Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Speciality Grower.cz » Hydrogel pro pěstování konopí
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3
Autor
Téma 
Hydrogel
Nový Člen

Karma uživatele Hydrogel - 0% Pěstitelská

Registrován: Mar 2015
Příspěvků: 10 

Organika Hydrogel pro pěstování konopí Příspěvek č. 1

Zdravím vás pěstitelé konopí,

zajímaly by mě vaše zkušenosti s pěstováním za pomoci hydrogelu, pokud již nějaké máte. Zejména venkovní a tzv. guerilla výsadba, kdy je rostlina po takřka celé vegetační období bez dozoru a údržby.

Pokud hydrogel pro rostliny neznáte, můžete se s ním seznámit třeba na našem stánku v rámci Výstavy FLORA Olomouc, poslední víkend v dubnu 2015, v pavilonu B.

Pár nejen technických zajímavostí:

Možná si v prvé řadě kladete otázku: "Co je to vlastně hydrogel?"

Hydrogel je ekologický půdní sorbent, který uchová vodu ve formě gelu přímo u kořenů. Když nastane sucho, hydrogel vydává vodu a živiny rostlině nad sebou.

Voda není zadržována chemicky, ale mechanicky, tento princip fungování si lze představit jako 3D síť, která se při styku s vodou zvětšuje (jímá vodu) a při plnění své hlavní funkce, tedy dodávání vody rostlině se smršťuje (vydává vodu).

Tyto permanentní cykly zvládne hydrogel opakovat v půdě 7 až 9 let, podle daných podmínek, půdního složení a rostlin, které zásobuje. Poté začíná samovolně biodegradovat, při svém rozpadu navíc obohacuje půdu o draslík.

Dalším příznivým vedlejším efektem při sorbování a vydávání vody je provzdušňování těžké (jílovité) půdy.

V písčitých půdách je hydrogel ku prospěchu jako záchytný systém, udržující kořeny příjemně vlhké. Jde o obranu proti nekončícím ztrátám při neefektivním zalévání, kdy voda stejně kolem kořenového systému proteče a rostliny tak zachytí jen malou část vláhy.

Dávkování: obecně se míchají pouhé 3g/litr zeminy v suchém stavu do suché zeminy/substrátu.

Historie: Hydrogel byl vyvinut německými vědci v 80-tých letech pro použití v zemědělství pro aridní oblasti, konkrétně se jednalo o Mexiko.

Ekologie. Německý výrobce klade důraz na ekologii a nezávadnost vůči životnímu prostředí, tedy rostlinám, živočichům i podzemní vodě. Německý hydrogel má nulové hodnoty toxických akrylamidů a polyakrylamidů.

Výzkum: Dodáváme hydrogel na pokusy se zemědělskými plodinami do Ústavu experimentální botaniky Akademie věd ČR.

Výrobce: Degussa, Německo

Vice informací: www.hydrogel.cz

FB: https://www.facebook.com/hydrogelcz

Aktuálně je na FB akce 100g hydrogelu zdarma za naši podporu a sdílení!

Brzy tento článek rozšířím a na dotazy rád odpovím.

Hydrogel.cz

Naposledy upravil Hydrogel 01-04-2015 v 23:57 PM

Old Post 01-04-2015 v 14:58 PM
Hydrogel je offline   Profil uživatele Hydrogel   Find more posts by Hydrogel   Foto galerie člena Hydrogel   Click here to Send Hydrogel a Private Message   Add Hydrogel to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Hydrogel! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dedoverde
Stálý Člen

Karma uživatele dedoverde - 95% PěstitelskáKarma uživatele dedoverde - 95% Pěstitelská

Registrován: Jun 2013
Příspěvků: 36  

plienky Příspěvek č. 2

hydrogél za dá vybrať aj z plienok http://najky.webnoviny.sk/takto-si-...ritom-je-super/ chcel som to vyskúsať, neviem čo by teraz vyšlo lacnejšie či 1kg od vás za 10e alebo plienky za 10e v ktorých je neviem presne koľko gélu, inak je to super nápad a chcelo by to otestovať obidve varianty

https://www.youtube.com/watch?v=E_twblEE0nA

Old Post 02-04-2015 v 11:07 AM
dedoverde je offline   Profil uživatele dedoverde   Find more posts by dedoverde   Foto galerie člena dedoverde   Click here to Send dedoverde a Private Message   Add dedoverde to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hydrogel
Nový Člen

Karma uživatele Hydrogel - 0% Pěstitelská

Registrován: Mar 2015
Příspěvků: 10 

Příspěvek č. 3

Zdravím a děkuji za téma k diskuzi.

