větrak?Mam 250W sodík.Skřín: š-73 cm , h-43cm , v-127 cm.Diik moc...

[Edited by crazyshit on 06-06-2002 at 10:12 PM]

Omne nimium vertitur in vitium ..........Viva la GANJA!

Old Post 06-06-2002 v 21:09 PM
crazyshit je offline   Profil uživatele crazyshit   Find more posts by crazyshit   Foto galerie člena crazyshit   Click here to Send crazyshit a Private Message   Add crazyshit to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Dlabi
Stálý Člen

Karma uživatele Dlabi - 80% PěstitelskáKarma uživatele Dlabi - 80% PěstitelskáKarma uživatele Dlabi - 80% PěstitelskáKarma uživatele Dlabi - 80% Pěstitelská

Nápad SKLO Příspěvek č. 24

Tak panove,

Ja sam sklo pod vybojkou nemam protoze nemam problem s teplotou.

Studuju VUT v BRNE a prave sem se ucil na zkousku stavebni chemie kde je jedna z otazek sklo ve stavebnictvi.

Obicejne sklo pohlcuje urcite spektra svetla například: sklo o tlouštce 1 mm nepohlti skoro nic. Sklo o tloustce 5 mm (to je to co mate doma v oknech a hadejte proc se dava do oken minimalne 5 min. sklo) pohlti totiz vetsinu UW zareni ktere neni pro cloveka zrovna zdrave.

No o skle o tluostce 1 cm nam ve skriptech nepisou takze nefim. ale urcite ti pohlti UW zareni (no ale ty tam stejne zadne nemas)

poradil bych ti 1. dej tam sklo tak 3mm silne a dej mu vuli na roztahovani toto sklo by nemelo nic pohltit a jestli pohlti tak jen uplne minimum.
2. Doporucil bych ti sklo kremikove (bude asi dost drahe) ale cituji skripta:"sklo kremikove narozdil od normalniho nepohlcuje zadne spektrum svetla (tzn. ani UW zareni) a navic jeho teplotni zoztaznost je 28x mensi nez u skla normalniho pouziva se napr k vyrobe rtutovych vybojek" tak toto se musim ucit ke zkouskam z toho vylplyva ze kdys se ti normalni sklo roztahhne o 2,8cm tak to kremikove jen o 1mm. ale jak sem rikal bude asi dost drahe ja nevim jak sem psal ja sklo nepotrebuju

LEGALIZE IT!!

Old Post 07-06-2002 v 08:07 AM
Dlabi je offline   Profil uživatele Dlabi   Find more posts by Dlabi   Foto galerie člena Dlabi   Click here to Send Dlabi a Private Message   Add Dlabi to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
crazyshit
Stálý Člen

Karma uživatele crazyshit - 75% PěstitelskáKarma uživatele crazyshit - 75% Pěstitelská

větrání Příspěvek č. 25

2 snark:snad chapes,ze kdyby moji rodicove uwideli,ze mam we skrini diru,tak by asi pekne rwali.myslis,ze bych to mohl wyřeSHIT tak,ze bych ty diry,udelal ze zadni strany skrine,kde je jenom tenka preklizka???newim ale jestli si to bude brat dostatecne mnozstvi wzduchu kdyz budou diry par centatuku od zdi.jo a jak je to teda s tim alobalem???řeší se to tady,ale zadnej konkretni zawer jsem jeste newidel.Kdyz bych ho odstranil,snizi se tim tam teplota,nebo ne?Jo a je tam wubec tak dulezitej???
2 dlabi:pekne ji sto rozebrala myslim,ze spouste z nas si pomohl pri wyberu toho "best" skla.karma je na ceste....CS

Omne nimium vertitur in vitium ..........Viva la GANJA!

Old Post 07-06-2002 v 22:55 PM
crazyshit je offline   Profil uživatele crazyshit   Find more posts by crazyshit   Foto galerie člena crazyshit   Click here to Send crazyshit a Private Message   Add crazyshit to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
oton
Stálý Člen

Příspěvek č. 26

to snark: jo chlape dík za rady, ale moc si mi teda nepomoh, je pěkný že ses rozepsal o spektru sodíkovky, ale o to tady vůbec nešlo, radit, že si máme dát do skříně pořádnej ventilátor, to taky nic moc, protože ne každýmu může skřín hučet jak turbo

zajímalo mě jak se světlo mění po průchodu sklem, vzhledem k tloušce, teplotě a možnosti prasknutí, jestli se světlo bude měnit tak razantně aby byly kytky na hovno a podobně. a tohle sem zatim nikdo nenapsal, teda trochu to nastínil Dlabi

PS: případný další kvalitní redakce jsou vítány, nebo aspoň nějakej odkaz jak sklo+tloušťka+světlo = vliv na kytky, díky všem

Old Post 08-06-2002 v 17:28 PM
TommyBoy
Bud Krusher

Karma uživatele TommyBoy - 89% PěstitelskáKarma uživatele TommyBoy - 89% PěstitelskáKarma uživatele TommyBoy - 89% PěstitelskáKarma uživatele TommyBoy - 89% PěstitelskáKarma uživatele TommyBoy - 89% PěstitelskáKarma uživatele TommyBoy - 89% PěstitelskáKarma uživatele TommyBoy - 89% PěstitelskáKarma uživatele TommyBoy - 89% PěstitelskáKarma uživatele TommyBoy - 89% PěstitelskáKarma uživatele TommyBoy - 89% PěstitelskáKarma uživatele TommyBoy - 89% PěstitelskáKarma uživatele TommyBoy - 89% Pěstitelská

