Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
To mi taky neni jasny ja taky zacinam ale ne tak profi jako ty ale ve FAQU jsem cet ze co nejbliz ke svetlu ,ze ti to prave nebude tahnout moc za svetlem ale naopak to bude husci i kdyz vejska 70cm je uz extrem takze budes muset zastipovat ,zastipovat a zastipovat
Po krátkém toulání na groweru, přišla rozhodující odpověď, sklo má lepší propustnost světla. Řezal jsem sklo o síle 3 mm. Ještě jsem k němu přilepil silikonem dva trojuhelníčky a to kvůli ohřátému vzduchu, aby mi neproudil do boxu. Sklo je od výbojky 3 cm vzdálené.
Sklo je v pořádku, ruku na něm udržím 3 minuty, rozhodně se zahřívá víc než plexi, což nechápu, když má mít větší propustnost. Ledaže by to způsobily ty trojuhelníčky. Ten vzduch se tam zřejmě víří a teplo se kumuluje, zkusím je natočit vnějšíma špičkama dovnitř, získají aerodynamičtější účinnost. Na opačnou stranu vložím do špiček malé 12V ventilátorky z grafických karet o průměru 4 centimetry. Natočím je tak, aby foukaly na místo kde je sklo nejvíce ohřáté, tj. přímo pod jádro výbojky ;-)
shortis: Takovéhle horizontální chlazení je snadno přenositelné a hlavně účinné. Dá se pověsit i do větší skříně, stačí jen přidat hadice. Pokud bych to řešil vertikálně, musel bych investovat do trubice z boroskla a asi by nešlo tak snadno přehodit jinam.
Vaše námitky k výšce boxu, začínají poněkud podrývat můj názor, že to bude stačit. Jó, chybama se člověk učí. A tady mám možnost se těch chyb vyvarovat. Kdybych na to byl sám... nevím, nevím. =)
Už sháním vyšší chladničku, pokud bude dřív než semínka, přehodím to do ní =). Z té malé třeba udělám nějakou tu matkárnu + clonbox. Čas ukáže.
podiwej se co pise maharsi treba zde a ja s nim w tomto plne souhlasim a i bruncuw nawod cool tubu je dost dobrej nawic lewnej
weci box na pestowani pod 250kou budes potrebowat takrka urcite
To vsetko je pravda. Ale zabudol zobrat do uvahy svoje moznosti, si obmedreny prestorom ktoreho nemas az tak vela. Budes mat sice viac urody pod 250 ak pojdes horizontal, ako pod 70 a vertikal. Lenze nebudes toho mat 3x ako by to malo byt ked peries podla vvataze.
pozri so toto http://www.overgrow.com/article/10/9 inspiracia ista
haha
2 pan_mlha: nejde o to co by wyhowowylo nam ale de o to co bude wyhowowat twejm kytkam ale esi te zajima ci bude 120cm wysky stacit tak bohate i na 100%ni satiwy
Přidávám detail připojení objímky k přívodu:
hnědá = přívod od startéru (fáze)
světlemodrá = pracovní vodič (zpětný)
zelenáAžlutá = ochrana (kolík na zástrčce)
A ještě finále chlazení výbojky, teplota v boxu, bohužel stále neznámá. Snad to bude dostatečně účinné =), už s tim nechci nic dělat, maximálně dám slabší sklo. Zatím 3mm.
Semínka (Top Indoor Mix) jsem zatím dal naklíčit na toaletní papír, po focení jsem je přikryl ještě jednou vrstvou papíru, zakryl horním víčkem aby se držela vlhkost (snad nechytěj plíseň ) a odnesl na tmavé a teplé místo. Viz: http://grower.cz/forum/showthre...d=2300#post2300 thx to Butch.