Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Indoor Pěstování » ZÁŘIVKA??
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3 4 »
Autor
Téma 
tomy
Stálý Člen

Karma uživatele tomy - 40% Pěstitelská

Registrován: Oct 2001
Příspěvků: 34 

Pohodička Příspěvek č. 17

caute mate niekto informacie o OSRAM FLORASET P80W DELUXE

kupil som to za 3500 ufff. dost drahe.
teraz neviem ci to je ziarivka alebo vybojka
v osrame hovorili ze to je najidealnejsie na kvetiny dokaze na vzdialenost 1m dat intenzitu 3500 az 5000 lx (luxov nie lumenov (ak je mezi tym vobec nejaky rozdiel))
(aky je rozdiel medzi luxami a lumenmi nechapem????> )

ta lampa ma tvar ako normalny solux, nevyzera ako vsetky SHC . ma tvar ziarovky ale dost velkej.a a krabici je napisane ze je to vybojka ale o sodiku tam neni ani zmienky.

takze prosim povedzte mi ze som nevyhodil triapol litra
len tak do vzduchu, lebo ked som videl co stoji 400w SHC v prahe tak ma skoro jeblo ( jea len dufam ze to bude nieco extra special :-))))

-------------------------------
Let's grow it

Old Post 09-11-2001 v 10:19 AM
tomy je offline   Profil uživatele tomy   Find more posts by tomy   Foto galerie člena tomy   Click here to Send tomy a Private Message   Add tomy to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
tomy
Stálý Člen

Karma uživatele tomy - 40% Pěstitelská

Registrován: Oct 2001
Příspěvků: 34 

Příspěvek č. 18

este ma nieco napadlo .
da sa spravit nieco take ze hlavnu lampu by som nechal hore zavesenu a dole by som prisvedcoval jednou uspornou ziarivkou. chcel by som urobit SCroG dole ostrihat listy a niekde dole ju umiestnit aby prisvedcovala nejake svetlo zospodu.
Da sa to ? nepokazim tym nieco ze svetlo pojde odspodu
. pokial viem tak rastlina sa taka za svetlom a co ked nebude vediet kam sa ma tahat?

ak ma niekto stym skusenosti tak HELP MEE thanx.

Old Post 09-11-2001 v 10:27 AM
tomy je offline   Profil uživatele tomy   Find more posts by tomy   Foto galerie člena tomy   Click here to Send tomy a Private Message   Add tomy to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Red Tornado
Stálý Člen

Karma uživatele Red Tornado - 84% PěstitelskáKarma uživatele Red Tornado - 84% Pěstitelská

Registrován: Nov 2001
Příspěvků: 82 

dosvecovani Příspěvek č. 19

Ahoj,

pokud dodrzis co jsi napsal, tj. horni osvetleni bude dominantni a ze spodu/boku budes pouze dosvecovat, pak rozhodne nic nezkazis, prave naopak. Praktikuji to stejne a nejsem sam. Opravdu hlavne k sodiku se velmi hodi pridat neco se spektrem vice do modra, ani pridavna UV (black light) neni uplne k zahozeni. Jenom dej trochu pozor - o usporkach ci zarivkovych trubicich obecne se casto pise, ze jimi temer nelze rostlinky spalit. Je to pravda pouze z casti. Nehrozi samozrejme spaleni na nekolik desitek cm jako u vysokotlakych vybojek, ale pri primem kontaktu (spodek PET lahve od 0.5l coa-coly jako kryt je dobry jak pro rostlinky tak pro usporku) spaleni hrozi, ale hlavne je treba pamatovat, ze i usporky generuji svuj dil tepla. Takze v jejich bezprostrednim okoli byva tepleji nez treba hned o 10cm dal. Pozor tedy na teplotu pokud je davas blizko ci mas malou pestirnu, teplotu je potreba merit v tom bode kde mas rostlinky nejblize. Neni to vsak nikterak kriticke.