V plenkách, vložkách, kontaktních čočkách, zvětšených ženských zadnicích, náplastech na popáleniny, v pytlících proti zvlhnutí obuvi, tam všude je také hydrogel. Existují stovky hydrogelů s různými vlastnostmi, které se vyrábějí v laboratorních podmínkách v obrovských továrnách jako třeba tan pro rostliny v Krefeldu (Německo).

Hydrogel o kterém zde píši, je testován pro použití do půdy k rostlinám, kde se již desetiletí také používá. Rozhodně neobsahuje vyluhovatelné toxické přísady v nebezpečném množství jako jsou polyakrylamidy. Ne každý hydrogel do půdy se tímto může pochlubit. Německý hydrogel do půdy splňuje přísné normy pro použití k zemědělským plodinám a jde o ekologický produkt.

Chápu a líbí se mi české kutilství, jen bych byl poněkud opatrný a zajímal se dříve, než si něčím nadobro kontaminuji záhonky. To, že řezání plenek na internetu někdo doporučuje, mě vůbec nepřekvapuje věřte mi, že hydrogelem pro rostliny zase nikdo neplní plenky, protože k tomuto účelu není navržen.

Když se nad tím zamyslím z finančního hlediska a pominu, že jde o jiný typ hydrogelu, nechápu jak se dá získat více hydrogelu za lepší cenu z plenek než když si koupíte třeba 1 kg toho samého hydrogelu.

Další velký a zásadní rozdíl, je třeba už ve způsobu fungování, ten v plenkách má vodu zadržovat, ten pro rostliny zadržet-vydat, zadržet-vydat a to v německém případě po dobu 7-9 let do času své biosmrti tedy biodegradace.

Když to shrnu, osobně bych si raději nekontaminoval zahrádku něčím, co patří do koše, nikoli do půdy.

Hydrogel.cz

Old Post 03-04-2015 v 16:01 PM
Hydrogel je offline   Profil uživatele Hydrogel   Find more posts by Hydrogel   Foto galerie člena Hydrogel   Click here to Send Hydrogel a Private Message   Add Hydrogel to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Hydrogel! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hydrogel
Nový Člen

Karma uživatele Hydrogel - 0% Pěstitelská

Registrován: Mar 2015
Příspěvků: 10 

Příspěvek č. 4

Ještě bych to doplnil dotazem, co asi musí být obsaženo v plenkovém hydrogelu, aby byl hygienický vůči intimním místům a aby nezapáchal? Už ta modrá barva mnohé napovídá, hydrogel určený pro rostliny je bezbarvý.

Web na kterém to je nevypadá jako zahrádkářský, působí na mě spíše bulvárně

Pokud znáte velké barevné kuličky hydrogelu určené k dekoraci do váz, rovněž je nezahrabávejte do hlíny, jak jsem si zjišťoval, jde o čínské výrobky bez evropského atestu do půdy.

Stejný zázrak vytvoříte s potravinářským barvivem rozmíchaným ve vodě a k tomu přidáte lžičku hrubé frakce hydrogelu pro rostliny.

Hydrogel.cz

Naposledy upravil Hydrogel 03-04-2015 v 16:24 PM

Old Post 03-04-2015 v 16:13 PM
Hydrogel je offline   Profil uživatele Hydrogel   Find more posts by Hydrogel   Foto galerie člena Hydrogel   Click here to Send Hydrogel a Private Message   Add Hydrogel to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Hydrogel! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jaguar
Stálý Člen

Karma uživatele Jaguar - 96% PěstitelskáKarma uživatele Jaguar - 96% PěstitelskáKarma uživatele Jaguar - 96% PěstitelskáKarma uživatele Jaguar - 96% PěstitelskáKarma uživatele Jaguar - 96% PěstitelskáKarma uživatele Jaguar - 96% PěstitelskáKarma uživatele Jaguar - 96% PěstitelskáKarma uživatele Jaguar - 96% Pěstitelská

