Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ještě mě napadlo, jestli by se nedala sehnat ta točená trubička jak je na jednom z těch odkazů za těžký prachy. Nebo jestli by ji nevyrobili zruční skláři v Kavalieru. Byl jsem tam jednou pro borosilikátovou trubici a viděl sem, že tam maj spousty laboratorního skla, třeba něco podobný dokážou vyrobit. Díval sem se aji na jejich stránky ale moc se v těch věcech nevyznám... jestli by někdo něco našel, bylo by to dobrý.
Maharsi: Plexi nemá propustnost jako borosilikát, ale vzhledem k tomu, že se pohybujeme v řádu mm, jejich rozdíl bude max 2-4%; navíc se mi na plexi líbí jeho nepropustnost infračervenýho světla. Sklo ho propouští.
Voda propouští všechno až do 4 000 nm, což je příliš daleko, než aby to sebralo něco sodíku. Jinak samo, že si něco veme, ale v čistym moři je vidět i 20-50m (a to je tam sůl), takže 1cm je zanedbatelnej... mám doma graf, ale ne u sebe, takže to sem pak hodim, ju?
Ještě poznámka : barva sodíkové výbojky se mění nejvíce v závislostě na tlaku.
Piju pivo, pro jeho nazaměnitelnou chuť a taky proto, že je vždycky levnější než džus.
Nemám rád ženy, protože nevědí, co chtějí. A nemám rád politiky, protože velmi dobře vědí, co chtějí.
Tak jsem v kontaktu s mistrem a vyšlo nám jako nejlepší řešení dvojstěnná trubice o vnitřním průměru jako výbojka.Tlouštka stěny bude 1-1,5 mm a vzdálenost stěn okolo 10 mm. Takže tlouštka obou stěn bude do 3 mm a ztráty by byly minimální. Stočit boros. trubičku na průměr výbojky by bylo technologicky problematické a nebyl by zaručen úspěch. První zkušební kus bude nejdříve za 14 dní, až dorazí tenkostěné trubice. Tk zatím.
Tak tady je ten graf...
Je to ještě lepší, než sem si myslel... propouští do 1 mikronu, takže plexi je na hov**
Piju pivo, pro jeho nazaměnitelnou chuť a taky proto, že je vždycky levnější než džus.
Nemám rád ženy, protože nevědí, co chtějí. A nemám rád politiky, protože velmi dobře vědí, co chtějí.
Kdyby tomu grafu třeba někdo nerozuměl
Je tam absorpční křivka Vody a hemoglobinu (nevim, kde sem to stáhnul...)
Na vodorovný ose je vlnová dýlka v mikronech (1000 nm). Nás tudíž zajímá 0,4-0,7.
A na svislý je procentuální absorpce na 1mm. Nevím, proč to je zrovna v %, když všechny ostatní grafy využívají log intenzity záření, ale to je nepodstatný.
Sami vidíte, že voda propustí krátké vlny, které rostlina potřebuje a odfiltruje tepelné záření, které ji jen ohřívá...
Tady bych rád předešel připomínce, že na 1 cm bude absorpce 10%, protože pro 1 mm je absorpce 1%. Je to z toho prostého důvodu, že přes 1 m vody byste viděli absolutní tmu Ta závislost není lineární, je to jako s radioaktivním zářením.
Tak jsem nakreslil chladič a bude se děla příští týden.Tlouštka stěn je 1,5 mm a vody 5mm. Koštovat bude plus mínus dva litříky. Pak sem dám fotos a kdo by měl zájem, můžu dodat. Čerpadlo budu objednávat taky příští týden, takže do 14 dnů by to mělo šlapat. Zatiim.
...fotky by me taky zajimaly...diky! Tvoje konstrukce COOL TUBE me velmi zaujala (nakonec udelam ji podle Tebe), takze se rad podivam na Tvuj dalsi zlepsovak!
A kua...!!! Jako naschvál...
A já jsem tak zvědavej..! Chlapi mám z vás hroznou radost, vy tu fakt bádáte a o výsledky mnohdy náročnejch a vyčerpávajících úvah se tu nezištně dělíte s ostatními!!! Velkej dík a respekt... a k+