Tento post nevyjadruje vice, nez me skromne nazory a zkusenosti.
Red Tornado aka Ruda Smrst

Old Post 09-11-2001 v 11:59 AM
Red Tornado je offline   Profil uživatele Red Tornado   Find more posts by Red Tornado   Foto galerie člena Red Tornado   Click here to Send Red Tornado a Private Message   Add Red Tornado to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Lackyfree
Stálý Člen

Karma uživatele Lackyfree - 91% PěstitelskáKarma uživatele Lackyfree - 91% PěstitelskáKarma uživatele Lackyfree - 91% Pěstitelská

Registrován: Aug 2001
Příspěvků: 217 

Příspěvek č. 20

Takže po delší odmlce způsobenou mým netem se znova zapojuji do fora.
Pro: red tornádo - když jsem psal článek o zářivkách tak mé informace jsem nepálil jen tak od boku ale řádně jsem si je ověřil - bohužel po dvouměsiční odmlce uš nevím ze kterého zdroje na netu jsem čerpal.... ale měl bych je najít, takže aš je najdu tak je uveřejním. Což znamená že si za svými informacemi stojím - pokud se mýlím tak se zde omluvím, avšak mám pocit že to nebude třeba.
Trochu mě zaráží to jak jsi vysvětlil že plný výkon na začátku pěstění není špatný. Tvé vysvětlení je proti logice - tak jako většina pěstitelů (aš budu mít kvalitní matku) budu pěstovat z řízků a né ze semínek. Navíc jsem toho názoru že tvé údaje které si uvedl u sodíkovek jsou špatně, údaje sedí na klasické sodíkové výbojky nové generace a jsou přehnané. Každopádně si myslím že ty ani já nesjme odborníci na světlo s titulem - každý čerpá z jiného zdroje, který může být mylný..... ...

K mému pěstění: šlo o můj první indoor a navíc jsem musel pěstění přizpůsobit zářivkám, a tady na groweru moc informací o pěstění pod zářivkami není. Můsím dodat že ačkoliv se to nezdá je pěstění pod zářivkami o dost jiné. Třikrát jsem předělával pěstírnu a nakonec jsem si sehnal skříň 1,4m dlouhou a nacpal to do ní, před tím jsem měl zařízení v kumbále. Co se týče úrody tak ta samozřejmě ještě není zralá, pokud si to někdo spočítá tak to není ani možné. Mým největším nedostatkem byly kvalitní geny a tak jsem použil svou zásobu outdoor semen - venku to vyroste asi 2,5m a je to sativa. Myslel jsem že pokud to kvalitně zastříhnu a včas přepnu na 12/12 bude to fungovat. Chyba - ze začátku mi to rostlo aš moc krásně, pak jsem však na týden odjel a od té doby se to sype. Kytky dorostly aš mezi zářivky a popálilo jim to listy. Pak jsem přepnul na 12/12 - což dnes schledávám jako předčasné - nemám deník takže nevím v kolika dnech růstu jsem přepnul. Ta sativa dost dlouho kvete - taky chyba. Avšak mohu říc že když jsem zkoušel záštipky, je kytka silnější něžli venku - alespoň tuto sezonu. Vzhledem k tomu že světlo ze zářivek je měké a má vysoký rozptyl, doporučujihodně skříň utěsnit a bohatě vystlat alobalem, případně světlo nasměrovat - já jsem vložil kusy alobalu za zářivkové trubice, což vypadalo jako primitivní stínitko. Mě se to vyplatilo - kytí reagovalo rychlejším růstem.
Teď však jsem konečně sehnal kvalitní geny - Mazar a Notrem Lights a ty jsou z větší části indiky a tudíš i malé vzrustem - takže výsledky bych měl mít lepší - vzhledem ke zkušenostem, které jsem získal.
Navíc mi došlo že samotný výkon v lumenech není důležitý, nejdůležitější je povaha světla - v němž drtivá skupina sodíkovek dost kulhá.
Kdybych měl popsat svoji první indoor sklizeň, musím říci že není nic moc, ze šesti kytek jsem měl jen jednu samici, dva samce a tři hermafrodity - což je dáno geny použitých semínek. Vzhledem k tomu že jsem přepnul brzo na květ (to kvůli místu na nové semena - druhá várka) se rostliny dost vyčerpali a nevypadaj nejlíp, ale paličky jsou krasavice a vzhledem k výšce rostliny i relativně veliké a husté (avšak velká část je oprcaná - hlavně ti hemíci).
mějte se fajn

[Edited by Lackyfree on 27-11-2001 at 08:04 PM]

Old Post 09-11-2001 v 20:26 PM
Lackyfree je offline   Profil uživatele Lackyfree   Find more posts by Lackyfree   Foto galerie člena Lackyfree   Click here to Send Lackyfree a Private Message   Add Lackyfree to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Red Tornado
Stálý Člen