Registrován: Jan 2010
Příspěvků: 231  

Příspěvek č. 5

Zdravím, osobně mám z hydrogelem špatné zkušenosti, jednou jsem koupil asi 0,5kg balení v growshopu ve formě jemného granulátu, který to měl od oficiálního dodavatele. Byl jsem ujištován, že je to nezávadné a inertní atd, ale stejně jsem to na zkoušku před použitím vystavil povětrnostním vlivům, nechal na balkoně několikrát zmoknout a několikrát vyschnout, a cca po 2 měsících to už vůbec nepřipomínalo čerstvý produkt, stal se z toho jakýsi nevzhledný gel který po vyschnutí připomínal vyschlé lepidlo, vodu zpět absorboval těžko a bylo evidentní že se rozkládá a voda by ho vymyla někam do spodnějších vrstev půdy... Tak jsem si poděkoval, že jsem to vyzkoušel a vyhodil jsem to. Samozřejmě o konkrétním výrobci nic nevím, jen když se mi to dostalo do rukou jednou, tak už bych byl určitě ostražitější v tomhle sortimentu.

Jinak německým sousedům výrobcům v oblasti ekozemědělství není co vytýkat díky jejich vysokým standartům. Díky těmhle zkušenostem by byl právě ten výrobce něco co by mě mohlo přesvědčit o tom že to jde udělat i podle představ.

Automatická závlaha konečně profesionálně a srozumitelně

Nedej zaniknout přísloví "zlatý český ručičky", vstaň z tý židle a přenes ten nápad z hlavy do fyzický podoby! Máš na to!

" Žijeme ve zvláštních časech, kdy mladí i staří jsou vzděláváni ve lži a ten, který se odváží říkat pravdu, je nazýván šílencem či bláznem " Platon 427 B.C.

" Pravdu můžete zpomalit, nikoliv zničit "

Old Post 19-05-2015 v 16:02 PM
Jaguar je offline   Profil uživatele Jaguar   Find more posts by Jaguar   Foto galerie člena Jaguar   Click here to Send Jaguar a Private Message   Add Jaguar to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
carlos
at the edge of the future


Registrován: 54278
Příspěvků: 2351 

Team Member: ADMIN

Příspěvek č. 6

citace:
Původní příspěvek od Jaguar
Byl jsem ujištován, že je to nezávadné a inertní atd, ale stejně jsem to na zkoušku před použitím vystavil povětrnostním vlivům, nechal na balkoně několikrát zmoknout a několikrát vyschnout, a cca po 2 měsících to už vůbec nepřipomínalo čerstvý produkt


Nevim jak to co tvrdis ma vyvratit ze je to nezavadne a inertni.

Pokud jsi to nechal na kyselych destich a UVcku (tedy ne v hline) nemuzes se divit ze to degraduje, naopak je to znamka ze to nebude ekologicky zatezovat...

Jinymi slovy pokud jsi to nechal na slunci, vubec nic to nedokazuje.

V podstate jsi to nechal znicit sluncem a destem a tvrdis ze mas spatnou zkusenost... Az to zacnes pouzivat normalne tak pak teprve se k tomu laskave vyjadruj... Diky.

"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic
Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy

Old Post 19-05-2015 v 16:05 PM
carlos je offline   Profil uživatele carlos   Find more posts by carlos   Foto galerie člena carlos   Click here to Send carlos a Private Message   Add carlos to your buddy list     Navštiv homepage uživatele carlos! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jaguar
Stálý Člen

Karma uživatele Jaguar - 96% PěstitelskáKarma uživatele Jaguar - 96% PěstitelskáKarma uživatele Jaguar - 96% PěstitelskáKarma uživatele Jaguar - 96% PěstitelskáKarma uživatele Jaguar - 96% PěstitelskáKarma uživatele Jaguar - 96% PěstitelskáKarma uživatele Jaguar - 96% PěstitelskáKarma uživatele Jaguar - 96% Pěstitelská

Registrován: Jan 2010
Příspěvků: 231  

Příspěvek č. 7

Něco takovýho jsem chtěl prakticky slyšet...protože to byla taky možnost ikdyž se jednalo o severní balkon a bylo to víceméně schovaný, déšt se tam dostal co nafoukal vítr, spíš jsem chtěl slyšet teda že se asi jednalo o něco z číny, vypadalo to vážně neekologicky a taky to chemicky smrdělo... growshop měli mladý kluci tak kdoví, kde to vzali aby na tom měli co největší marži ....
Když bych si teda tamto vysypal na záhon a pak zjistil že jsem si ho zasolil polyakrylamidem a dalšími rezidui tak už by bylo pozdě... ale já dík za připomínku, aspoň vznikaj informace.

