Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
On-line reportáž
09:32 Ve vládní lavici zatím chybí premiér Petr Nečas, ministr zahraničí Karel Schwarzenberg poklimbává.
"...Společnost a systém ty děti pak vygumují do té míry, že se z nich nakonec stanou roboti.Nakonec považují za absolutně přirozené, že chodí v osm ráno do práce, a ve 4 odpoledne odcházejí a dostanou za to žetonky, které jim zhmotňují štěstí a koupí si za to věc, která jim udělá radost. Mají pocit, že se můžou dívat na svět z vrchu, protože mají Google Earth a najednou mají pocit, že jsou součástí vesmíru. Přitom je to všechno posraná iluze." - Roman Týc
"V čechách nemaj kérky ale kravatu, přesto jsou to Gangsters.... "
"Musíme si uvědomit, že před vynálezem železnice byli koně hlavním dopravním prostředkem. A přece nesníte svůj Aston Martin,"
Naposledy upravil Positivevibes 06-09-2013 v 15:22 PM
Původní příspěvek od Praseone
Problemy se sviluskama
Hele sory ale tohle neni galerka nemoci a brouků , ta prvni fotka kdyz zavru obe oči ujde ale ty ostatni zavirovaný ti asi presunu nekam sem , http://grower.cz/forum/forumdisplay.php?forumid=35 , cau Hlava
Oka v PM jsi me presvedcil ze ty palice jsou opravdu nadherny a lidi na tom muzou necha oci , co nejaky svilusky tak t to nesmazu ale jen presunu kam to patri , cau Hlava
Zdravím, potřeboval bych radu odborníků. Mám asi týden do sklizně jednoho modelu ve skleníku na kterém se objevily sviluchy asi 2 týdny zpět, stříkl sem opatrně jen postižené lístky asi před týdnem přípravkem SMC spider mite control...podařilo se mi je trochu zredukovat ale bojím se aby nepřeskákaly na ostatní kytky které potřebují tak ještě 3 týdny. Vzhledem k tomu že je po sezóně neseženu roztoče...co mi můžete poradit krom postřiku? Máte zkušenosti s česnekovými dýmovnicemi? http://www.biocont.cz/cz/eshop/bio-dym-sklenik_i52.htm
mě nakonec pomohl intenzivní postřik z vylouhovaného česneku v oleji, ten olej jsem tam dal plus trochu tekutého mýdla. smrad strašný, ale zabralo to. kámoši se stejnýma řezama, které měly taky sviluchy koupili nějaký svilstop nebo co v obi a vcelku bez efektu. před sklizní mi to přišlo ideální, jakž takž bio, jen ten smrad se pak už nedal
Pisal som som to do svojho trejdu, ale napisem aj sem.
Pre pripad mocnej jungle, kde uz nieje mozne postriekat obe strany kazdeho listu som skusil s uspechom Rock Effect do zvlhcovacky. Ten Rock Effect mi zabral uz viackrat, je to BIO nejaky lysovany olej (+ nejake aditivum, ale aj tak lepsie jak cista chemka) a ma to ochrannu lhutu iba 1 den. Pridanim par kapek JARu na liter sa zlepsi zmacanlivost + na holkach neostane mastny film.
Takze som do zvlhcovacky namiesal maximalnu pripustnu davku (3% roztok) + som postriekal aj normal postrekovacom nieco aby som este zvysil vlhkost. Upchal som otvory v skrini, vypol odtah a nechal ist iba ofuk aby paru rozhanal po skrini. Nechal som to tak celu noc, rano bol v skrini paradny hmlovy opar v ktorom bolo citit aj olej, takze sa tiez "odparil" a listy boli pekne zvlhcene. Vsetko som normal zapol , miestnost odvetral a sviluchy boli za par hodin tuhe. Budem opakovat za 2 tyzdne.
V pokrocilom kvete si taka velka vlhkost sice hovori o plisen, ale jedna noc vo vlhku urcite plisen nerozbehne plisen nejak razantne a je podla mna lepsie mat jednu dve paldy plesnive a na vyhodenie ako mat v skrini premnozene svilusky a znizit si tak vynos tipujem tak o 1/4, nehlede nato ze hulit hmyz tiez nebude uplne po chuti.
Mam aktuální (opakovaný) problém se svildama, tak se aspoň podělim o zkušenosti s různejma věcma proti nim, podotýkam, že všechny přípravky sem používal ve chvíli výskytu, zamořeno ale bez pavučinek:
Nissorun WP 10 - aplikoval sem dva postřiky po 24h, absolutně bez efektu, hned po skanutí listů se svildy rozjeli nanovo a přišlo mi že bez obětí - dávkování g/l
Biool - aplikace dle návodu použití na obalu (bez jaru apod.), 2x postřik po 48 hodinách, osobně si myslim, žeto má možná nějakej vliv jako prevence, ale ve chvíli kdy už sou rozlezlý je to k ničemu, nedoporučuju používat na klony a mladý kytky, velký riziko že se ucpou póry a prostě chcípne. Každopádně efekt opravdu minimální - žádný.
Mighty Neem - proveden 2x postřik po 24h, obdobně "funkční" jako biool, nedoporučuju používat na klony a malý kytky riziko že chcípnou ucpáním poŕů, prakticky bez efektu
a teď pro změnu něco co funguje
Vertimec 1.8 - regulérní jed nejenom pro brouky, 100% účinnost, ošetřil jsem si tak přinesené napadené klony (roztok dle návodu a ponoření klonů do roztoku) a až do konce absolutně bez problému. Nevýhoda je, že nelze použít v květu. Kdo ho v květu používá tak je pěknej kretén a potřeboval by nakopat do prdele, ale to je asi zbytečný rozebírat.
Nite Nite Spidermite - nevim jak je to teď s dostupností ale fajn prostředek, lze používat v období květu, minulej rok mi zastavil epidemii jak blázen. V mym případě sem postřikoval od cca 2. týdne květu do cca 14 dní před kosou každých 5-7 dnů. Efekt byl takovej, že se přestali množit (vedra 32+) a dokonce i lehce ustupovat. Nedělá přesně to, co si o něm můžete přečíst ale funguje fajn jako záchranná brzda, aby to aspoň nebylo ještě horší, nicméně situaci zlepší jen minimálně
B.A.C. Plant Vitality Plus - zatim to nejlepší na co sem narazil, vzhledem k ceně a dávkování sem dával jen dva postřiky v rozmezí cca 5-7 dní a s výsledkem jsem byl spokojenej, počet svilušek se výrazně snížil cca na polovic a ten zbytek už byl uplně neškodnej, pamatuju si že tři týdny před kosou jsem je určitě nechal bez jakýhokoliv ošetřování a na konci žádnej problém s pavučinama nebo hordama vajec apod.
Máte někdo zkušenosti s Aptus Dislike ? Dneska budu aplikovat, tak by mě zajímalo jestli sem se nechal jak ovce ukecat k něčemu co vůbec neznam než abych vzal osvědčený B.A.C.
Zkušenosti s přípravkama jsou za cca 2 roky co mě svildy trápí, nevylil jsem tam všechno do jednoho boxu za jedno kolo )
Edit 19.6.: Tak Aptus velmi mile překvapil, hned druhej den ráno po postřiku to vypadalo že vše je úspěšně zahubeno, po cca 48h po postřiku jsem viděl pohyb, úspěšnost 99,99% Budu aplikovat druhej postřik, kterej už to asi dořeší (na lahvi píšou opakovat postřik týdně)
Poměrem cena/obsah vychází dokonce i líp než B.A.C. (50ml/l) s 4-8ml/l. Za mě Aptus doporučuju, konečně něco co funguje rychle, účinně a můžu použít v květu.
Zdrarec dnes jsem kosil a objevil jsem že mám svilušky, celou dobu bylo klid. Žádne zvířata doma nemám a Nikdy se mi to nestalo dá se to nějak vyřešit. Dík za radu nechci přijít o celou úrodu