Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
JA by som sa chcel spitat nemali by sa semena nejpr dat do vaty s mensim mozstnev vody. Az potom ked budu klicki az potom zasadit do crepnika s hlinou ???
Takže k naklíčení semínek - nejednoduší spůsob je vztí misku do ní dát tak 3vrstvy toaletního papíru - zvlhčit klidně tam vody může být více ale neměla by ta semínka plavat. Na to položit semínka v tak min 1cm odstupu od sebe (aby se náhodou do sebe nezapletly klíčky)a na to dát další 2-3vrstvy toaletního papíru. Na misku položit něco buď jinou misku nebo cokoliv aby v ní byla tma a nebo jí dát na nějaké tmavé místo. Pak nezbívá než jen čekat a občas zvlhčit toaleták.
Přispěvatel majklovec:
Mě se nejvíce osvědčilo zasazení semínek přímo do hlíny (v případě že se nechystáte na hydro), klíčivost se nezměnila a navíc se tím eliminuje možnost poškození velmi jemného kořínku při přesazování. Ideální je, zasadit semínka do rašelinových květináčků, ty je potom možno celé přesunout do většího květináče.
Semena dávám přímo do prolitého upravenou vodou a odstátého substrátu s větším podílem kokosu.Párátkem udělám v hlíně malej trychtýřek at jde semeno pěkně špičkou dolů a neotáčí se mi.Jemně zaleju po obvodu a hned soupnu pod lampy.
Málo se mi stává,že něco nevylezlo.
Tak co nevíc podařených semen.............čuss
Klíčení semínek mi přijde nejjdednoduši na celém pěstování. Ja dělam uplně jednoduše vezmu si mističku do ni dam 3 vrstvy navlhčených ubrosků hodim tam par semínek a přikryju to dalšíma třema vrstvama vlhkeho ubrousku. Nic složitého :-)
Zdarec mozno som to prehliadol alebo sa to v tomto fore neriesilo .. ked mi naklici semiacko to je jedno akym sposobom vo vode na servitku alebo de... ked pusti klicok je rozdiel ci ho strcim hore klickom doboku alebo dole alebo ako do zeme? neni to jedno ? sak klicok co pusti by mal byt horienok nie? tak mi logicky vychadza ze klicok dodola...
+ este detai/jl v sekcii mandala seeds tusim je prelozeny navod na klicenie uz nevim ktore dobra dusa ho prelozila.. no je tam ze Sensi S. odporucaju strcit semiacko rovno do zeme nie davat ho niekde naklicit ... vim ze su odbornici v tomto smere ale myslite ze je tot ak fakt lepsie ?
Kdybys hledal dýl než minutu(možná i míń) odpověď bys našel.
Ano, je pravda že klíčkem směrem dolů, jelikož klíček je "začátek" kořínku.
Ad sázení přímo do země - taky to tak dělám radši, přecejenom v přírodě to tak je, tak nevidím důvod to měnit. Všechny protipřírodní postupy se někdy nějakým způsobem vymstí(viz u klíčení v ubrouscích se třeba můžou polámat klíčky atd...). Prostě osobně dávám přednost přímo hlíně(ale většina na groweru klíčí mimo hlínu).
Guns don't kill people. People kill people. Guns protect against people with smaller guns.
NE !!!! Ted už od Nirvána nic nekupuji , ale dříve mi s Jahůdkou prošla nejmíň třetina jejich semen pod rukama, a vždy to bylo bez problému, chyba u tebe , pokud to jsou semena od nich. Nejlíp dát semena mezi dvě takové ty utěrky s pěny do kuchyně , navlhčit vodou atd. je to tu popsáno i s fotkama.
možná se teď stanu terčem posměchu, ale pěstuji už druhým rokem outdoor- tentokrát bych chtěl zkusit pěstovat indoor ale zase nechci riskovat náky noname šmeška od známích nerad bych čtvr roku pěstoval samce. tedy k věci snažím se sehnat kvalitní semínka aniž bych si je musel posílat až z holandska za nekřesťanské peníze. znáte na to někdo lék nebo mi nic jinyho nezbyde než si zažádat v seeds bance?
Původní příspěvek od wasco123 Stalo sa niekomu, ze od Nirvany nechceli semena vobec klicit??? Zrovna ked sa uz chystam na selekciu matky tak ani jedno semeno nevyleze zo zeme.
--------
Ano stalo se mi to letos, koupil jsem od nich Holland Hope a z šesti semen vyklíčila jen dvě, jedno se ujalo a to druhé po krátkém čase zhynulo. Nevím zda to bylo způsobeno tím modelem, možná že jsem měl jen smůlu Pěstování se již věnuji hezkých pár let, takže pochybuji o tom, že bych nevěděl jak semena správně naklíčit.
V letech minulých jsem s Nirvanou žádné problémy neměl ani po stránce zasílání semen ani po stránce klíčení. Letos ale např. semena od společnosti Mandala (Malaga, Španělsko) měla klíčení 100%. Zkusím ta zbývající 4 semena naklíčit pro indoor, když to nevyjde, tak s Nirvanou končím a raději si připlatím za zaručená semena. Někdy ty výprodejní ceny jsou sice lákavé, ale "výsledky" jsou pak těm levným cenám odpovídající a člověk pak zbytečně ztrácí čas a peníze.
TAkze ja osobne klicení semínek neuprednostnuju protoze se mi uz kolikrat vymstilo!!JA myslim ze bohate staci vlozit seminka do hlíny a zalejvat pravidelne kazdy den pote az vyleze kytka tak zalevaní trosku umírnit a nový život je na světě.Tuto metodu pouzivam a celkem se mi osvedcila.JE to celkem nenáročné a take doporučuju zasadit seminko tam kde bude po zbytek zivota aby se nemusela pak cela kytka zbytecne presazovat!!Ale to je psano ve FAQ
Podle mě je lepší zasadit semínko do menšího kelímku a po cca 14 dnech přesadit do květináče. Když to neudělám, mám vždycky strašně dlouhý a tenký stonek pod dělohama, takže musím v hlíně vyrýpnout drážku a pokroutit ho pod hlínu (u mladé květinky to jde snadno).
medulda:
Ja osobne si myslim ze je to dobre to zakopat po delohu!Protože se ze stonku v zemi spustí nove kořínky a kytka pak roste rychle a nemate dlouhy stonky!(2 mouchy jednou ranou)!Ale nevim jestli nekdo kdo svítí 600w sodík tak ze ma dlouhy stonky .)