Old Post 21-05-2015 v 12:27 PM
Jaguar je offline   Profil uživatele Jaguar   Find more posts by Jaguar   Foto galerie člena Jaguar   Click here to Send Jaguar a Private Message   Add Jaguar to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
carlos
at the edge of the future


Registrován: 54278
Příspěvků: 2351 

Team Member: ADMIN

Příspěvek č. 8

Takhle informacej nevznikaj, takhle vznikaj famy!

"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic
Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy

Old Post 21-05-2015 v 12:29 PM
carlos je offline   Profil uživatele carlos   Find more posts by carlos   Foto galerie člena carlos   Click here to Send carlos a Private Message   Add carlos to your buddy list     Navštiv homepage uživatele carlos! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jaguar
Stálý Člen

Karma uživatele Jaguar - 96% PěstitelskáKarma uživatele Jaguar - 96% PěstitelskáKarma uživatele Jaguar - 96% PěstitelskáKarma uživatele Jaguar - 96% PěstitelskáKarma uživatele Jaguar - 96% PěstitelskáKarma uživatele Jaguar - 96% PěstitelskáKarma uživatele Jaguar - 96% PěstitelskáKarma uživatele Jaguar - 96% Pěstitelská

Registrován: Jan 2010
Příspěvků: 231  

Příspěvek č. 9

tak to od mýho příspěvku celý smaž a je to

Old Post 21-05-2015 v 12:48 PM
Jaguar je offline   Profil uživatele Jaguar   Find more posts by Jaguar   Foto galerie člena Jaguar   Click here to Send Jaguar a Private Message   Add Jaguar to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dur@ngo
Stálý Člen

Karma uživatele dur@ngo - 96% Pěstitelská

Registrován: May 2010
Příspěvků: 475  

Příspěvek č. 10

Zdravím,mám takovej dotaz.
Koupil jsem tento hydrogel a chtěl bych ho použít do kyblů s cca 30l substrátu ale mám trošku strach aby mi v tom nezahnívaly kořeny.Na dno příjde samozřejmě několik cm drenáže a odtokové díry.Taky by mě zajímalo když ty kyble budou na přímím slunci jestli se v tom ta kytka "neuvaří".Nemá někdo zkušenost?

Jihomoravská outdoor zahrádka 2010-Frisian Dew,Sacra Frasca
Jihomoravská outdoor zahrádka 2011- Durban Poison,Passion#1,Shaman
Jihomoravská outdoor zahrádka 2012-Mazar,Early Skunk,Mekong High
Af outdoor 2012-Pineaple expres,Syrup,Think Diferent
Jihomoravská outdoor zahrádka 2013-Orange Bud,Frisian Dew,Passion #1,AutoMazar,Super Skunk automatic
Jihomoravská outdoor zahrádka 2014-Purple#1,Twilight
Jihomoravská outdoor zahrádka 2015-Frisian Duck,Hollands Hope,StarRyder,AutoUltimate
Jihomoravská outdoor zahrádka 2016-Forest Dream,Power Plant,Mazar Boy,Big Dog,Critical Burmese,Big Diesel
Jihomoravská outdoor zahrádka 2017-Pamir Gold,Hollands Hope,Shaman,CBD Auto Compassion Lime
Jihomoravská outdoor zahrádka 2018-Master Kush,Auto Orange Bud,Auto Charlotte's Angel

„Někdy to lehounce zhoršuje krátkodobou paměť,ale zase to pomáhá tý dlouhodobý“








Old Post 21-05-2015 v 18:24 PM
dur@ngo je offline   Profil uživatele dur@ngo   Find more posts by dur@ngo   Foto galerie člena dur@ngo   Click here to Send dur@ngo a Private Message   Add dur@ngo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
frek
Stálý Člen

Karma uživatele frek - 85% PěstitelskáKarma uživatele frek - 85% PěstitelskáKarma uživatele frek - 85% PěstitelskáKarma uživatele frek - 85% PěstitelskáKarma uživatele frek - 85% PěstitelskáKarma uživatele frek - 85% Pěstitelská

Registrován: Nov 2010
Příspěvků: 621 

Příspěvek č. 11

Taky to plánuju letos zkusit v nádobách, ale v Root pouch. Zatím jsme to měl v 1l květináčcích a vše bylo v pořádku. Nemusely se tolik zalévat a kořínky netrpěly. Jak to bude vypadat ve velkých nádobách, to netušim, ale v malém měřítku to šlape dobře.


