Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Díky všem za rady a taky karmu ( no jo, už i nějaká ta karma se objevila ). Ohledně těch květináčů budu asi měnit plán a zřejmě budu přesazovat víckrát, jak několik lidí zde doporučilo. Kořeny lépe prorostou a bude se mi s kytičkami lépe manipulovat. Navíc nebudu muset v brzké době kupovat další 3 pytle growmixu .
Jinak se objevily už první problémy, a to kytky teprve vylezly z hlíny před pár dny, více v reportu.
Naposledy upravil MickyRocks 09-04-2014 v 19:24 PM
Tak přibyly první problémy a to kytky vylezly z hlíny teprve před pár dny .
První 3 kytky vylezly v pondělí, po 4 dnech včetně naklíčení. V úterý vylezla čtvrtá. Ale dneska začly lízt zbylé dvě, ale moc z toho moudrý nejsem. Shaman vypadá, že se zmátoří, ale je nějakej pouchroumanej a spíš se z tý země plazý, než že by rostl . A Passion vypadá úplně nejhůř, nevím, co je špatně, ale roste se země a vypadá, jako by neměl ani ty první 2 lístky, pouze leze stonek. Chvíli sem si myslel, že mi tam roste úplně něco jinýho, ale stonek vypadá jako ostatní kytky. Nesetkal ste se někdo s tím? Googloval sem, ale nic podobnýho sem nenašel. Třeba to chce jenom čas a jsem netrpělivý. No uvidíme...
Foto 1: Všech 6 kytiček pohromadě.
Foto 2: Shaman. Asi lehce opožděný, ale zmátoří se.
Foto 3: Zase Shaman. Je tady vidět pěkně detail, na té ''špičce'' je taková hnědá skvrna, nevím, jestli je to normální, nebo opět nějaká specialitka .
Foto 4: A Passion vypadá úplně nejhůř. Jenom takovej pochroumanej stonek. Asi moc nepočítám, že z toho něco bude.
Foto 5: Další detail Passion.
Tak přibyly první problémy a to kytky vylezly z hlíny teprve před pár dny ...
První 3 kytky vylezly v pondělí, po 4 dnech včetně naklíčení. V úterý vylezla čtvrtá. Ale dneska začly lízt zbylé dvě, ale moc z toho moudrý nejsem. Shaman vypadá, že se zmátoří, ale je nějakej pouchroumanej a spíš se z tý země plazí, než že by rostl . A Passion vypadá úplně nejhůř, nevím, co je špatně, ale roste se země a vypadá, jako by neměl ani ty první 2 lístky, pouze leze stonek. Chvíli sem si myslel, že mi tam roste úplně něco jinýho, ale stonek vypadá jako ostatní kytky. Nesetkal ste se někdo s tím? Googloval sem, ale nic podobnýho sem nenašel. Třeba to chce jenom čas a jsem netrpělivý. No uvidíme...
Foto 1: Všech 6 kytiček pohromadě.
Foto 2: Shaman. Asi lehce opožděný, ale zmátoří se.
Foto 3: Zase Shaman. Je tady vidět pěkně detail, na té ''špičce'' je taková hnědá skvrna, nevím, jestli je to normální, nebo opět nějaká specialitka .
Foto 4: A Passion vypadá úplně nejhůř. Jenom takovej pochroumanej stonek. Asi moc nepočítám, že z toho něco bude.
Foto 5: Další detail Passion.
Tá hneda škvrnka je normálna, je to iba obal v ktorom bola rastlina v semienku, ak roztiahne listky sama to zhodí. Držim palce a budem sledovať...Frisian dew pôjdem tohto roku aj ja tak som zvedavý.
myslím že s tím passionem bude vše v pořádku, z té fotky není moc co ještě poznat, ale už jsem měl i horší klíčky kytek nad zemí a pak z nich byly nehorázné keře...neplaš a dočkej času
A jak psal člen kaktusx ta skvrna je opravku jen taková "placenta" já osobně je sundávám ostrouhanou špičkou špejle, ale radši to nedělej abys tu kytku nezlomil, zhodí to sama ale měl bys pravidelně kropit rozprašovačem, protože jak ten obal seschne, tak se mi už stalo, že nespadl, proto jim pomáhám a sundávám to, ale je to o citu
PEACE!
Zdravím všechny pěstitele. Hodím sem zatím update, kytičky rostou pomalu, počasí moc nepřálo, ale ode dneška by to mělo být lepší, tak se necháme překvapit .
Kytičky sou týden a půl staré, trošku mě trápí světlá barva, nevím, jestli je to normální, substrát má pH 5,8-6,2, voda je odstátá několik dní, používá se na celou zahradu a vše je ok.
Navíc se na lístečkách objevují bílé skvrnky, hlavně na okrajích, na netu sem si našel něco o tzv. powdery mildew, což by mohlo odpovídat popisu, ale nechci plašit.
Jinak teda zbylé dvě kytky asi budou KO. Ten Passion sem vyhodil, po týdnu vypadal ještě hůře, než na fotkách, které sem sem házel, vylezl mi jenom stonek s divně pokrouceným vrškem, postupem času začal jakoby usychat. Se Shamanem to taky vypadá špatně, viz. foto.
Záměrně sem zasazoval do poloprázdných květináčů, kdyby se kytky moc táhly, abych je mohl zasypat hlínou. To sem teď udělal, protože slunce moc nesvítilo a byly dost protáhlé. Navíc sem tam ještě hodil navrch nařízlej kousek plastovýho kelímku, jednak abych kytku zakryl po větší část, ale především, že se nám ve foliáku objevily plzáci, všechny co sem našel sem vyházel, ale přesto sem si myslel, že by další mechanická překážka mohla zabránit, aby se nějak dostaly ke kytkám a neožraly mi listy .
