Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tak, ono je to prostě člověk od člověka přesně, ale dost na to má svůj vliv i to co si dopřáváte za modely si myslim... já třeba ganju jako takovou měl jen parkrat a jinak exklusivní indoor.. a tak pulka vždycky dost na psychiku... a takřka každej den x krát, ale de o to že musíte poznat tu hranici kdy vám to už ubírá, školu sice moc nezvládám ale jen tím že sem línej, jinak paměť funguje dost obstojně na to co má za sebou
Marihuana při chronickém a dlouhodobém hulení paměť ničí, ale není to nic nevratného, cca po 5letech abstinence se paměť vráti do své původní podoby (cca z 98%)...
Marihuana sama o sobě paměť nijak neničí, ale životním stylem huličů (chronických a dlouhodobých huliču) paměť slábne.. Jelikož takový člověk nečte, nezajíma se o dění kolem sebe atd... prostě nezatěžuje mozek. Takže když tohle období trvá třeba 10-20let, tak už je to pak sakra znát.. Když po celou tu dlouhou dobu nenabyl nových informací a dosavadní pozapomínal ...
to gremlin: jsem chronický a dlouhodobý hulič...trávu kouřím 19tej rok...za posledních 10 let jsem měl jen párkrát pauzu na 2-3 dny..ale čtu a zajímám se o dění kolem a řekl bych že mentálně niak nezaostávám za zbytkem převážně vypité populace mého věku :-)
to gremlin: já sem taky chronic a musim uznat že paměť, hlavně ta krátkodobá, slábne.
Každopádně taky občas čtu, zajímám se o dění kolem a studuju VŠ takže tim to nebude.
Mám pocit že sem kdesi četl že si to můžu představit jako že se canabinoly nabaluji na "mozkove bunky" a "zpomaluji je". Kdyz prestanes hulit tak se pry začas nějak vzpamatujou.
Jak dlouho to trvá nevím, protože sem to nikdy neskoušel, ale řekl bych že to bude dříve než za 5let..
To je jen můj pohled na věc, z toho co jsem vyčetl z různých studií...Takže to chce brát s rezervou.......-> "cca po 5letech abstinence se paměť vráti do své původní podoby (cca z 98%)"... stímhle přišli taky jen lidé, takže to nemusí být 5let ale třeba polovina.. nemusí to být 98%, ale třeba 90%, nebo taky 100%...bude to případ od případu... A druhá teorie se vás netýka, jelikož jak sami píšete, mozek zatěžujete.... Určitě jsou mi milejší tyto teorie, než to, že ganža dělá z huličů labilní invidiua bez mozku...
Hulím sice teprve 2,3 roky (Přesně si to nepamatuju )
Ale pár věcí na sobě pozoruju. Například neustálé zapomínání vracení knížek do knihovny (Můj rekord zatím jsou 4 měsíce, díky mě mají pracovníci knihovny na chleba ), zvýšení intelektu, a tak nějak touhy po vzdělání (Což se projevuje zběsilým čtením učebnic a celodenním sledováním nové dokumentární stanice Tv Prima. ), můj životní styl se celkově zlepšíl (Dobře, sice sem ztloustnul jaxvině když jsem přestal kouřit a začal jen hulit ale díky tomu sem začal běhat a aktivně cvičit a prozatím se to vyplácí), dále mám obrovskou imunitu proti nemocem. (Ani jedna chřipka, nemoc, nic za posledních několik let).
Ale na druhou stranu když sem hulil méně tak jsem třeba měsíc po pořádném modelu nedokázal rozeznat jestli jsem, nebo nejsem zhulenej, občas si nepamatuju co sem dělal minulej den (Někdy i tejden) a ze začátku jsem měl docela dost krutý schýzy a záseky, stejně jako asi každej
Toť vše.
Btw. Ganja mi docela pomáhá přestat s cigaretama.