Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
jo ale když tam dám horko vzdusnej ventilátor tak spotřeba bude dost velká žere totiž 1000w a topení tam není ve sklepě :-( a je tam odtah ven takže by to topilo docela často
Někdy se vyplatí místo přímotopu ,který žere 1000wat minimálně, někdy je to až 2000 watů, dát tam místo něj druhou lampu :-D třeba takova obyč 250w sodíkovka topí dost dobře a navíc máš tam BONUS lumeny na stejnou plochu (lepší palice/výnos), tak bys tam měl akorat teplej vzduch který by ti žral odtah pač musíš vyměnovat vzduch. Nebo řeš věci okolo rekuperace tepla apod. A základ je dobře zaizolovanej box, utěsněny škvíry a podobně, pak mět vyřešenou místnost ve které máš BOX jako utěsnit okna,dveře nebo zapnout topení v pokoji :-D a ještě mě napadá že v noci je víc zima než přes den, tak svítit v noci a tmu přes den ale tohle musíš vychytat podle svých teplot den/noc v boxu,miístosti kde máš box a venku.
Původní příspěvek od ..: RainMan :.. Někdy se vyplatí místo přímotopu ,který žere 1000wat minimálně, někdy je to až 2000 watů, dát tam místo něj druhou lampu :-D třeba takova obyč 250w sodíkovka topí dost dobře a navíc máš tam BONUS lumeny na stejnou plochu (lepší palice/výnos), tak bys tam měl akorat teplej vzduch který by ti žral odtah pač musíš vyměnovat vzduch. Nebo řeš věci okolo rekuperace tepla apod. A základ je dobře zaizolovanej box, utěsněny škvíry a podobně, pak mět vyřešenou místnost ve které máš BOX jako utěsnit okna,dveře nebo zapnout topení v pokoji :-D a ještě mě napadá že v noci je víc zima než přes den, tak svítit v noci a tmu přes den ale tohle musíš vychytat podle svých teplot den/noc v boxu,miístosti kde máš box a venku.
blykatko to má někde ve sklepě a v noci mu asi světlo jako topení moc nepomůže
no ono to je ve sklepě kde je cladnějš takže bere čerstvej vzduch ze sklepa a pak to jde ven přes dítu v okne co sem tam udelal není tam sklo ale dve desky a mezi tím je molitan a v mistnosti je dira tak 30x30 aby tahal ten čerstvej vzduch ze sklepa do te mistnosti takže izolace jedine u toho okna ale tama netahne takže asi jediná možnost dat do toho boxu ten přímotop
Původní příspěvek od blykatko čus já mám opačnej problem moc zima v boxu den 24 noc 14 jak to mam zvednout přes noc ???
hele, co jsem se tu dočet' a přijde mi to jako docela fajn nápad na nízkožravý topení je - žárovka - ideál tak 60w - tu dáš do zavařovačky a zasypeš jí pískem...máš malinkatý topeníčko.
sklep je pruser, ale da se vychytat. Zakladem jak pise Filipec. Jde ale stejne o to, ze v noci chte nechte musis provetrat box - tudis tam stejne dostanes chladny vzduch.
Nevim jak velkej box mas, ale zacal bych topnym kabelem na dne boxu. Prodavaj jich hodne. Pokud kabel nebude stacit, tak budes muset pritapet - je to ale vse na castem pozorovani nez to vychytas. To 1kw topeni, bude treba stacit aby jelo 3min jednou za hodinu. Digitalni spinacky a zacit merit .
Odtah prez noc budes muset zkrouhnout a pouste treba jen jednou na urcitej tah za dve hodky a zaroven aby jelo topeni (nejlip aby mísilo nasavany studeny vzduch). Asi to bude znametat prestavbu boxu, ale pokud je to ve sklepe, tak se tomu nevyhnes
jde o to taky propalit co nejmin energie, takze kazdej dobrej napad je vitany
ja se to onehda resil tak, ze mi potrubi s ventilatorem hnalo teply vzduch zhora boxu uplne dolu ke kvetnikum (a pokud budes pritapet topenim, tak tohle budes stejne muset aplikovat ), kazda desetinka stupne nahoru je dobra, pac teplota pod 18st uz neni vonco. Pak jsem mel tlumivku na dne boxu a pod a nad ni samotku .
- tech 14st co mas je sakra malo, ta kytina v tyhle teplote "nejede"
edit: ja si tim prosel a vse mam odskousene, takze neplacam jen do vody
cau dik za rady už sem to vychital dal sem tam ty kamínka 1KW a jedou ani ne 2min.každejch 15minut je tam pořád nad 18stupnu a moc to neseřere tak 20KW za měsíc na víc coš se dá ale odtah sem vypnul přes noc ale jede mi vevnitř ofuk na kytky tak snad to bude ok zatím jedu 18/6 :-)
Původní příspěvek od blykatko cau dik za rady už sem to vychital dal sem tam ty kamínka 1KW a jedou ani ne 2min.každejch 15minut je tam pořád nad 18stupnu a moc to neseřere tak 20KW za měsíc na víc coš se dá ale odtah sem vypnul přes noc ale jede mi vevnitř ofuk na kytky tak snad to bude ok zatím jedu 18/6 :-)
ten odtah bych úplně nevypínal, zapni ho aspoň párkrát za noc na chvilku
prosimvas mam dost maly box 60x100x80 s/d/v a svietim 200w elektrox rast. cela zalezitost je situovana v garazi a kedze je zima hlavne v noci teploty klesaju vyrazne a vgarazi pri najvacsich mrazoch cez noc som mal iba 10 stupnov. preto som nuteny svietit vnoci pretoze cez den sa teplota udrzi na aspon 15 stupnoch. svietit vlastne nieje treba kedze chcem dat klicit semena sle ked nesvietim tak teplota nepresiahne spominanych 10° no lenze ked zasvietim tak teplota rapidne stupa a stabilna Zostava na 32 ° c. nieje to na klicenie moc?a takisto teplotny rozdiel ma trapi je v pohode ked je az 17 stupnov. cez den 15° v noci po zasvieteni 32. este dodam ze sa pracuje ba velkej skrini. no zaten cas us musia byt rastlinky. to bez debaty. nakolko ma tlaci cas. resp mamcine zvedave oci