Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tak Došel 400w balast, vše jsem nachystal a rovnou i zapojil do boxu.
Pod výbojku je daný naležato ventilátor, otáčky snížené regulátorem na minimum .. vytváří tak jen lehký vánek co odvádí teplo od světla.
Postupem času (s nástupem druhé výbojky) bude nutné regulátor oddělat.
Květníky jsem narovnal do čtverce.
Až trochu povyrostou a začnou pořádně sosat zálivku, natahám závlahu.
Nebude to ž moc dlouho trvat, ze spodních děr květináčů už lezou kořínky.
Díky za reakci, podle mě je to v tomhle případě právě naopak.
Spodek objímky je daný ve výšce květináčů, takže výbojka krásně svítí i na nejnižší partie rostlin. (pokud bych jí dal směrem dolů, budu nasvětlovat podlahu)
No a až budou rostliny vysoký metrdvacet .. bude jakoby nasvětlovat i vršky.
Ještě musím dodat, zvrchu bude zavešená do budoucna ještě jedna šestistovka, ta už bude objímkou vzhůru.
no měl si jich tam dát 8 však sám uvidíš . .ty 4 co máš jako by v kařdém roku tak jak ty krasky kolem nich trochu porostou tak na ty v rohu prakticky nejde světlo ani místo a je zbytečne je tam mít . .
"ROZKOPEJ TĚLO HLAVA UPADNE!!" THAISKÉ PŘÍSLOVÍ......
"Jsem jako Homer Simpson ojedinělá kombinace ultraničemy a budiž k ničemu "
The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who, in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of the darkness. For he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know I am the Lord when I lay my vengeance upon you.
na manualni regulaci ventilace lze velice dobre pouzit obycejny stmívač
ja sem koupil podobnej tomuhle v Kauflandu za 119Kč a spokojenost (jede uz 3 mesice v kuse nonstop 24/7 a zatim zadny naznak nejake poruchy... nehreje se, nebzuci)
vyhoda oproti "DIY zarovkovymu regulatoru" je jasna - muzes plynule regulovat od 20% do 100%
Jo jo Wampe, máš pravdu. Trochu jsem neodhadl velikost (možná ze strachu že bych nezaplnil pořádně prostor)
Bohuže pak jsem měl šniclíky už zakoupený a bylo mě líto je jen tak vyhodit, stačilo že jsem musel "zabít" tu 13náctou co byla pro případ že by se nějakej prcek nechytnul.
Taky jsem čekal že holky bez záštipu pojedou spíš do topolu, že se nebudou moc košatět.
McLoad - no právě klasický stmívač doma mám a používám. Jenže moje TD-350 krásně bzučí. Jde o to co máš za motor .. ale co vím tak všechny normální ventilátory co se používaj na odtah na stmívači bzučí.
Stačí ale jiný motor, třeba na ofuk mě nebzučí.
"žárovkovač" jde taky regulovat. stačí měnit watáže použitých žárovek.
Mám doma 20,25,30W - od potichoulinku až po hukot
Tak slečny si lebedí už 7 dní pod režimem květu s 400w HPS
Největší má 42cm, což je nárust cca 10cm za týden (snad se ještě pořádně rozjedou, potřebuju metr )
Zatím žádné náznaky dospívání v ženu ;-)
Teploty jsou celkem standardní, za tmy se drží na 20°C a za květu kolem 25°C. Vlhkost je pak kolem 65%
Teploty hlídám zaboxovanym topením napojeným na přítah
Bohužel odtah z boxu je stále veden jen do místnosti .. prostě venkovní teploty zatím neumožňujou to fučet ven.
Stím mám spojené i problémy s rosením oken (2x denně ždímatelný hadr)
Od dnes jedu režim střídání výbojek 400 a 600w HPS den a den.
Rostliny rostou spíš do strany smerem k spodní výbojce, střídáním chci docílit "táhnutí" za vysoko položenou šestistovkou.
Jinak hnojíme fish mix a biogrow 3,5 a 3,5ml na litr.
koukám, že jsi se od srpna zbavil strachu a místo slibované 150W jsi naopak dost posíli, hehe
S TropfBlumatem jsem měl taky tu čest a ještě ho občas využiju v létě na terase. Ideálně seřídit to trvá tak 2-3 dny a v tu dobu pravidelně kontrolovat. Ze začátku to svádí otočit kohoutkem a nechat kapat.
No je to složitější Měl jsem možnost změnit plac (tady je důchodců mnohem míň ).
Původně jsem chtěl dát jen 600w, pak jsem ale našel na netu komplet 400w za litra. Tak jsem si řekl proč né
Nehledě na to že i zde mám možnost udělat jen jedno kolo za rok, takže trochu zelenýho na zlé časy se bude určitě hodit.
Jinak ta závlaha je spíš taková "troska" Použil jsem vlastně jen holé kapače (né senzory, takže zálivku budu muset spínat ručně)
Zatím ale zalévám ručně.