Jinak hydrogel od firmy "Flora" je ten "dobrý". Velký krystaly, co nabobtnají, po vyschnutí se změnší a po následném kontaktu s vodou jsou zase v pořádku.

Jiný hydrogel, nevim od které firmy, navážený v 250g pytlíku tvořil o dost menší krystaly a pokusný papričce se v něm moc nedařilo. Když jsem ji nechal několikrát pořádně proschnout, tak se vzpamatovala a hydrogel jsem při namátkové kontrole balu nenašel. Kdežto flora hydrogel byl po zalití v kořenovém balu jasně patrný.

Během víkendu ho přidám k dalším paprikám a kytkám do lesa. Tak za 2-4 týdny snad budu mít trochu objektivnější info.


Ať je Jaro, nebo Zima, pěstování na okně je vždycky prima
Nekonopné pěstování 2012,2013,2014,2015,2016
Outdoor reports NL,TT,LB,SDxD,Op,PS,SQ
"Gram praxe je lepší, než tuna teorie"

Old Post 21-05-2015 v 19:35 PM
frek je offline   Profil uživatele frek   Find more posts by frek   Foto galerie člena frek   Click here to Send frek a Private Message   Add frek to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hydrogel
Nový Člen

Karma uživatele Hydrogel - 0% Pěstitelská

Registrován: Mar 2015
Příspěvků: 10 

Příspěvek č. 12

Omlouvám se za zpoždění s odpovědí, nečekal jsem zde diskusi po pomalejším startu vlákna. Rád vše objasním.

Jaguar: jak píše správně Carlos, UV záření není tím, pro co byl hydrogel (pro zemědělství) vyroben, má být nejméně 1 cm pod zemí (v substrátu) tam kde jej nerozkládá UV záření. Možná jsem to mohl zdůraznit v úvodních textech.

Hydrogel jímá jakoukoli vlhkost velmi spolehlivě, stačí nemít dobře zavřený, nebo děravý sáček. Lze využít k jímání vzdušné vlhkosti, když jej dáte někam kde na něj nebudou dopadat paprsky a příliš světla.

Durango: kýbl bych se snažil zastínit jak s hydrogelem tak bez, díky hydrogelu bude voda lépe držena bez rizika plesnivění a hniloby, jen to záleží taky na dodržení poměru hydrogelu do objemu hlíny. Je to jako s mazáním, nejvíce poruch ložisek vzniká přemazáním asi 80% paradox, stejně tak s hydrogelem není potřeba překračovat 3g/litr hlíny.

Hlavně to dobře a rychle promíchat obojí v co nejsušším stavu, nedoporučuji používat ke kořenům předpřipravený gel, je to zbytečné riziko, neodhadneš dávkování. Potom by mohlo dojít k zahnívání kořenového systému.

Když píšeš, že budeš mít drenáž atp. myslím, že to bude dostatečná pojistka pro zdárné pěstění.

Padají tady jména firem tak i to vysvětlím, firmu Flora neznám nebo nevím koho máš na mysli (odkaz posílat nemusíš .

Kdo pošle fotky použití hydrogelu v praxi na jakékoliv rostlině/křovině/stromovině dostane k další objednávce navíc 100g.

Hydrogel.cz dodává zahradnictvím, květinářstvím i hobby prodejcům. Prodáváme materiál německého výrobce Degussa dnes patřícího pod Evonik. CS Agro prodává hydrogel ve své řadě Floria, jedná se o tentýž hydrogel. V nabídce mají pouze jemnou frakci, vhodnou do květináčů v krásném balení 250g.

My prodáváme v klasických zipových sáčcích s etiketou, případně od 25kg v pytlích podobných cementu.

