satori
Stálý Člen
|
chladenie |
Příspěvek č. 17 |
4 JK,
tento problem som tiez riesil a nevyriesil. Musel som ist na to inak. Mas skrinu s chladenim vybojky do priestoru v okoli skrine... to je ok, lenze okolie skrine (miestnost 50m3) sa takto casom vyhreje na neudrzatelnu hranicu.
Preto som to vyriesil dvoj-okruhovym vetranim. Jeden okruh chladi vybojky s nasavanim aj s odtahom chladiaceho vzduchu uplne mimo miestnost. Ano, presne tak, chladenie vybojek ide rovno von z miestnosti, na okne je nastavec, ktorym to fuka von, rovnako aj nasavanie chladiaceho vzduchu je z vonku. Kedze ranne a nocne teploty byvaju aj v lete vpohode, da sa to krasne uchladit. (a to mam 2x400W na 1,2 m2!!!) Nevyhreje to miestnost a je to pohoda!
Druhy okruh vetrania je v skrini a zaistuje vetranie samotnej skrine a kvetiniek. Ten nasava zospodu skrine a fuka cez pachovy filter von zo skrine --> do miestnosti.
Rozmyslal som este o tom, ze druhy okruh by mohol byt uzavrety a cirkulovat, s tym, ze by bol syteny CO2... to je ale zatial len plan. Bude viac casu... uvidime, vyskusame. Dame vediet. Inak poriesil som radsej rovno COOLTUBE, akurat ma nas*alo, ze som predtym kupil zbytocne 2 objimky... blbec ))
|