Karma uživatele Red Tornado - 84% PěstitelskáKarma uživatele Red Tornado - 84% Pěstitelská

Registrován: Nov 2001
Příspěvků: 82 

Příspěvek č. 21

a) Z meho prispevku je patrne, ze pisi o pesteni ze seminek a ze jde o jednu z moznosti. Svetla ubyva se ctvercem, tedy druhou mocninou vzdalenosti, podtrzeno secteno, pro uvedeny pestebni system je ma teorie zcela spravna a overena praxi. Jeste jednou opakuji, napsal jsem "zalezi na tom jak pestujes" a take "nekdo zasadi ...". Neprezentoval jsem tedy tento postup jako univerzalni, ci jediny spravny.

b) Udaje, ktere jsou dle tebe spatne, jsou cerpany z oficialnich udaju firmy Philips, tedy vyrobce zminene HPS. Jsem ochoten zaslat ci uverejnit tabulky svitivosti jak HPS tak fluorescencnich zarivek. Muze si to kazdy spocitat sam.

c) Ne, nejsem odbornikem na svetlo, ani jsem si svitivost sam nemeril. Prave proto verim udajum vyrobcu a neprijde mi pravdepodobne, ze soucasne si vyrobci HPS pridavaji a vyrobci zarivek si ubiraji. Pokud to delaji, pak jsem zde nenapsal pravdu. V opacnem pripade si myslim ze matematickou operaci zalozenou na prostem deleni zvladnu. (btw. kdo si da vedle sebe xx W HPS a zarivku, zmeri to i okem)

d) V lumenech se udava svitivost, nikoliv vykon.

e) Az nyni jsem si vsimnul, ze v prispevku ze dne 28.9. 12:25 PM uvadis "Co se týče výkonu lumen/wat měla by být na tom zářivka lépe" ale jiz v prispevku z tehoz dne ovsem 07:45 PM to sam vyvracis "Sodík SHC má větší poměr svítivosti v Lumenech - aš 150L/W". Tim potvrzujes me hodnoty, kterym jak pises dnes "neveris". Promin, ale jsem zmaten.

f) Nejde mi o zadnou omluvu, ale o uvadeni pravdivych udaju pro ostatni ctenare.

Dale, nechci do fora zavadet nepratelskou atmosferu, takze aby se tento thread nezvrhnul v bohapustou flameware, pokud chces na muj post reagovat bude postacovat uvedeni dukazu tveho tvrzeni, jako to nyni opakovane udelam ja.

Emoce pryc a technicka data sem. Tedy priklad:

http://www.lighting.philips.com/ame...ucts/son1.shtml
(uplne dole)
http://www.eur.lighting.philips.com...sue2_1/high.htm
(uplne dole)

Tyto 2 stranky ukazuji mnou uvadene udaje 137lm/1W pro Philips SON-T Plus 400W a 152lm/1W pro Philips SON-T Plus 600W.

V ramci spravedlnosti i fluorescencni zarivky vezmu od stejneho vyrobce:

http://www.lighting.philips.com/nam.../showcase.shtml
(v 50% stranky)

Tato stranka se navic tyka modelu se zvysenou svitivosti a ta je 3200lm pri 40W. Tedy 80lm/1W.


Prvni srovnani jsem si delal pred zakoupenim sve HPS. Jeji prvni rozsviceni me presvedcilo o spravnosti mych vypoctu.

Tento post nevyjadruje vice, nez me skromne nazory a zkusenosti.
Red Tornado aka Ruda Smrst

Old Post 10-11-2001 v 01:29 AM
Red Tornado je offline   Profil uživatele Red Tornado   Find more posts by Red Tornado   Foto galerie člena Red Tornado   Click here to Send Red Tornado a Private Message   Add Red Tornado to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
oton
Stálý Člen

Karma uživatele oton - 69% PěstitelskáKarma uživatele oton - 69% PěstitelskáKarma uživatele oton - 69% PěstitelskáKarma uživatele oton - 69% PěstitelskáKarma uživatele oton - 69% PěstitelskáKarma uživatele oton - 69% PěstitelskáKarma uživatele oton - 69% PěstitelskáKarma uživatele oton - 69% Pěstitelská

