Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
jasně.. listy jsou jako solární panely a čím větší plocha kytky, tím rychlejší růst (díky většímu přísunu energie..... fotosyntéza). Navíc je blbost, že by už vzrostlé listy braly nějak zásadně "živiny" zbytku kytky. Proč by to dělaly, dyť jsou už "vzrostlé" a pak už nabývají jen minimálně. Navíc pokud něco teda "sežerou" tak se násobně bohatě odmění právě tím, že absorbují to potřebné světlo. Pořád každý řeší silné výbojky atd., ale rovnice je poměrně jednoduchá: 2x větší plocha listů při svícení 200W je totéž jako poloviční plocha při 400W osvětlení. I když outdoor není tolik o Wattáži.
Jediné, čím můžeš otrháním velkých listů kytce prospět je to, že zbavíš stínu spodní části. Ale ty výhonky jsou stejně takové slabší. To už bych raději poctivě zastřihával a rozvětvoval ať mám veškeré požadované výhonky na vrcholu kytky a dostává se jim max.lumenů.
Potreboval bych radu mam sice kosatejsi kytku ale zda se mi az moc olistena navic uz je dost stara a palky uz tam zacinaj..Co kdybych ty listy trosku zkusil protrhnout vadilo by to moc....??Tady je foto,jenze ted uz je to os moc horsi ostatni kytky se taky hezky rozrostly takze mam plnej foliak lupeni.....neporadi nekdo jak ucinne prostrihat kyti ve foliaku aby se dostavalo rovnomerne svetla a nadelaly se poradny salamy..
ja ked som mal minuly rok taketo kosate rastliny tak som otrhal ti najvecsie listy alebo aspon z kazdeho paru jeden a tak som mal aj dost presvetlenu rastlinu a aj dos listou na fotosintezu tak ak chces tak to skus tako mozes otrhat spodne listy lebo tie aj tak po case ozltnu a odpadnu a z tych co su višie otrhni najviac z každeho paru jeden tym určite nič nepokaziš
tekknou: zrovna tudle bych zatim neprotrhával (podle fotky). Jinak jestli trhat listí, tak od nejstarších - u hlavního stonku, kde začínaj větve. Hlavně ona si kytka vždycky sama řekne, který listy už nepotřebuje (ztráta vitality, žloutnutí,...)
ja ty listy taky odstrihavam a nechavam jen vrchnejsi ponevadz i myslim ze to potom roste rychlejc ne prtye ty ziviny jdou vsechny do tvorby novych ne?
Původní příspěvek od Kolom&n ja ty listy taky odstrihavam a nechavam jen vrchnejsi ponevadz i myslim ze to potom roste rychlejc ne prtye ty ziviny jdou vsechny do tvorby novych ne?
tie listy su vyrobna energie pre tu rastlinu,kvety su na rozmnozovanie,neni energia neni rozmnozovanie.
ono to je aj dost videt ze ked odtrhnem tie velke listy tak tie mlade vyhonky sa rychlo rozrastu. a ked som to tak robil na minulorocnej rastline tak mala pekne a velke bocne vyhonky a bola dost silna
tak jsem to nejak prostrihnul a nakonec jsem zjistil ze mam asi ctvrt krabice lupeni tak budu delat mleko..myslim ze by to moh bejt hustej kotel, listiky byly pekne lepkavy tak 2 l by mohli slusne pomastit..ted uz bude dosah svetla na paldy o nekolik procent lepsejsi...
Původní příspěvek od Svahadji ono to potom taky na těch kolomanovejch kytkách je vidět...
co je videt ze rostou do boku a do kere?na fotkach je to vzdycky jiny nez v realite.jinak si myslim ze mam docela pekne a hlavne silne kyti ale citral uz neni daroval jsem ho kamosovy protoze mi pak da 1/2 z urody a bude to ve skleniku
Kolom&n: máš pravdu - na fotkách je to většinou hezčí, než v realitě....
neberu ti, že máš hezké a silné kytky, jen řikám, že sou na nich vidět ty tvoje zásahy....
PS: to si toho citrala vyryl? Proč? když roste tak hezky a silně? to radši dáš někomu půl úrody jen tak?
Na fotce od fukokuko je krásně vidět za jakým účelem vyrostli. V podstatě to je to jediné co tam vzniklo a mnozí z Vás by to utrhli. Ten velký list tam je právě kvůli tomu světlu, které by jste ji rádoby chtěli dopřát. Na růstu se utržení těchto listů projevuje právě proto,že se kytka snaží znovu nabýt co stratila, což znamená,že stratila i čas který mohla věnovat růstu celé rostliny. Pokud chcete větvit, tak to zaštipujte, ale to už mělo dávno u tý kytky být hotové, a bylo by to minimálně rozdvojené. Listy se otrhávají až když kytka kvete, protože má dost listí mezi palicemi a již pro ni není důležitý růst a vývoj, ale květ a plod. Proto při ostříhání listů veškerá síla putuje do palic, protože záchranou není vyrůst, ale udělat palice a semena.
svahadji:ne ja jen tak nikomu nedam pul urody,on me za to da zase pulku jeho kytky co jsem mu dal seminko ORANGE BUD in holland original.takze me to ubec nevadi a navic mam jen 3modely tak chci i jinaci ne?a jinak podivej jak rostou b ez listu na muj podpis