Přemýšlím, jestli úbytek 2 kytiček nemám kompenzovat ať už objednávkou dalších semen, nebo se poptat na sazeničky na groweru.
Foto 1: Kytičky pohromadě.
Foto 2: Frisian Dew 2.
Foto 3: Passion. Na okrajích jsou vidět ty bílé skvrnky, vypadá to, jakoby to někdo polil bílou barvou. Budu to každý den sledovat, kdyby se to šířilo, tak něco s tím udělám.
Foto 4: Shaman.
Foto 5: A tady druhý Shaman, taky vypadá na vyhození, nevím v čem sem udělal chybu, prostě jenom vylezl z hlíny a dál přestal růst.
mne sa stalo tiez to iste...ako aj tebe na tej poslednej fotke... ale mam to troska vacsie a prestala rást ostatne maju po 10 cm a hento asik 2 cm a sadene v rovnaky cas myslím si ze nejaky parazit..
Zajímavý. No já sem kupoval zeminu od Plagronu, tak by bylo pro mě dost velký zklamání, že by to prodávali s nějakýma parazitama :/. To je jeden z důvodů, proč sem si to kupoval, abych to nemusel házet do pece a zbavovat se škůdcu apod.
Jinak by bylo fajn, kdyby se k tomu někdo zkušenější vyjádřil .
Chlapci na sázení ven je ještě docela brzy,C° se pohybují ještě docela nízko v nočních teplotách tak se nedivte že se vám mladinké semenáčky
špatně rozvíjí.Mladinké semenáčky si máte dát při nejmenším ještě za okno kde svítí celý den sluníčko,a pokud je sluníčka málo udělejte si jakýkoliv boxlík a dosvicujte semenáče pod žárovkou ať jim je teplo a přiměřeně vlhko samo jemně zahnojit.
To co vidíte na fotce není od škůdce,to jsou děložní lístky které zpravidla se kazí jako první i když v tomto případě je to extrémně brzy
ale stát se to může pokud mladé rostlinky nemají vhodné prostředí.
K vysazení ven mají být rostlinky aspoň 10cm odrostlé a až pak si mají zvykat na teplotní výkyvy.
Chlapi a holky je jedno co si koupíte za značku zeminy pokud vám nejde přímo o konkrétní složení daného produktu,jinak škůdci se mohou vyskytnout v jakémkoliv biologickém substrátu či coco.
Nestává se to často že by byly zablešené všechny,ale vyloučit
se to nedá proto vypékejte vše co si do pěstební místnosti
donesete ať už to koupíte v obi či growshopu ať už 50kg stojí
100Kč nebo 350kč je to fuk breberky se neptají kam si zalezou
a žijou tam. Takže pro klid v duši je lepší vždy vypéct ať už je to
cokoliv biologického.
Rozvážný člověk využívá osobních zkušeností,
moudrý člověk zkušeností druhých.
Hele ti broučci tam být můžou a nemusí je to 50%/50% takže jak jsem psal pro klid v duši a vědomí toho že jsem udělal vše co se dalo vypeču
tu hlínu,buď v troubě nebo i mikrovlnce záleží na tom o jaké množství
jde.
Se dívám že někteří zkušení už mají kytky asi venku i když jsou přízemní
mrazíky a kolik kytka(y) měří ??? Větší kusy už něco snesou ale stejně pokud se pohybuje teplota okolo nuly je to zbytečné stresování
kytek,může se stát že se sekne a pak na to budete koukat jak na sochu svobody že vám kytky nerostou. Ale toto je na zvážení každého pěstitele zda li dá ven s riskem či nedá,nechci zde nikoho
k ničemu navádět.
Rozvážný člověk využívá osobních zkušeností,
moudrý člověk zkušeností druhých.
Zdarec, nekupuj další semínka, ale vyštrachej z paličky nějaký no name na pokusy pro zaštipování, ohejbání a pod. mám kytky na verandě, takovej menší skleník díky plastové střeše a ještě v mini pařenišťu z hypermarketu jim je dobře
Původní příspěvek od koogi1 Hele ti broučci tam být můžou a nemusí je to 50%/50% takže jak jsem psal pro klid v duši a vědomí toho že jsem udělal vše co se dalo vypeču
tu hlínu,buď v troubě nebo i mikrovlnce záleží na tom o jaké množství
jde.
Se dívám že někteří zkušení už mají kytky asi venku i když jsou přízemní
mrazíky a kolik kytka(y) měří ??? Větší kusy už něco snesou ale stejně pokud se pohybuje teplota okolo nuly je to zbytečné stresování
kytek,může se stát že se sekne a pak na to budete koukat jak na sochu svobody že vám kytky nerostou. Ale toto je na zvážení každého pěstitele zda li dá ven s riskem či nedá,nechci zde nikoho
k ničemu navádět.
Kde mas zase prizemne mrazy? Ved cely tyzden ma byt v noci okolo 10C, co su letne teploty, nevyhoda tejto fazi je, ze ma byt cely tyzden zamracene, co sa tyka ale teplot, maju byt uz prve letne dni, takze mrazy by som v tomto stadiu fakt neriesil.
Původní příspěvek od Korag
Kde mas zase prizemne mrazy? Ved cely tyzden ma byt v noci okolo 10C, co su letne teploty, nevyhoda tejto fazi je, ze ma byt cely tyzden zamracene, co sa tyka ale teplot, maju byt uz prve letne dni, takze mrazy by som v tomto stadiu fakt neriesil.
To, ze nekdo rekne, ze "ma byt" jeste neznamena, ze bude a prizemni mraziky jsou docela i lokalni zalezitosti. Lepsi bejt opatrnej nez pak brecet nad nezdarem si myslim