Carlos: díky za pomoc během nepřítomnosti

Hydrogel.cz

Old Post 29-05-2015 v 16:48 PM
Hydrogel je offline   Profil uživatele Hydrogel   Find more posts by Hydrogel   Foto galerie člena Hydrogel   Click here to Send Hydrogel a Private Message   Add Hydrogel to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Hydrogel! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hydrogel
Nový Člen

Karma uživatele Hydrogel - 0% Pěstitelská

Registrován: Mar 2015
Příspěvků: 10 

Příspěvek č. 13

Nezapomeňte, že hydrogel je jako stvořený pro guerilla výsadbu, rajčata a papriky i bez vašeho dozoru budou mnohem větší než obvykle

Pokud byste měli dotaz nebo sem napsali příspěvek, napište mi prosím na facebook.com/hydrogelcz, ať zareaguji a zbytečně nečekáte

Hydrogel.cz

Old Post 24-06-2015 v 19:21 PM
Hydrogel je offline   Profil uživatele Hydrogel   Find more posts by Hydrogel   Foto galerie člena Hydrogel   Click here to Send Hydrogel a Private Message   Add Hydrogel to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Hydrogel! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Ok meen
Stálý Člen

Karma uživatele Ok meen - 84% PěstitelskáKarma uživatele Ok meen - 84% Pěstitelská

Registrován: Jan 2009
Příspěvků: 54  

Příspěvek č. 14

Zdravím,
chtěl bych se zeptat jestli máte k dispozici nějakou studii ohledně "biodegradace" vašeho výrobku, jde mi o to, že pokud je to vyrobeno z polymerovaného uhličitanu draselného, a po 7 letech se mi to začne v hlíně rozpadat, tak mi PH vyletí šíleně nahoru, protože vodné roztoky uhličitanu draselného jsou silně alkalické, tedy představa že bych po 7 letech musel dva roky srovnávat PH půdy se mi ani trochu nelíbí, nebo je to množství tak malé že je to zanedbatelné? (např. když dám 5 kapek KOH na litr vody z kohoutku, tak mi to PH zvedne víc než o jeden bod...)

Dík, Ok

Vyměnim všechno co vim,za půlku toho co nevim

v jednoduchosti je síla

Old Post 10-07-2015 v 13:18 PM
Ok meen je offline   Profil uživatele Ok meen   Find more posts by Ok meen   Foto galerie člena Ok meen   Click here to Send Ok meen a Private Message   Add Ok meen to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hydrogel
Nový Člen

Karma uživatele Hydrogel - 0% Pěstitelská

Registrován: Mar 2015
Příspěvků: 10 

Příspěvek č. 15

Díky za zajímavý dotaz.

Hydrogel je tvořen síťovaným polyakrylátem draselným, který má 100% účinnost po dobu 2-3 let (záleží na vlastnostech půdy) a po té se účinnost snižuje až do úplného rozpadu cca 7 letech. To znamená, že rozpad je pozvolný a neovlivní negativně PH půdy, samozřejmě při správném dávkování.

To bych chtěl opět zdůraznit, nepřekračujte 3-4 g/litr substrátu, je to zbytečné plýtvání a navíc můžete půdu převlhčit.

Nezapomeňte hydrogel rozmíchat v suchém substrátu tak, ať zrnka netvoří shluky, zasaďte rostlinku a vydatně zalijte, na povrch dosypte cca 2 cm hlíny bez hydrogelu jako ochranu proti slunečnímu záření.

Hydrogel.cz

Old Post 23-07-2015 v 17:32 PM
Hydrogel je offline   Profil uživatele Hydrogel   Find more posts by Hydrogel   Foto galerie člena Hydrogel   Click here to Send Hydrogel a Private Message   Add Hydrogel to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Hydrogel! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
miravlak
Stálý Člen

Karma uživatele miravlak - 55% PěstitelskáKarma uživatele miravlak - 55% PěstitelskáKarma uživatele miravlak - 55% PěstitelskáKarma uživatele miravlak - 55% Pěstitelská

Registrován: Apr 2011
Příspěvků: 359  

Příspěvek č. 16

Zdravím,no sem rád,že jsem na to tady narazil! letos sem zkoušel hydrogel-perličky co se dává do květin na ozdobu cca 25kč/7g....takže narok určitě vyzkouším od Vás

Old Post 29-07-2015 v 15:07 PM
miravlak je offline   Profil uživatele miravlak   Find more posts by miravlak   Foto galerie člena miravlak   Click here to Send miravlak a Private Message   Add miravlak to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 10:52 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.2374870 seconds with 27 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív