Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
karel: jak píše killsmoker, přijde mi to jako blbost. kytí potřebuje tmu a odpočinek, je to normální organismus. takže 23/1 nebo dokonce 24/0 je fakticky blbost, sorry
urcite svitit 24/0 jde - u me to funguje tak ze sice roste podivne pomalu (2-3x pomaleji) ale pekne huste, takze dam rizek na 1-2 mesice na 24/0 growlux a pak na kvet
vetsinou pak uz ani nepotrebuji zastipovat jen vhodne zformuji korunu any pekne ukazala lampe "poupatka"
Nesvitit 24 hodin, muj nazor. Kytky si musi odpocinout a trosku se i zchladit - a nemohou porad tvorit O2. 18/6 je pro ne prirozenejsi. Cetl jsem, ze neni spatny kdyz se blizi prepnuti 12/12 postupne zkracovat - napr. 18/6 - 17/7 - 16/8 a potom prepnout na 12/12. Ale nemam vyzkouseny...
Kazdopadne mam velmi negativni zkusenost s prepnutim v kvetu na nepretrzite svetlo po dobu napr. 2-3 dnu. Ze samic se mi stali hermafroditi a vytvorilo se mi (nastesti ne prilis moc a pouze ve spodnich patrech) par semen...
prepnuti z 12/12 na 18/6
vim ze to obcas nekdo pouziva pro dojeti spodnich pater, ale co stane pokud prepnu z5 na 18/6 s palicema? dochazi k nake degradaci THC, poklesu obsahu ci ucinnosti?
muzu si tim nejak uskodit - kdy a jak?
muzu si tim nejak pomoci - kdy a jak?
to indoor:predstav si, ze by si v robote makal 24h denne, bez spanku.Bolo by to blbe, ze? Aj rastlina si potrebuje oddychnut. Slachtitelia toho vela naslachtili, ale zmenit prirodzeny ciklus striedania svetla a tmy nedokaze asi nik
mam 20, ale rozumu na 15. Kto ma nieco, proti 20 rocnym, nech si pojebe rit...
mno ja to skusam asi takto.Dal som rastlinku 2dnovu pod lampu 20w silnejsiu este nemam.Necham ju tam asi 5dny na 24hod.Potom by mi mala dojst 150W tak ju fiknem tam.Necham narast na 20cm.Prepnem na 12/12 a necham 2tyzdne dokvitnut a pozbieram....Uviodim co sa s tim porisi.Inac ked budem mat tu 150w prepinma na 18/6
Zkousel jsem 24/0, ale jenom prvni dva tejdny. Kytim to rozhodne neprospivalo- rostly pomalejs a pri zastrihavani se jim nechtelo vetvit. Tak jsem jim musel prepnout na klasickejch 18/6. Jeste asi tejden se z toho vzpamatovavaly, ale celkove si myslim, ze kdybych jim nesajnil tou zasranou 24/0, byly by na tom od zacatku lip. Takze se primlouvam za kyti- prirozenejch 18/6 nestresuje
18/6 je osvedcena metoda. Ja jsem dneska po mesici prepnul z 18/6 na 12/12. Kytky maji ted asi 20 cmm..... akorat nevim za jak dlouho si na prepnuti kytka zvykne a zacne paldovat.
to sufan: dost pochybuju o tom, že co jsi napsal, je pravda. Mám naprosto opačný zkušenosti a to vlastní. Když budeš svítit na kytku 24/0, tak Ti prostě nevyqete ani kdyby ses pos*al. Jo a ten kaktus, je taky kravina, já ho jel asi rok 24/0 i když ne pod 600W a byl mnohem drobnější a takovej chcíplejší než jeho stejně starý bráchové, který jsem měl u wokna a dopřával jim noční odpočinek. I na matky svítim 24/0, rostou pomalinku, neqetou a dlouuuuuuuuho vydržej. Jakmile ale vezmu už starší matku a nechám ji dozrát na sklizeň (18/6 už začne qíst a růst jak zběsilá , 12/12 větví a qete jako kráva) je vidět, jak prosperuje. Takže, když dáš kytce trochu dáchnout (nejen kytce),tak bude růst mnohem rychlejc a líp než 24/0.
"Čím víc jsem blbější, tím míň mi to vadí"
psilos
.....dneska mi už nevadí skoro nic, protože jsem blbej, jak daleko vidim...
a zrak mám výtečný....
nevite nahodou nekdo jak ucinne zabranit kytce ve vykveteni aniz bych ji nejak ublizil? nak jinak nez kratkou noci!!
odesla mi totiz matkarna a taxem dal rizecky pod lampu a na noc k oknu aby brzo rano zacaly chytat svetlo - ale to neni ono
co mohu udelat aby kyti pod 12/12 nezacala hned kvest ?
Moje zkušenost je taková že kyti to moc neprospívá, prostě už to stejně víc nedává a jak si nemůže "chudinka" odpočinout, tak jí rostou divně listy apod. ... tak trochu prostě mutuje ... ale aspoň je pak na co koukat, každá kytka originál Komu to stojí za Ty money ....
to hi-chu: to se Ti asi nepovede, každopádně kyti hodně vyroste i ve fázi květu ... takže by to zase neměl bejt takovej problém, ale to by asi člověk musel vědít víc ... každop. se dá pak znova vrátit do růstu, max. si o pár dní prodloužíš celou proceduru zisku THC ...