Registrován: Jul 2001
Příspěvků: 1075  

for 0X0da Příspěvek č. 22

no adresy jsou sice dobrý ale hodilo by se něco podobnýho v češtině, protože moje počítačová angličtina na odborné termíny jak si nestačí, nemáš něco v češtině???

dík

Motorky, mašiny, motorkáři & hulení... Napadení půdní houbou Pythium a Phytophthora Samozavlažovací, samodoplňovací kýbl Olepené Bonsaie aneb co vyroste za oknem Indoor venku, zkušenosti, postřehy?? Co takhle huliči & rodina & děti? Jak sem šel ráno sázet a co jsem tam viděl! Oton balkon+out kýble Rituály a návyky při kouření smrahna

Old Post 11-11-2001 v 07:12 AM
oton je offline   Profil uživatele oton   Find more posts by oton   Foto galerie člena oton   Click here to Send oton a Private Message   Add oton to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Lackyfree
Stálý Člen

Karma uživatele Lackyfree - 91% PěstitelskáKarma uživatele Lackyfree - 91% PěstitelskáKarma uživatele Lackyfree - 91% Pěstitelská

Registrován: Aug 2001
Příspěvků: 217 

Příspěvek č. 23


toto je adresa ze které jsem vycházel já:

http://kee1.elf.stuba.sk/svetlo/sv_...e_vtsod%EDk.htm

Old Post 12-11-2001 v 17:20 PM
Lackyfree je offline   Profil uživatele Lackyfree   Find more posts by Lackyfree   Foto galerie člena Lackyfree   Click here to Send Lackyfree a Private Message   Add Lackyfree to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Lackyfree
Stálý Člen

Karma uživatele Lackyfree - 91% PěstitelskáKarma uživatele Lackyfree - 91% PěstitelskáKarma uživatele Lackyfree - 91% Pěstitelská

Registrován: Aug 2001
Příspěvků: 217 

Příspěvek č. 24

takže jsem konečně našel to co jsem tak dlouho hledal (viz adresa nahoře).
Pro RED TORNÁDO: pokud by jsi pořádně četl můj příspěvek (SHC 150W), došlo by ti co jsem tím myslel - ovšem ty jsi to vytrhl z kontextu a použil proti mě - takže kdo asi tu vnáší nepřátelské nálady?????
Slovíčkařením a uváděnmí špatných informací vnášíš zmatek mezi čtenáře tohoto fora. Když jsem si dal práci a prozkoumal tvůj odkaz, našel jsem tam informace, které potvrzují můj výklad. Ty jsi však použil jen hodnoty nejvyžší a jaksi pozapoměl na ostatní tabulky, kde se uvádí světelný výkon lumen/wat. Pokud by jsi si přečetl forům o osvětlení, musel bys narazit na názor - chytral(a) - že klasický sodík (tím nemyslím specialky na pěstění) svým nevhodným spektrem má účinost na kytky asi 21%, kdežto zářivky 65% - nevím sice jestli to je správný názor, avšak myslím že něco pravdy na tom bude........
Pro ostatní čtenáře: omlouvám se za zbytečné zabírání místa v tomto foru, ale pokud někdo označí mé informace za špatné, nelze jinak nežli se bránit....
Rád bych znova dodal že: samotný výkon v lumen/wat není důležitý, důležitější je vyváženost spektra s dostatečnou svítivostí a to není jen z mojí hlavy. Takže by nás mělo zajímat více jak světlo svítí (spektrum), nežli samotný výkon(či svítivost) světelného zdroje.....
Pokud chce někdo pěstit pod zářivkami, je potřeba si uvědomit že čím větší je trubice a její příkon, tím vyžší je její účinnost - lumen/wat. Znova však upozorňuji že mé informace byly podány pouze jako informativní, nikoliv jako odborné. Sám chci pěstit jak pod zářivkami tak i pod malým sodíkem a tím spojit výhody obou...... o nic víc mi nešlo....
mějte se fajn.....

