Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Den 52, 53... 5 days before harvest... 5 dní před sklizní... nějakej typ? haha ukažte se frajeři... typ na počet rostlin, a počet suchýho další foto až po dosušení/ - spíš dozrání )
trošku infa... Advanced Nutriend Sensi Bloom A + B, Big Budd & Over Drive, Poté 10 dní clean od všeho... PPM klesalo z 1200 PPM (trošku jsem je nutil papat... říká se na aero/hydru maximálně 700 PPM... ale byly spokojené slečny). na 100 asi 8 dní... pak PPM 0 poslední 2 dny...
Modely [omlouvam se predem, počty přesně dodám a nafotím/navážím]
White Heaven [ jedinej vím ,že byl pouze 2x ] - spokojenej - do dne 20 na plodu nevypadal nic moc, ale pak se rozjel a Tramtararááá. krasavej, největší kořenový systém, největší množství větví, prostě lahoda na SCROG
Speed Queen [ krasavice největsí - viz foto číslo 1... neuvěřitelné množství trichomů. květénství na konci plodu obalnené v bílém království trichomů kdyby můj mikroskop byl USB, tak ukážu, ale bohužel...] spodní paličky OK, méně prorostlé, světlejší... prostě jaxi taxi na h a s h
Amnesia Haze [ obřině moje ) foto 2] .. naprosto spokojená... obrovská voňavá... není co dodat
Afghan Skunk/Afghan Haze od Mr.Nice... Kéž by všechny řezy byly AHS od Mr. nice, ale bohužel. AHS nevyrostly tak vysoko jako ostatní, takže od dne 25-50 penetrace světla už nebyla tak luxusní jako doposud, AHS se zastavily růstově, a pokračovali pouze v tvorbě trichomů a vícé méně "kamenněly"... nerosltly do výšky. ale prorustaly takže pořád luxus. ale výnos z rostlinky trošku podprůměr. ale nevadí . ponaučení pro každého... Když fungujete na jednom aero/hydroponním systému, s jedním rezervoárem na vodu tak nebuďte hrdinové, a držte se pár odrud [pokud možno podobných] ... můj úlet Byl v AFG Skunk/AFG Haze od mr nace kvůli výšce rostlinky a v White Heaven, která má určité sativické vlohy internody malinko delší řidší paličky, zabírala hodně místa... pro mě osobně spokojenost. ale jinak. přístě pouze dvě odrůdky ... Příště Blue Cheese... 5 fenotypů X 3 rostlinky od každé... + nechte se překvapit
šéfkuchařova tajmensvtví 2... Lámat lámat lámat... Když rostlinku když je malá lámeš - znáčkneš stonek a narušíš/přetrháš "přestav i u člověka vaskulární system" živinové kanálky, rostlina je nucena vytvořit nové, silnější a většinou to provede pomocí Kolena, které vytvoří... Mým cílem bylo vytvořit co nejsilěnší základnu pro tak malou rostlinu, což se mi povedlo. někdy i 8x zlomená rostlinka po sklizni měla ve stonku v průměru až 3 - 4 CM .... což je trošku extrém na to, že celkově měly rostliny tak 80CM? další radost, klasická FIM... zastříhávácí a víceméně doufání, že vyraší více než 2 nové místa
gersak:
hmmm kam se na tebe hrabe ten Polhraich , Poltergaist nebo jakse jmenuje
měl bych pár otázeček:
Myslíš tedy,že když se cenrtrální stonek zmáčkne a naruší pletivo ale nezlomí ,tak se trochu zpomalí jeho růst a doženou se na jeho ůroveň postraní větve + ještě vytvoří více dálnic pro příjem živin nad narušením?
A v případě zaštípnutí centralu se tedy ještě více podpoří celkové rozvětvení rostliny a tvorba sekundárního větvení?
A zároveň to neohrozí příjem živin do části rostliny nad ,,poškozením´´ stonku, jestli to chápu tak dobře.
Jinak do jaký doby se ten stonek může takto narušit před přepnutím na květ ,aby to neohrozilo kvalitu výnosu?
ted jsem na pár rostlinách promačkal ten central,abych je trochu zpomalil a dohnali je ty rostliny ,které jsou menší ,tak doufám ,že když je za týden budu přepínat, to nebude nakonec ve výsledku kontraproduktivní .
mrakopals: nejak tak znáčky centr. stonky a všechny ostatní větve, které jsou výše než ostatní a "zlom [pořádně znáčkni mezi prsty na jednom místě na větvi, klidně u internody a poomalinku ohybej zbytek dolu, BACHA AT JI NEZLOMIS UPLNE... to se mi taky jedna stala taková.. viz foto. ]" je na úroveň těch nižších, ať je stihnout dohnat. můžeš taky jenom zvít provázky a chytit je za napájecí lísty a stáhnout je dolů, je to méně drastické, stonek větve se malinko zesílí, ale já osobně indoor preferuji naruzeni stonku za ucelem vetsiho prisunu zivin do vyšších pater... outdoor, kdyz mas 3-4-5mesicu nez to zacne kvest, tak si taham provazkama )
2.
v pripade zastipnuti centralu, zpolalis central, spodni vetve maji urcitou vyhodu, ale central se pak stejně protlačí a je většinou dominantnější... ledaže bys dal FIM nebo začtíp, nechal vykouknout kolik novych vetvi too rozhodi, a pak znova FIM nebo zaštíp at ty spodni necentralni vetve maji cas dorust a zhutnět
3. nejak tak by to melo fungovat
4. já lámu dokud nezapřepnu na plod jako o život. ve chvíli kdy přepnu a necháš je dorůst do sítě pokud SCROG nebo proste rust priblizve stejne vysoké vršky tak pak už jenom takový ty co ulítnou a táhnout se za světlem jako o závod. vy většinou nestačí lámat, pak už mají stonky velmi zdřevnatělé a je to těžší nezlomit, a i když se to povede, tak to vypadá jako když ta kytka trpí i když "prej" to nevadí... tadyty potvory zdřevnatělý já pak většinou přivazuju provázkama a tahám je dolu pod úroveň, oni pak udělaj kráásný palice když jsou ohlé ... viz foto...
a nemělo by to být kontraproduktivní, pokud si je nezlomil