Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Jeste jsem zapomel:
-ten obrazek prejmenujte na ZIP a rozbalte
-osobne bych si to asi hodne dobre rozmyslel (zabezpeceni-)
-a jeste me napadlo: A nemohli by si kytky trEBA I miMOsmySloVe poViDat? ]:-))))
IP kamera má normální síťový (ethernet) konektor, to znamená, že může být klidně i kilometr od počítače, má vlastní IP adresu. Ještě lepší jsou bezdrátové IP kamery na wifi bázi. Lahůdka za 10000,-
úhel bych změřil takhle - postavit kameru přesně metr od stěny, označit na stěně (třeba samolepkou) okraje toho co kamera vidí, změřit vzdálenost samolepek od sebe a vypočítat úhel - zatím nějak nevím jak se to dělá (a to jsem kdysi chodil na matfyz gympl, hahaha) ale myslím že na to jsou nějaké ty vzorečky, tuším nějak jako eukalyptova nebo elefantova věta
OvisLink WL-1100CAM 802.11b Wireless IP internet kamera: cena 5500,-: max.64 uzivatelu,kazdej heslo,- Sensor resolution 640 x 480 pixel,Sensor Color CMOS Sensor , Automatic Gain control (AGC) Yes , Automatic Exposure (AE) Yes , Automatic White Balance Yes ,Signal/Noise ratio 57dB ,- Len f:6.0 mm, F: 1.8 tu ale nekde jsem videl za 4000,-) ale ne a ne si vzpomenout...:-(, jinak mam kameru za 300,- pridelanou k mikroskopu a tak to foti
don chuligan: díky - 30 stupňů by mělo stačit a 700 je ok, akorát to asi bude dost malé rozlišení
chemtech: krása, co je to za kameru? Ty wifi kamery jsou asi moc fajn věc, pořád ale trochu drahý špás. A IP kamery s normálním LAN taky nejsou levný... Ale bylo by to nejjednodušší na konfiguraci.
kruz> díky za obsáhlý příspěvek, začínám přemýšlet o USB kameře (akorát jak znám linux, tak to chce nějaké mainstreamové kamery, jinak se s rozchozením USB kamer poseru) výhoda je určitě jejich cena... ono by to vlastně mohlo bežet i pod windows s firewallem a zablokovanýma všema portama kromě jednoho - a ten by přenášel data pouze na jeden router..
z hlediska bezpečnosti je ale pořád asi nejlepší IP kamera a mezi ní a sítí hardwarový firewall
vochomurka> wifi kameru asi zavrhnu - kabel bude bohatě stačit - už kvůli bezpečnosti (ono by to šlo asi nějak zablokovat přes MAC adresy); pokud bude IP kamera za cca 3500,- je to furt trochu moc, za litr beru i bazar
jinak jsem dospěl k názoru, že s úhlem záběru budu v pohodě, nebude to skříň ale spíš malá místnost...
kruz - diky moc za info, to uz je zajimava moznost. Nechci zatim mit dalsi pocitac, protoze uz jich mam tak dost a je skoda proudu na dalsi server. Nevis jestli to umi i streamovat to video? Potom by to bylo hodne zajimave, protoze by se k tomu dalo pripojit treba i pres notebook z jine mistnosti. Predpokladam ze to asi ma moznost "closed MAC policy" - na strankach asusu o tom neni zminka, ale dneska uz je to snad bezne... nerad bych, aby se nekdo pripojoval z ulice primo na webcam v pestirne
a pres to USB by asi slo pripojit i ledacos jineho??? existuji napriklad nejake USB teplomery a vlhkomery??? na netu jsem zatím nasel pouze veci za cca. 5000,- ale myslim ze to neni prilis komplikovane zarizeni...
jako dalsi vyhodu vidim moznost treba pripojeni se na web primo u kytek....
Ja ted budu resit tento problem, tak se s vami rozdelim o muj napad. Vedle skrine bude stat pocitac, s usb camerou - mam pristup ke komponentum, takze moje naklady budou asi 200 kc. PC bude pripojeno k netu, povoleno vzdalene prihlasovani, VPN, Remote desktop a....
kdyz budu chtit, tak si ze sveho notebooku otevru VPN, pripojim se k vzdalene plose a muzu si na ni delat co chci. Otevru tento pocitac, a prohlidnu si vsechny tri usb camery a muzu si je pustit jako kdybych sedel u toho pocitace.
Vyhodu spatruju v tom, ze si VPN tunel neotevre nikdo jiny, nez ten kdo bude mit muj notebook