Nápad 2 oton Příspěvek č. 27

3-4mm ti nepraskne pokud nebude extremne blizko vybojky, ale pouzil jsem 8mm a to prdlo po 2 tydnech...
Jinak samozrejme sklo neco odfiltruje, ale neni to tak drsny...
Nicmene jako jeste luxusnejsi reseni doporucuju tohle protoze to vyresi problemy s teplem skoro uplne

Viz http://grower.cz/forum/showthre...65&pagenumber=2

Skankin` on and on.... Tmmy

Old Post 09-06-2002 v 18:54 PM
TommyBoy je offline   Profil uživatele TommyBoy   Find more posts by TommyBoy   Foto galerie člena TommyBoy   Click here to Send TommyBoy a Private Message   Add TommyBoy to your buddy list     Navštiv homepage uživatele TommyBoy! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
rolllller
Nový Člen

Karma uživatele rolllller - 10% Pěstitelská

Příspěvek č. 28

Před nedávnem jsem v knize "Základy skleníkového květinářství" z roku 1991 četl:
- čisté 4 mm tabulové sklo propouští 89-92 % kolmo dopadajícího světla
- 1 % světla navíc znamená asi o 0,5-1 % vyšší výnos

Bohužel nepsali nic o plexiskle nebo křemíkovém skle - zřejmě kvůli ceně.

Takže bych použil raději tak 2 mm tlusté sklo a doporučuju často a pečlivě čistit.

" ...rolllllllllllllll another one... " (Easy Rider)

Old Post 10-06-2002 v 01:16 AM
rolllller je offline   Profil uživatele rolllller   Find more posts by rolllller   Foto galerie člena rolllller   Click here to Send rolllller a Private Message   Add rolllller to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
oton
Stálý Člen

Příspěvek č. 29

to TommyBoy: díkes za rady, už sem na ten thread taky narazil. jen u toho stínítka neni nic napsaný, jako třeba, to nahoře je z plechu? ve vnitř je skleněná trubka nebo nic??? a podobně, trochu větší rozepsání by neškodilo, z čeho si to vyráběl, kde si sehnal věci a pod, dík

to rolllller: díky za údaje, že budu mít o 1% nižší výnos to mě nijak netrápí! tak že by mělo sklo 4mm vyhovovat, zkusim sehnat 3mm ale nevim jaký tloušťky skel se dělaj

Old Post 10-06-2002 v 10:30 AM
TommyBoy
Bud Krusher

Karma uživatele TommyBoy - 89% PěstitelskáKarma uživatele TommyBoy - 89% PěstitelskáKarma uživatele TommyBoy - 89% PěstitelskáKarma uživatele TommyBoy - 89% PěstitelskáKarma uživatele TommyBoy - 89% PěstitelskáKarma uživatele TommyBoy - 89% PěstitelskáKarma uživatele TommyBoy - 89% PěstitelskáKarma uživatele TommyBoy - 89% PěstitelskáKarma uživatele TommyBoy - 89% PěstitelskáKarma uživatele TommyBoy - 89% PěstitelskáKarma uživatele TommyBoy - 89% PěstitelskáKarma uživatele TommyBoy - 89% Pěstitelská

Příspěvek č. 30

Tohle napsal breeder, ale myslim ze to sem patri

citace:
Původní příspěvek od breeder
- stínidlo je vyrobeno z naohýbanýho a nalakovaného plechu a místo skla je
osazena speciální fólie, která vydrží extrémní teploty,

- je však nutno u větších systémů než 400W, použít tlačný ventilátor pro chlazení
(což je doporučeno i pro menší výkony, aby lampa zbytečně netopila do pěstírny)

- když napíšete teaboostrovi na PM http://grower.cz/forum/private....message&toid=35,
tak vám dá přesný informace, kdy a kde se bude dát objednat.

- tady jsou další fotky: trochu předělání chlazení (pořád jen dočasně)

78/18

já mám 600W a ventilátor jsem tam vrazil o výkonu 250 m3/h

[Edited by breeder on 10-06-2002 at 02:25 PM]

Skankin` on and on.... Tmmy

Old Post 10-06-2002 v 16:18 PM
TommyBoy je offline   Profil uživatele TommyBoy   Find more posts by TommyBoy   Foto galerie člena TommyBoy   Click here to Send TommyBoy a Private Message   Add TommyBoy to your buddy list     Navštiv homepage uživatele TommyBoy! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
oton
Stálý Člen

Příspěvek č. 31

to TommyBoy: co je to za specialni tepluvzdornou folii??? jak se to menuje a kde se to da sehnat? kolik to stoji? :-))

Old Post 11-06-2002 v 18:39 PM
oton
Stálý Člen

Příspěvek č. 32

seru na to dneska jdu koupit 3mm sklo do skříně, světelný ztráty minimální a snad nepraskne i když výbojka 400W bude docela blizoučko tak 3-5cm

Old Post 12-06-2002 v 11:58 AM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 07:03 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3 4 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás