Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od Anuvin Zdarek hosi, tak sem se konečně dostal k Ben testu za 50.
Přijde mi to jako hodně orientační měření, naprd !
Vidim to na rozsah PH 6.8-7.5
Nenasel sem nikde kolik má být PH zálivky do hlíny, ale predpokladam ze tak 6-7 ?
Mimochodem potom co ste mi napsali sem usoudil že po 50dnech rustu to proleju čistou vodou. Počkám až to vyschne po poslední zálivce (cca 11l - 4ml/l alga bloom + 1ml/l green sensation + kapku grow)
Proleju to teda tak 20l odstate vody z meho kohoutku.
Je dobrý koupit si na to nějaký ty enzimy ? Popr jake pouzivate vy ?
do hlíny asi 6,2 - 6,5, zkus si to dát proti světlu, třeba oknu, většinou pak jde poznat, která zelená to je
a já používám Atazyme od atami, protože jsme je dostal si nemyslím, že by mezi enzymy od různých výrobců byly nějaky markatní rozdíly...
edit: je, to sem to tu zahltil, zařídím smazání...
kup si radši normální PH meter a nemusíš se srát s nějakejma kapkama, který ti stejně neřeknou skoro nic
Koukni na Aukro, popřípadě různé domací potřeby, bazénové obchody, akvaristika. Dá se pořídit kvalitní Ph i EC měřák do 200 - 500,- za kus. v Gshopech to maj s nesmyslnejma přirážkama třeba nějakej No name co stojí na aukru 300 a v G shopu je na něm jen napsáno milwaukee a hned stoji o 900 víc, přitom když je rozděláš, tak jsou naprosto totožný!!
No tak sem to dal proti oknu a je to vydet lip. Vidim to tak na 6.5 - 6.8 takže vodu asi upravovat nebudu.
Normální PH/EC metr by byl sice fajn, ale ted predvanocema naněj neni.
Původní příspěvek od Anuvin Zdarek hosi, tak sem se konečně dostal k Ben testu za 50.
Nenasel sem nikde kolik má být PH zálivky do hlíny, ale predpokladam ze tak 6-7 ?
Mimochodem potom co ste mi napsali sem usoudil že po 50dnech rustu to proleju čistou vodou. Počkám až to vyschne po poslední zálivce (cca 11l - 4ml/l alga bloom + 1ml/l green sensation + kapku grow)
Orientační ze začátku. Chce to cvik a praxi, jako všechno v životě. Sám, když jsem se naučil s tímhle testem měřit jsem už nikdy nevzal Ph metr do ruky, odpadla kalibrace a to, že občas měřil špatně. Chce to míchat stejný objem zálivky, takže se naučíš srážet PH kyselinou na jeden/ max 2 pokusy a ben test ti vydrží na hodně dlouho. A měřit se s ním dá velice přesně. chce to denní světlo, protože umělé osvětlení dost zkresluje.
benjichaouat: A muzu se zeptat kolik dáváš kapek ? Na obalu píšou 5 kapek a ze to vystačí na 40 měření. Kdybych dával jen 2 kapky tak mam měření 80.
No a jak je to když hnojim Plagronem kterej zalivku obarví na takovou tu hnědou barvu ? I pak se dá tenhle test použít nevíš ?
Bojim se že to bude zavádějící.
Někde jsem tu četl že Plagron hnojiva trochu snižují ph, ktomu mam PH zdrojove vody dejme tomu 6.8. Vyplatí se snižovat h3po4 ?
Funec: Momentalně sem na 50dni rustu dohromady, ale uz 29dní na květu.
Anuvine, pH urcite sraz na 6, kdyz si zalival vyssim (kohoutkova voda pocitam kolem 7-7,5), tak budes mit zbytecne vysoke pH v substratu, coz snizuje moznost konzumace zivin rostlinou. Prolejvej to tyden pH 6 a pak zmer vytok, uvidis, kolik tam budes mit.
Ty barviva v pH metrech reaguji na pH, nikoliv na barviva nebo slozky hnojiv, tudiz zadne alternativni zabarveni mereneho roztoku nevadi.
Ja si dovolim oponovat benjichaouatovi (voe, lehci jmeno nebylo? ) a tvrdim, ze digitalni meraky jsou nenahraditelne, kalibracni roztoky poridis jednou za pul roku a mas vystarano, kalibruji kazdy tyden.
Co se tyce snizovani pH hnojkama, tak u plagronu nevim, me pH dolu neleze po pridani hnojek, akorat cannaflush jej pekne srazi, ale na ten mas jeste cas
Rozhodne pred prepnutim proved poradny pruplach, dej holkam 24 hodin tmu a pak jed 12/12.
600W
Zipper, zipper, zazipuj ten sakl ať to necejtí krypl!
Já když jsem hnojil Plagronem (jen grow a bloom), tak mi snižovalo PH až někde k 5 ikdyž jsem hnojil podle výrobce, takže jsem musel spíš přijít na to, jak PH zvednou zpátky nahoru a i kvůli tomu jsem přešel na biobizz.
Původní příspěvek od petis__ Já když jsem hnojil Plagronem (jen grow a bloom), tak mi snižovalo PH až někde k 5 ikdyž jsem hnojil podle výrobce, takže jsem musel spíš přijít na to, jak PH zvednou zpátky nahoru a i kvůli tomu jsem přešel na biobizz.
Ahoj.Kdyz vis o kolik ti hnojiva snizi Ph ,proc prvni neupravis ph u ciste vody bez hnojiv a pak jen nepridas hnojivo ktere ti to Ph dorovna na hodnotu jakou chces???
EDIT:Jako PH+ se dá pouzit jedla soda.Ale nechapu kdyz mas Ph ciste vody kolem 7mi jak ti muzou hnojiva tak moc snizit PH?Nedavas tech hnojiv treba moc?Me AH-cka snizuji Ph max o 0,5, vic ne .Snizeni ph hnojkama o 2,0 je celkem mazec .
Hmm to je teda pekne na ho*no test.Mel jsi koupit ten akvin ,je tam vic odstinu v malem rozmezi Ph. http://shop.rataj-spk.cz/foto/1000002.jpg :Kazdopadne podle fotek to vyypada ze zalivku mas porad dost zasaditou.U hliny bych daval ph kolem 6,0-6,5 .K enzymum:Ja u hydra pouzivam AH Enzymes+ .Co jsem zatim pozoroval tak to pomaha rozkladat odumrele koreny a zabranuje to tvoreni slyzu.Na hline jsem to bohuzel nezkousel.
Konečně se dostávám k té zajímavé části. Zvětšujou se mi květy před očima
Nakonec se můj odhad na ph (ben testem na bilém papíře) zdrojové vody ustálil na 6.5 což mi přijde dost vpohodě nato abych vodu nemusel upravovat.
Každou kytku sem 31.den narval do záchoda a prolil cca 2.5l vody.
Zejtra bude zálivka s Plagronem tak skusim změřit jestli mi sráží PH, každopádně mi příde testovat kapičkama hnědej roztok mi příde zavádějící.
Sem tam nějakej list vypadá jako spálenej, ale jinak vypadaj krásně zeleně a zdravě.
Fotky:
1) Palička forgotenName indicy
2) Centrál jedné Power Plant
3)Jak sem ohnul jednu přerostlou (slabej drátek)
4)Celek v noci
5)Takhle vypadá jeden postiženej list. Přehnojení ?
Dneska sem změřil PH po přidání plagronu - cca 5,8 - 6
Docela mě zarazilo PH na výtoku = 4,7 - 5,2
Takže ANO, biořada plagron snižuje PH minimálně o půl bodu.
Po zalití jsem objevil nemilou věc , ve vodě která vytekla do podmisky se objevili miniaturní bílé plavající potvůrky.
Po pročtění groweru jsem usoudil že to budou nejspíš chvostoskoci.
Mám pravdu ?
Prý naně pomáhá tabáková zálivka, ale že by se mi ke kytkám chtělo lejt tabák...
Doufám že to nejsou larvy smutnic.
Listy jsem kontroloval a nikde nic..
O chvostoskocích od jednoho člena:
""Oni totiz nejsou ani skodlivi (udajne se zivi odumrelym materialem ktery "zahniva") a vyskytuji se prevazne tam kde je velka vlhkost. Ja jsem to mel na kytkach a bylo to zpusobene tim ze jsem trochu prelival. Ale jakmile jsem snizil zalivku tak se zase ztratili.""
Je pravda že po posledním prolití byla hlína ještě vlhká, ale jedu pryč tak sem musel zalít.
Takže do příští zálivky nechám hlínu proschnout na "troud"
urcite to nenechavej vyschnout uplne, pak ma horsi absopcni vlastnost ze zacatku a hodne vody ti stece hned ven. Co jsu to vyplavil analyzovat neumim, se skudci mam, dikybohu, min. zkusenost
Kazdopadne vypadaji zdrave a hezky. Ten list bych tipnul na nizke pH a prehnojeni, me zacli takhle rezavet, kdyz jsem tam lil pH kolem 5,2-5,5
600W
Zipper, zipper, zazipuj ten sakl ať to necejtí krypl!
jojo chvostoskoci jsou v pohodě, sice vypadá dost znepokojivě když zaleješ a nejadnou jich tam plave/leze/skáče milion, ale nijak závratně nevaděj... žerou zbytky organický hmoty a různý odumřelý záležitosti