Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
cooltube k vertikálu, vy máte teda nápady
jedna z výhod vertiálu je, že teplo nic nezadržuje... cooltube je absolutně zbytečná.
navíc se musí velice často čistit, aby to sklo ubýralo opravdu jen "pár" lumenů..
Ty vole .. to by musel zase hodit CT vertikal, větrák jako ofuk ze spoda a to by ti ubralo osvětlení nebo nějak tak .... ( Uprostřed kruhového centrálního kruhu na topspin musí být dura, něco jakoby velké ložisko a na vrchní části by se točil topšpioooon), samozdžejmě utěsnit kolem aluflexu na přítah a odtah + zalepené sklo zespoda , ale myslím že by to jako takové stratilo už tak propracovanou věc
no myslel jsem to tak, že by byl odtah na tu ct taky vertikální.. dole otevřený(to je asi jasný)) a odtah horem kolem výbojky..
Ahoj,
když už koukám, že to došlo až k reálnýmu prodeji, tak bych se rád zeptal, když je to stavěný na prostor 1,2mx1,2m, máte spočítaný nejmenší možný prostor kam by se to dalo nacpat? Rád bych vyzkoušel, ale jsem jaxi prostorově omezen.díky za odpověď a ať se točí ))
xpapousek: chtěl sem se zeptat, jestli je topspin lepsi jak Adjust-a-Wings
jestli to je delane ze stejného materiálu asik jo.. mno a jaké jsou v tom rozdíly... kdyztak smaznout, kdyby to byl blby dotaz
zajonc: TopSpin je lepší než Adjust-a-Wings, abych řekl pravdu, TopSpin je v podstatě lepší než jakékoliv statické stínítko , takže je nejlepší, protože žádné jiné rotační nejsou
plech je Stucco, odrazivost 87 %
Udělej to hlubší(z boku at neni vidět výbojka) a měnší tak na 90x90cm a hned jeden vemu
Life can be so shady.The way some people try to bring you down.Why's it got to be so crazy?Always try to give you the run around.So I let the music just take control.Cause it rocks my body.And it moves my soul.My feet start dancing to the beat.And I just can't help it.I just can't help it.Cause music is my life.It helps me through the ibe.
Keep it coming.Keep it coming!Just can't dance no more...
Move my move my... move my body
Po převzetí a rozbalení, dobrý dojem ze zabalení a hlavně z dílenského zpracování samotného stínidla.
Sestavení proběhlo bez potíží, nic složitého - žádné šroubky nezbyly
Dojmy z praxe:
Stínidlo podstatně lépe distribuuje světlo, vertikální umístění výbojky se mi pozdává jako výhodnější než tomu bývá u klasického horizontálního umístění. Sice uniká více světla do části nad stínidlem prostřednictvím bočnic boxu a maličko přes odvětrávaní výbojky, nicméně intenzita světla pod ním je i tak velmi efektivní, a troufám si říct, že minimálně stejná jak je tomu u a-winga.
Zmíněné odvětrávání je velmi fajn, výbojka se může spustit stejně nízko k rostlinám jak u wingu, jenže není zapotřebí heatshield, ačkoliv kytky mohou projevovat přesvíceni, zatím se však nic takového u mne neprojevilo.
I když je výbojka nízko u rostlin, rozptyl na plochu 120x120 (pravděpodobně i větší) je lepší jak u a-winga.
Stínidlo se mi jeví jako skvělou alternativou k a-wingu, i když se netočí, rozptyl je v boxu 120x120 vážně překvapivý, možná ani nedám klipsnu, jsem spokojen i bez otáčení.
Závěrem
Pro stejnoměrné osvícení stejně velkého prostoru je zapotřebí mít A-wing Large, otázka je jak to bude s rozptylem v jednotlivých částech prostoru, když výbojka není zcela uprostřed a dost stíní objímka a její držák.. Z mého pohledu wing nemůže být úplně nad rostlinami - při statickém umístění - tak, aby osvětloval stejnoměrně plochu.
Vše jsou subjektivní dojmy, nejsem fundovaná laboratoř Každopádně za mne spokojenost!
"Mít rád lidi a milovat lidi, to je celé tajemství a snad jediný recept na štěstí. "