[Edited by Lackyfree on 27-11-2001 at 07:38 PM]

Old Post 12-11-2001 v 18:00 PM
Lackyfree je offline   Profil uživatele Lackyfree   Find more posts by Lackyfree   Foto galerie člena Lackyfree   Click here to Send Lackyfree a Private Message   Add Lackyfree to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
blackberry
Stálý Člen

Karma uživatele blackberry - 50% Pěstitelská

Registrován: Feb 2001
Příspěvků: 54 

to luckyfree Příspěvek č. 25

mam par vyhrad kamo...
,, Mazar a Notrem Lights a ty jsou z větší části indiky a tudíš i malé vzrustem - takže výsledky bych měl mít lepší - vzhledem ke zkušenostem, které jsem získal.
Navíc mi došlo že samotný výkon v lumenech není důležitý, nejdůležitější je povaha světla - v němž drtivá skupina sodíkovek dost kulhá(mimo speciálek na pěstění¨,, ..... tak k tomuhle se chci vyjadrit..mazar a NL jsou sice indicy a mensi vzrustem, ale pod lamou ve skrini to nema vliv, nebo snad mas skrin 2m a vice vysokou??? Takze na tom kolik vyrostou zalezi dycky jenom na tobe. Sodikove lampy vyrabene primo pro pestovani se s normalnimi zarivkami srovnat nedaji, protoze jsou to prave SPECIALKY na pesteni a to nejen z toho duvodu, ze sodik umoznuje kytkam lepsi fotosyntezu, zene kytky do vejsky a dela je DALEKO silnejsi nez zarivky. Dale, co budes delat v kvetu?? Taky pouzijes zarivky?? Muj nazor je, ze co ztratis v rustu v kvetu nedozenes a zarivkama uz vubec ne, a tomu i odpovida tvoje sklizen, (viz. senorita L. o palicich a sodiku predch. page).- a zase stara pravda.. cim vic wattu, tim vetsi vaha... Jinak to neber jako kritiku a preju co nejmin problemu pri pestovani pod zarivkama....

Proc v Holandsku a v jinych zemich nepestujou pod zarivkama???? Urcite ne z toho duvodu, ze je to levnejsi.. :O)) taq pappaa

Blackberry

Old Post 12-11-2001 v 18:28 PM
blackberry je offline   Profil uživatele blackberry   Find more posts by blackberry   Foto galerie člena blackberry   Click here to Send blackberry a Private Message   Add blackberry to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Lackyfree
Stálý Člen

Karma uživatele Lackyfree - 91% PěstitelskáKarma uživatele Lackyfree - 91% PěstitelskáKarma uživatele Lackyfree - 91% Pěstitelská

Registrován: Aug 2001
Příspěvků: 217 

Příspěvek č. 26

a zde je forum celé věnované osvětelní, kde jsem našel názor ohledně účinosti sodíkových výbojek na kytky (21%) : viz. - chitral -

http://grower.cz/forum/showthre...=5&pagenumber=2

Old Post 12-11-2001 v 18:29 PM
Lackyfree je offline   Profil uživatele Lackyfree   Find more posts by Lackyfree   Foto galerie člena Lackyfree   Click here to Send Lackyfree a Private Message   Add Lackyfree to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Lackyfree
Stálý Člen

Karma uživatele Lackyfree - 91% PěstitelskáKarma uživatele Lackyfree - 91% PěstitelskáKarma uživatele Lackyfree - 91% Pěstitelská

Registrován: Aug 2001
Příspěvků: 217 

Příspěvek č. 27

to blackberry:
jistěže záleží na mě jak budou kytky veliké, ale je rozdíl mezi mazarem(myslím že je vysoký asi 1,2m) a sativou pěstovanou venku(asi 2,5) a to v konečné výšce a především v hustotě pater. Rád bych ještě jednou dodal že chci na květ přidat sodík, což jsem už několikrát napsal, čímž by došlo k vyrovnání světelného hendikepu. Pokud jsou specilení sodíkové výbojky tak dokonalé tak proč někteří zkušení pěstitelé dosvěcují zářivkami. Navíc před nástupem sodíkových výbojek se pěstovalo zcela normálně pod zářivkami a to horšímy než jsou na trhu dnes. Připadá snad jenom mě zbytečné pálit 400w na začátku růstu.
Celkově si myslím že pěstování pod zářivkami není tak beznadějné a nesmyslné jak někteří tvrdí - je to jen jiný druh pěstění a jiná technologie nasvěcování. Těžko asi někdo popře výhody zářivek. A special sodík silně kulhá především v modrém spektru - doporučuji ti si přečíst forum - OSVĚTLENÍ - pak mě snad pochopíš.
Nerad používám informace z druhé ruky a rád si vše
vyzkouším na vlastní kůži - čímž myslím i pěstování pod zářivkami - a hrozně nerad mám když mě někdo kritizuje z fakty původem z druhé ruky typu jedna babka povídala.
Mě by spíš zajímalo jestli ty máš nějaké zkušenosti se zářivkami, pokud ano tak sem snimy......
Jo a v Holandsku si myslím že nepěstují pod zářivkami z toho důvodu že by to bylo daleko dražší na počáteční investici a navíc těžší na manipulaci a upevnění (ono to totiž dost váží).Je přece jednodužší dát jednu lampu, nežli třeba 25x zářivka - to zní logicky.
Jo abych znova dodal - já jsem své rady směroval k někomu kdo jako já pořídil zářivkové sety zadara nebo hodně levně, v opačné případě jsem psal že je vhodnější používat sodík (především kvůli počáteční investici a jednoduchosti manipulace).
Jo a pokud by se do mě chtěl někdo pustit, tak ať si přečte celé mé příspěvky, vyhnete se nesmyslné kritice...
a uvádění nesprávných faktů.....

