Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Takže dnes jsem ho poskládal dohromady - po brčku to trvalo kapánek déle a pověsil jsem ho do skříně. Pustil jsem na to klipsňák a vida - ono se to točí. Pracuje se na videu, tak sem pak dám odkaz.
Kytky se zatím mají dobře, první blizny se derou na světlo.
Za úspěch budu brát přez 25g na kytce, tzn. více než 400g. No, jsem zvědavej, jesi se to podaří. Ještě si stále věřím. Kytky na to jsou zatím silné dost. Stonky už jsou tlusté jak tužka a stále macatí.
Též používám Dursban a jedu běžně Agro univerzál s perlitem,D zabíjí všechny svině v substrátu rychle a spolehlivě..
to xpapoušek : možná zajímavá inovace,s tim postřikem PK při přepnutí..asi vyzkoušim..
a jestli se ti podaří s tim stínítkem vymmačkat z těch 16 kytek 400g+ pod
400W,tak klobouk i čapica poletí dolů..
ja myslim ze tady se spoleha spise na celkovy odraz i v roomu otaceni doda slunko ze vsech ruznych stran coz je fajn oproti nonstop sviceni z jednoho uhlu [viz vertical kde s kytkama nejde hybat = jedna strana fice nafoukla druha mene & zelenejsi...] .........tohle je opravdu zajimava vecicka da to 400 tak si to koupim
Tu takže zde vidíme jak je to nakvetlé po 12 dnech režimu 12/12. Nevypadá to zle...
citace:
Původní příspěvek od bezdechu Jak na to koukám.. nejde zbytečně moc světla do stran? Přijde mi, že jádro výbojky je příliš nízko.
citace:
Původní příspěvek od ganja-steve
taky si myslim... kdyby byl ten plech ohnutej niz, tak by to mozna pomohlo
Zdarec týpci, trochu to zkresluje, jak je to focené odspoda. Nevím no. takhle je to imho ideální na prostor 1.2x1.2 pro 400W (alternativně 600W a vyšší box a kytky než mám já). Pokd se to někomu i tak nezdá, může si případně TopSpina vytunit pomocí diamatovky
Původní příspěvek od Rasta_pasta A nedokážu si představit zapojení pacháče, jestli ho tam někam chceš dávat ?!
PS: v příspěvku č.1 třetí fotka - to chceš jet na vertikál bez stínidla, nebo to byl dočasný stav?
Zdarec, vybojka bude tak jak je na obrazku, stinidlo je zatím ve vyrobe, az bude vyfotim.
Ventilace:
Takze, jak sem psal, odtah mi zajistuje 8 PC vetráčků (12x12 cm).
Ono, jak sem se mohl i sám presvecit, není 12cm vetrák, jako 12 cm vetrák.
Zasel sem do CZC a poptal se po tech smart buy. Moc jich tam nemeli, tak sem kopil i nejaky levnejsi, vse cca 100-180 kc/ks. Na plny vykon maji (papirovy!!) soucet 600 m^3/h
Zapojil sem 8 vetraku. 4 ks paralelně a tyto dve ctverice pak seriove. Jesi dobre chapu fyziku 8. tridy, tak bych na nich mel mit na kazdem 6v, ale moc se mi to nezda; do jednoho musim stouchnout, aby se rozbehl a druhej fici o 106, tak nvm no...
ale potom, co mi to pri testu naraz spalilo 4 vetraky (ja dement tam pustil proud opacne), abych pak zistil, ze i kdyz tim otacky regulovat jdou, tak vetrak stejne vrni ne-li vic jak na plnejch 12V...pozor na to!! :grr:
Acosial: dik za k, no mas pravdu, to je jasne, ze ty udaje o pruchodu vzduchu plati jen pri idealnich podminkach. To, ze maji zalostne tlakove charakteristiky je take pravda. Ale rikam si, prece jenom to dokaze chladit masiny co maj v sobe pri plnym vykonu kdyz paris nejnovejsi gamesu(a ted odhaduju) treba 200W, tak neco umet precejen musi. Ja se snazil odporovy tlak prostredi minimalizovat tak, ze sem udelal odtah ve strope, tam se teply vzduch ze skrine snazi prirozene tlacit ven, no a plochu sem udelal taky co nejvetsi co jde a tedy cely strop, viz foto.
Ted, kdyz na molitanu co je na sitce nemam nasypano uhli (2 Rasta), tak je jedine omezeni zamotna plocha vetraku, to se k idealnim podminkam bizi. Uvidime co s tim to uhli udela, ale mam v zaloze tak 2/3 vykonu a jeste 8 dalsich vetraku co muzu do stropu pridat.
V soucasny dobe (1/3 vykonu) mam teplotu v boxu 26°C a to merim cca 10 cisel nad kytkam. A zaroven mam spotrebu ktera je velmi mala a je to pekne tichounke.
Pritah mam udelanej tak, ze cely box je podlozeny (asi tak 1 cm skvira). Viz foto s pavouckem.
Vcera jsem prepnul, posledni foto je z prvni dlouhe noci.
Zacina me trapit vysoka vlhkost a to v celm pokoji. Větrani nepomaha, kdyz je venku takhle, tak nevim no.
Původní příspěvek od jatro Budu sledovat jak ti to roste. TopSpin je v prodeji jen tady na grower.cz? Je i nejaka anglicka verze s popsanim stinidla, webovka? Muzes s tim do souteze Sweet Seeds at je reklama
Jinak pod nazvem TopSpin jsem nasel v growshopu - Kapilární rozvod - Topspin pro 12 rostlin, prům.25
ja to sleduju delsi dobu, vim ze jde o stinidlo. Jen jsem chtel upozornit, ze vyber jmena neni uplne stastny a mohl by dojit i k naruseni nejake ochrane znamky s tim TopSpin. Pravnici jsou previti
Tak to jsem si ověřoval, pokud si nejsou produkty podobné jinak než jménem, nehrozí postih. Registrované jako ochranou známku to nemají.
citace:
Původní příspěvek od EDA45
Též používám Dursban a jedu běžně Agro univerzál s perlitem,D zabíjí všechny svině v substrátu rychle a spolehlivě..
Tak zrovna dneska jsem proti muškám učinil budhistické opatření, ulovil jsem dva pavouky co se mi ochomítali v koupelně a vypustil jsem je ve skříní. Tak do boje hoši!!!
Původní příspěvek od jatro Koukam ze jedes 1,2 na 1,2. Kdyz kouknu do FAQ je tam napsano: 400W - pokrytí: 1 metr čtvereční, efektivní dosah: 80cm.
To znamena ze s top spinem presahnes o 20 cm, jak je to mozny?
Jeste by me zajimalo jak je uchyceny vetrak co tim otaci. Tento drzak, nebo jak to nazvat je soucasti top spinu?
Neumim si ted uplne predstavit, kde schanim neco, aby se vetrak nehejbal a foukal stale tim stejnym smerem. U pestovani konopi je treba trochu manualni zrucnosti, ale neumim si predstavit kam ten vetrak v boxu dat, aby se nehnul a foukal presne
Ahoj,
co se týká toho efektivního osvětlení tak je to podobné jako s pojezdem . Pokud prostor osvětluješ dynamicky tak stačí menší výkon, nebo jinak; stejným výkonem efektivně osvětlíš věší plochu. Příkladem budiž i tento nápad: http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=61246
Já otáčím TopSpinem klipsnovým ventilátorem (viz. obrázek) ten mi k tomuto ůčelu přijde ideální. Tento ventilátor seženeš v jakémkoliv slušném growshopu ale smaozřejmě i jinde. Není součástí balení!