Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ak si to uz skosil, svilaci to zabalia a prestahuju sa inde. Ak ich chces pochytat tak zaves kytku (alebo konare) napr. na spagat a na obidva konce toho spagatu nanes nejake lepidlo alebo obojstrannu lepiacu pasku.
Řeším teď velký zámor svilušek na více místech s kámošema. Našel jsem dva pravěký OMITE pytlíky - matkárna zachráněna po prvním postřiku ani jedna sviluščina noha - čekám jak dál.
Nissorun - uplne k hovenu, po pouziti vubec nic, kdyz mi to o dva dny v growshopu doporucili, vysmal jsem je
Vertimec 1.8 na kyti v zacatku kvetu - cekam na vysledek, napadeni v pocatku bez pavucin - resume : takze presne, vymlatilo to 90% co bylo, ale sem tam nejaky prizivnik leze - muselo by se opakovat, ale smocit rostlinu od zhora dolu na spodku listu v teto velikosti + stan a podlahu a vse jak pise zde pode mnou je akce na 6 hodin a soucasne uz neni cas pred ochranou lhutou, tyhle uz hold s par pavoukama dojedou. Abych mel zajistenej uspech, daval jsem 2x tolik doporuceneho mnozstvi a bylo to moc - spalil jsem tak 10-15% listů, ale možná to bylo take tim, ze jsem to delal za světla - jeste jsem nevykoumal, jestli je postrik behem svetelny periody spatnej nebo ne, literatura se liší. Pokud bude muset byt nejake priste, urcite snizim koncentraci na 1,5 doporucene davky.
No a nyní pozor pozor - Kamaradovi bylo doporučeno toto : NeemAzal T/S http://www.biocont.cz/cz/eshop/neem-azal-t-s_i14.htm je bomba, zatim jsem mel moznost jen nakouknout kamosovi na vysledek, zitra dojdu na vetsi inspekci, ale vypada to ze 100%, ochrana lhuta max tyden, takze lze este v pozdejsi casti kveteni, vytazek z tropické rostliny Azadirachta indica - mohlo by byt min bioskodlive. Strikalo se dvojnasobnou davkou : tj. 6ml/l - zadnej problem.
pre 100% účinok vertimecu opakuj aplikáciu po 5-7 dňoch, nehubí totiž vajíčka a tie sa po vyliahnutí veselo rozlezú znova. Ale inak účinná srágora..
Nezabudni ale ošetriť aj box, podlahu , kvetináče a pod..a zrobiť generálny úklid.. GL
Původní příspěvek od nadrzajda Ano díky, jeste jsem dopridal zkusenost v prispevku nad tebou a dalsi overeny pripravek.
tak prispevek nad uz nelze aktualizovat. NeemAzal, presne po tydnu jsem nevidel jediny pohyb, vse mrtvo - maká!
Jak to vypadá s účinností Neemaazalu?? Já dnes všechny kytky (ibišky) naházela do vany a postupně je všechny od hlavy až k patě postříkala roztokem Floramitu, ale mám obavy, že to budu muset opakovat a tak jsem si objednala taky ten NeemAzal, takže doufám, že zabere, jen mě zajímá nějaká aktualizace, zda je stále od sviluch klid...
zvažuju, že do zálivky dám mospilan a zaleju tím ještě pro jistotu...
[img]http://www.ibiskovysvet.cz/wp-
content/uploads/2015/08/hlavicka.jpg[/img
]Ibiškový svět
Jak to vypadá s účinností Neemaazalu?? Já dnes všechny kytky (ibišky) naházela do vany a postupně je všechny od hlavy až k patě postříkala roztokem Floramitu, ale mám obavy, že to budu muset opakovat a tak jsem si objednala taky ten NeemAzal, takže doufám, že zabere, jen mě zajímá nějaká aktualizace, zda je stále od sviluch klid...
zvažuju, že do zálivky dám mospilan a zaleju tím ještě pro jistotu...
Ano ano funguje skvele, vsechno mrtve a zadne nove generace, az do kosy byl klid, ted je rozjezd noveho tyden a nic se nevyskytuje - jak jsem psal, daval jsem dublovanou doporučenou dávku, pekne postrikal spodky listu a vsechno, muzu rict ze zarucene funguje, tak jako fungovaval omite
-
Svilušky mají takové něžné jméno ale škody dokáží nadělat fakt hodně. Mě se na ně osvědčil Nissorun 10WP (krabička s 2x35,g sáčky) nebo jeho praktické aplikační balení Sviluška STOP (v mechanickém rozprašovači je rozpustný sáček s 0,35g Nissorunu 10WP a stačí jen dolít 0,5L vody). Chce to tak po týdnu opakovat aplikaci a prostříkat kytičky až do skapávání a hlavně i zespoda.
Ano ano funguje skvele, vsechno mrtve a zadne nove generace, az do kosy byl klid, ted je rozjezd noveho tyden a nic se nevyskytuje - jak jsem psal, daval jsem dublovanou doporučenou dávku, pekne postrikal spodky listu a vsechno, muzu rict ze zarucene funguje, tak jako fungovaval omite
-
- jeste poznamka, pokud mate namichano, nikde se nepíše, jak se dá/nedá skladovat - po 10 ti dnech je nefunkcni. Pokud je ve flasce s vickem, bez pristupu kysliku, vydrzel a fungoval i za tyden.
Nemalo by, pokiaľ si ustrážiš následnú vlhkosť. Máš tam myslím ešte asi iba drobné náznaky palíc. Skôr som skeptický k účinku Bioolu. Nájdeš tu niekde popis tabakovo-citrusovo-cesnakového výluhu od legendy z G-čka, tak to skús nahľadať a použiť!
Použi lepové dosky, nech aspoň tých dospelých mrdiek pochytáš, čo najviac! Potom daj vedieť!
Aplikoval by som postrek tesne pred vypnutím svetla. Nechal by som to pôsobiť cca hodinu a potom by som pustil odťah na maximum. Po pár dňoch to zopakovať. Nejakú brutál chémiu by som tam už určite nedával.
Skúšal si už toto?:http://www.biocont.cz/cz/eshop/phyt...rsimilis_i3.htm
Původní příspěvek od odo Nemalo by, pokiaľ si ustrážiš následnú vlhkosť. Máš tam myslím ešte asi iba drobné náznaky palíc. Skôr som skeptický k účinku Bioolu. Nájdeš tu niekde popis tabakovo-citrusovo-cesnakového výluhu od legendy z G-čka, tak to skús nahľadať a použiť!
Použi lepové dosky, nech aspoň tých dospelých mrdiek pochytáš, čo najviac! Potom daj vedieť!
Aplikoval by som postrek tesne pred vypnutím svetla. Nechal by som to pôsobiť cca hodinu a potom by som pustil odťah na maximum. Po pár dňoch to zopakovať. Nejakú brutál chémiu by som tam už určite nedával.
Skúšal si už toto?:http://www.biocont.cz/cz/eshop/phyt...rsimilis_i3.htm
Jo díky moc za rady a ti roztoči vypadají hodně zajímavě Jen bych chtěl poprosit jestli by jsi mi mohl potvrdit podle fotky listu jestli to jsou opravdu svilušky, nejsem si teď zcela jistý... díky za odpověď
Zdar, mel sem problem se svitluskama, naozaj skvele zabral Rock Effect ktery je navic za par korun. Je to bio intsekticid z nejaky tropicky rostliny a nielem ze tu haved krasne pozabiji, zlepsuje obranyschopnost rostliny a pusoby ako repelent na skudce. Mohu jenom doporucit.
Původní příspěvek od ovcisrst Zdar, mel sem problem se svitluskama, naozaj skvele zabral Rock Effect ktery je navic za par korun. Je to bio intsekticid z nejaky tropicky rostliny a nielem ze tu haved krasne pozabiji, zlepsuje obranyschopnost rostliny a pusoby ako repelent na skudce. Mohu jenom doporucit.
Teď ho zrovna zkouším, doufal že se sviluškám vyhnu, ale tak asi není zbytí.
Aplikoval jsem dva postřiky a už nepozoruju žádný pohyb. Předpokládám, že používat do doby dokud vidím pohyb. Zatím jsem použil 2 postřiky rock effectem. Nějaké
další zkušenosti s tímto přípravkem?
NEEMAZAL - není to 100% ale drží havěť na únosné míře.. ALE.. mám podezření že nedělá dobře květům.. musím to ještě otestovat ve srovnávacím testu, ale teď se mi v 4 týdnu květu divně pokazil Critical Mass. Měl hodně bujné jemné chloupky a vypadal krásně, pak najednou jakoby začal předčasně dozávat, palice rezivějí a nové přírůstky jsou slabé. Nepřišel jsem na nic jiného, kytky jinak vypadaly zdravě :-(
NEMÁTE NĚKDO PODOBNOU BLBOU ZKUŠENOST S PŘÍRODNÍMI POSŘIKY? (Na bázi oleje/emulze)
Nissorun - mě se osvědčil
Vertimec - budu testovat, líbí se mi že řeší i třásněnky
Ty kráso - se divím že Nissorun ještě prodávají -
to je přípravek, který byl převážně určen pro nás(chmelaři a vinaři), kde se se počítá s dlouhodobou strategii proti tomuto škůdci.
Je totiž založen funkčně na principu sterilizace - spíš má vliv na vajíčka a mladé stádia.
V praxi se jevil vždy neuspěšně.
Vertimec je relativně nový přípravek na trhu s novou účinnou látkou stejně tak bych mohl doporučit ACRAMITE 480 SC - oba tyto přípravky doporučuji všem spíše, když již škůdce determinujete a hlavně v období květu. - Působí spíš kontaktně a ze všech registrovaných přípravků mají nejkratší OL.
Pokud někdo chce řešit prevenci mohu vám z praxe(chmelařství) doporučit přípravek - MOVENTO 150 OD s účinnou látkou spirotetramat - to je systémový přípravek primárně určený na hubení mšice, ale zároveň má vykryje výskyt svilušky ve venkovních podmínkách(kde je atak škůdců podstatně větší než ve vašich kouzelných skříňkách) na 40 až 50 dní.....
Vždy si přečtěte návod a postupujte podle něj - zbytečné dávat čehokoli více!!!
Postřik aplikujte velice pečlivě sviluška je saví škůdce, který vám bydlí převážně na spodkách listů - tak prostříknout i od spodu.
A zároveň vám doporučuji po aplikaci postřiku cca 2hod nesvítit
Pokud vše dodržíte neměl by být žádný problém... :-)
Ja jsem poprve v zivote resil docela silene napadeni sviluskama v boxu asi ve druhem az tretim tydnu kvetu a po docela slozitem shaneni pripravku bac plantvitality plus (nikde ho nemeli) jsem nakonec sehnal a v podstate uz po prvni aplikaci bylo po problemu. Preventivne jsem udelal jeste druhy postrik s odstupem 5 dni a vysledek byl 100%. Takze super zkusenost. Navic je to biologicky pripravek a prej se da pouzit i treba dva tydny pred sklizni. Jeste to pouzivam, kdyz delam rizky. Ma to mit protistresovy efekt. Takze za mne dobra vec. Velike minus vsak vidim v cene, protoze 250ml vyjde cca na 850 kc.