Old Post 12-11-2001 v 19:08 PM
Lackyfree je offline   Profil uživatele Lackyfree   Find more posts by Lackyfree   Foto galerie člena Lackyfree   Click here to Send Lackyfree a Private Message   Add Lackyfree to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Red Tornado
Stálý Člen

Karma uživatele Red Tornado - 84% PěstitelskáKarma uživatele Red Tornado - 84% Pěstitelská

Registrován: Nov 2001
Příspěvků: 82 

Kveteni pod zarivkama Příspěvek č. 28

LackyFree:
Promin, ze se nebudu hadat. Myslim, ze jsme jiz oba napsali vic nez je treba k tomu, aby si kazdy rozumny ctenar udelal svuj nazor.

All:
Rad bych se zeptal, zda se tu pod zarivkama nekomu povedlo vypestovat "poradne" palice. Zkousel jsem stejny model, ktery mi pod sodikem udelal nejvrchnejsi palice na stonku asi o prumeru 6-7cm a dlouhe cca. 15cm, takove sympaticke valecky
Pod zarivkama jsem dopad o dost hure. Je tu nekdo kdo umi dosahnout alespon srovnatelnych vysledku nebo ma treba opacnou zkusenost?

Tento post nevyjadruje vice, nez me skromne nazory a zkusenosti.
Red Tornado aka Ruda Smrst

Old Post 12-11-2001 v 19:55 PM
Red Tornado je offline   Profil uživatele Red Tornado   Find more posts by Red Tornado   Foto galerie člena Red Tornado   Click here to Send Red Tornado a Private Message   Add Red Tornado to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Lesni vila
Nový Člen

Karma uživatele Lesni vila - 50% Pěstitelská

Registrován: Nov 2001
Příspěvků: 1 

Pozor na lidi co nevedi o cem pisou Příspěvek č. 29

Drahy Lacky,
Nevim co tu hazis procentama a podobnejma nesmyslama. Storm co jsem videla napadl tvuj udaj o pomeru lm/w, nic vic. Chovas se tu jako male decko a mlzis ostatni. Prve se jim ohanis pises to jednou tak a podruhe naopak a kdyz to nekdo vysvetli tak napises pro jistotu ze neni dulezity. Stranka kecu zadna fakta. Nevidela jsem od tebe jediny opravdovy udaj jenom kecy. A ze se musis branit pokud oznaci tve informace nekdo za nepravdive? Kde to zijes? Co takhle namisto obrany se prve podivat jestli mas vubec pravdu? SON/T je novinka? To je mi tedy novinka, pestuju pod ni asi rok a je tu toho o ni plnej grower!!! To vypada ze o sodiku nevis nic, grower si snad ani necet a uz se tu ohanis "pravdama". Jen tu mlzis spoustou nazoru a udaju vycucanych z prstu ale zadny podlozeny k te jenine veci o ktere storm psal jsi nenapsal. Vis, nemam rada lidi jako ty. Muj kamarad me kdyz jsem zacinala navezl do zarivek. Ja vyhodila dobrych par tisic za ty krasne barevne trubicky abych nakonec zjistila ze sice sviti hezky, ale malo. Nic poradnyho jsem pod tim nikdy nevypestovala. Pak jsem nasla grower a tady plna auditka nazoru lidi ktere uznavam. Koupila si podle toho co jsem precetla sodik se vsim vsudy (zase par tisic) a hned prvni sklizen byla UPLNE jina! To jsou lide, kteri vedi o cem pisou. Poznas je casto podle karmy a ja bych byla rada kdyby se tu nekdo z tech skalnich groweraku a editoru faq a ostatnich lidi ke kterym tu mam uctu vyjadril. Vis ja dodnes grower jen cetla, ale kdyz vidim jak tu mystyfikujes ostatni, pises o jinych "jedna pani povidala" a pritom to presne vyjadruje to co pises sam. Precti si prosimte znovu svoje prispevky a taky storma a pak se zamysly nad tim kdo je ma plne faktu a vysvetleni a kdo sem jen hazi udaje z druhe ruky. Ty jeho linky (a i mnoho jinych staci jit na altavistu nebo http://www.overgrow.com) jsem si precetla a pravda je jasna. Dodnes jsem jen cetla, cetla a cetla. Stacilo mi cist a pestovat ... a ehm. obcas zapalit
Ale az jsem docetla sem musela jsem napsat protoze mi je z tebe spatne a na grower asi hezkou chvili nepujdu. Doufam ze te tu aspon lidi oceni takovou karmou jakou si zaslouzis nez pomates dalsi stejne neznale lidicky.

Omlouvam se vsem a dekuji za cenne rady, ktere jsem tu za posledni rok moc rada cerpala a moc mi pomohly.

Vase,
Lesni vila

Old Post 13-11-2001 v 13:37 PM
Lesni vila je offline   Profil uživatele Lesni vila   Find more posts by Lesni vila   Foto galerie člena Lesni vila   Click here to Send Lesni vila a Private Message   Add Lesni vila to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
majklovec
Stálý Člen

Karma uživatele majklovec - 68% PěstitelskáKarma uživatele majklovec - 68% PěstitelskáKarma uživatele majklovec - 68% PěstitelskáKarma uživatele majklovec - 68% PěstitelskáKarma uživatele majklovec - 68% Pěstitelská

Registrován: May 2001
Příspěvků: 264 

Příspěvek č. 30

to Lesnívíla:

Zas to nepřeháněj, lacky to prostě chce vyzkoušet, tak ať to vyzkouší, kdybychom tu každýho setřelili, jako ty lackyho, tak bychom se nepohnuli dále.

Každý má právo na názor, jestli se ti nelíbí, tak OK reaguj na něj, ale myslím, žes to zbytečně přehnala.

Vždyť je to v pohodě, že se diskutuje i o zářivkách, lacky hledá informace a snaží se najít pro něj nejvhodnější řešení. Je dobře, že informace jenom nevstřebává, ale přemýšlí a hledá.

Naprosto nechápu tvůj příspěvek, už vůbec ne, to že to byl tvůj první.

Ale neber to moc vážně, vítám tě na Groweru.

[Edited by majklovec on 13-11-2001 at 04:16 PM]

.: kalkulačka spotřeby :. .:kalkulačka výkonu :. .: Maroc # Afghan :.
............: šlukovka ze žárovky :...........

Old Post 13-11-2001 v 15:00 PM
majklovec je offline   Profil uživatele majklovec   Find more posts by majklovec   Foto galerie člena majklovec   Click here to Send majklovec a Private Message   Add majklovec to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Lackyfree
Stálý Člen

Karma uživatele Lackyfree - 91% PěstitelskáKarma uživatele Lackyfree - 91% PěstitelskáKarma uživatele Lackyfree - 91% Pěstitelská

Registrován: Aug 2001
Příspěvků: 217 

the end Příspěvek č. 31

pro: majklovec - K4u za zastání a za spravedlivý verdikt, jako jeden z mála jsi pochopil o co tu valstně jde a nejen v tomto foru ale v celém groweru. Kritizovat umí každý......

pro lesní vílu - nechci se vyjadřovat k tvému nejspíše smyšlenému příspěvku - jinak báječná story.......

pro red tornádo: souhlasím, ani já nemám v úmyslu se neproduktivně hádat......

pro všechny ostatní: nikdo mě neodradí od mých pokusů se zářivkami dokavaď neskončím to co jsem začal. Moc by mi píchl člověk který opravdu má zkušenosti se zářivkami a uváděl pravdivé informace. Až se mi podaří to co jsem si naplánoval, informace o mých výsledcích rád sdělím, už nechci zveřejńovat své závěry a hypotézi jako jsem to dělal doposavaď - nemám zájem aby se do mě kde kdo trefoval.....
Jo a nikoho nenutím aby mé příspěvky četl.............
Mějte se čau.

Old Post 13-11-2001 v 16:06 PM
Lackyfree je offline   Profil uživatele Lackyfree   Find more posts by Lackyfree   Foto galerie člena Lackyfree   Click here to Send Lackyfree a Private Message   Add Lackyfree to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Red Tornado
Stálý Člen

Karma uživatele Red Tornado - 84% PěstitelskáKarma uživatele Red Tornado - 84% Pěstitelská

Registrován: Nov 2001
Příspěvků: 82 

the beginning Příspěvek č. 32

- (ctete zacatek plodnejsi debaty)

Ani ja se nechtel strefovat do tebe ani do zarivek, to tak mozna v utlem mladi prakem. Jediny bod nesouhlasu se tykal onoho pomeru a ten trva, ponechame si tedy kazdy svuj nazor a budeme se dal bavit o tom v cem se shodnem.

Jak jsem uvedl, sam jsem na zarivkach pestoval. Me osobne se vsak nikdy neosvedcily v roli "samostatneho hlavniho osvetleni". Viz. vyse dotaz na velikost palic. Pod sodikem takove macky pestuju normalne. Nehodlam soudit zda to je vina zarivek, ci ma. Vyborne se mi vsak osvedcuji pri pestovani mladsich rostlinek, ktere pod nimy kladou husteji patra, ale pozor - vseho moc skodi. Stejny efekt ma napr. i osvetleni 24/7 namisto 18/6, coz mohu take potvrdit nejen jako prevzaty, ale i jako vyzkouseny udaj. V "plytvani" 400W opravdu problem nevidim, jak jsem jiz napsal zalezi na technice. Jednu jsem jiz uvedl v predchozim postu a dalsi, vyzkousena a vyuzitelna i pro "rizkare" je zde:

Lampa se umisti vice na jeden konec pestirny a mladsi rostlinky se davaji na ten vzdalenejsi konec. Dospele rostlinky se plynule zklizi z konce opacneho (primo pod lampou). Jde tedy o metodu kontinuelniho pesteni a sklizne. Nevhodna tedy napr. do skrine ci pro pestovani narazove ci v malem mnozstvi.

Aby bylo jasne o cem pisu, nyni mam pod svetlem 35 rostlinek.

Druha strana mince - uznavam, ze samotny sodik je svetlem pro rust ne zrovna vhodnym. Pokud samostatne svetlo, v prvnich fazi (tj. cca. od 0 az temer do 12/12 faze) volil bych zarivku. (pozor at neni svetla malo). Momentalne mam pouzitu kombinaci kdy na jedne strane svitim vice sodikem a na druhe vice zarivkama. Pod timto "spektralnim prechodem" kyticky posouvam plynule jak rostou.

Jak jsem jiz napsal, osobne se mi nedarilo se zarivkama "uspokojive" vystacit. Pokud se najde nekdo, kdo ma zkusenost opacnou, budu sam jenom rad. Zarivka ma jednu vyhodu, ze se snadno pridava, odebira.

S kombinovanim ruznych "teplot" tedy barevneho spektra moc zkusenosti nemam. Zkousel jsem cool white, warm red, black light (UV), sodikove vybojky a rozptyleny laser, ehm.

Taky by me zajimaly zkusenosti z vysokotlakymi halogeny (halogenidy?) kde take nemam zadnou praxi, ale to se asi nehodi do auditka o zarivkach.

Tento post nevyjadruje vice, nez me skromne nazory a zkusenosti.
Red Tornado aka Ruda Smrst

Old Post 13-11-2001 v 18:29 PM
Red Tornado je offline   Profil uživatele Red Tornado   Find more posts by Red Tornado   Foto galerie člena Red Tornado   Click here to Send Red Tornado a Private Message   Add Red Tornado to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 13:20 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3 4 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
22-02-2011 - Zálivka - 4 odpovědí
25-01-2010 - ZÁŘivky - 14 odpovědí
11-04-2004 - Zářivka - 5 odpovědí

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.5032810 seconds with 26 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív