Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Prosím vás, chlapi, ženy, zkušení groweři, můžete mi prosím poradit, kde je chyba?
Asi tak tři týdny zpět mi 3 kytky z pěti začali světlat od krajů do středu listu, jako na první fotce.
- Model LSD v samozavlažovacích květináčích v substrátu Plagron GrowMix.
- Používám hnojky JiDB outdoor 1
- Na konci dubna zasazeny semínka
- Na konci května šli ven do květináčů
Zkontroloval jsem tedy PH které bylo 5,9 při EC 1,5 a upravil ho jedlou sodou na 6,4.
Poté jsem jel na dovolenou a kytky měl na starost záskok. Hnojeno stále stejným poměrem (EC 1,5, PH 6,2-6,5).
Po dvou týdnech jsem přijel a jedna z kytek extrémně zežloutla viz foto č.2 a č3.
Další dvě kytky zežloutly o něco více, než to vylo před odjezdem viz foto č.4
Dvě kytky stejné odrůdy s uplně stejnými podmínkami vypadají, že jsou tímto problémem netknuté.
Četl jsem o dusíku, fosforu a draslíku, nicméně ani tak nevím, jak to vyřešit.
Zalívám 2x denně živným roztokem do toho spodního patra květináče, ze kterého se nasákává substrát.
Dá se to ještě nějak zachránit? Před třemi týdny to byly krásné kytičky a myslím, že na první grow jsem mohl být více než spokojen.
Mám problém s listy na kytkách a absolutně netuším co to může být.
Růstu kytek to očividně nevadí, ale má zvědavost je větší.
Víte prosím co to má kytka s listy?
Díky za odpověď, radu.
TheGiver: vypadá to na nedostatek N, ale bude to pravděpodobně způsobeno nedostatkem prostoru v kvetniku. Kytka se zbavuje listu, aby mohla nasadit novy v horních patrech, radim presadit do většího a budeš mít po problému, jinak si myslim , ze to bude mít zásadní vliv na výnos.
Akrij82: Nevím co to je zač, ale je to nejakej hmyz. Hold to budeš muset něčím striknout. Dobře funguje biodefence od atami, nebo chemie třeba agrion delta.
Mám problém s listy na kytkách a absolutně netuším co to může být.
Růstu kytek to očividně nevadí, ale má zvědavost je větší.
Víte prosím co to má kytka s listy?
Díky za odpověď, radu.
Znovu ahoj všem, prosím ještě zpět k mému příspěvku se žloutnutím listů.
Dnes jsem se byl na kytičky podívat. Byly zalejvány v pondělí a poté až středa odpoledne, abych nechal substrát trochu proschnout a zjistil, jestli to není přelitím.
Zdálo se mi, že žloutnutí stále pokračuje.
Dnes jsem vyndal celou kytku i s balem ven a objevil jsem uhnilé kořeny. Abych vám trošku přiblížil fungování květináče.
Přes díru ve vnější stěně se nalije 7l vody, která se dostává přes ty čtyři rohové podstavce a jeden látkový knot uprostřed květináče nahoru do substrátu. Substrát je tedy nasypaný i v tich čtyřech rohových podstavcích. To znamená, že kořeny, které prorostly až tam, jsou po tu dobu, než kytka nevypije vodu, stále v mokré hlíně.
Kořeny které prorostly až ven jsou uhnilé, předpokládám, že budou i v těch čtyřech podstavcích.
Myslíte, že to může být ten hlavní problém? Je mi tedy divné, že když jde živný roztok do celého substrátu, tak, že to nevyživí ty zdravé hezké kořeny.
Popřípadě, může mi někdo poradit, jak mám dále postupovat? Zásah je už na místě
Kvůli par uhnitejm kořenům to nebude. Jakej obsah ma kvetnik, porad si myslím ze to bude nedostatkem prostoru. Co mas za medium? Pokud je to substrát, tak pro takovou kytku by to chtělo minimálně 20l.
Mas tam.deficit mineralu a mozna i trocha drasliku,zmer ph na vytoku .
Pokud je v cajku , resil bych to nejakym doplnkem
Dost mozna sou i poskozeny koreny .
Na ec se vyser , jakym pomerem hnojis ?
Edit. Nebal bych se to presadit do neceho vetsiho.
Ahoj, začaly mi odumírat listy....mám dvě kytky v květu, před cca 10 dny jsem je postříkala výluhem z česneku, protože mi listy začaly žrát píďalky, byla jsem pár dní pryč a vrátím se a tohle...uměl by mi někdo poradit? je to listová plíseň nebo jsem to tím česnekem spálila? Případně dá se s tím něco dělat? Díky.
Zdravim, prosim Vas o radu, cerne tecky na listech, jenom na jedne, na ostatnich hned vedle nic neni. Outdoor, rizky, kvetinace 20L, substrat 5,5 - 6ph, na dno jsem dal kaminky(asi keramzit)hnojka plagron alga groow, pred 2-3 tydny zacal kvet, ted hnojim plagron alga bloom. Ty tecky zacali uz pred zmenou hnojeni. Moc Vam dekuji za jakoukoliv radu.
Ahoj,
mám problém se žloutnutím listů. Koukal jsem na nějaké seznamy příznaků, ale nikde to nevypadalo že by to bylo úplně jednoznačně ono, tak bych rád poprosil zkušenější zahradníky o radu.
Vypadá to nějak takto: http://imgur.com/OSPHtU0 http://imgur.com/XgrjzdD
Spodní listy jsou postiženější než listy vrchní. Rostlinka je umístěna ve foliáku a nedávno byla přihnojovaná. Jinak na ní nejsou žádné známky deformace listů, pavučinek, či něčeho podobného.
Děkuji za případné rady
Panaczek89 ahoj mám to samý, myslím z toho co jsem hledal na netu že by se mohlo jednat o deficit manganu.. Postihuje to od nejstarších listů postupně k mladším ne ? Já zkusím přihnojit něco s obsahem Mna uvidíme . . :/
Mám tři ruzné problémy s listy, nic devastujícího, ale jsem zvědavý co je špatně.
První problém je pouze na odrůdě Cream Caramel Fast version od Sweet Seeds, ale pouze na některých jedincých. Nevím jak to nazvat, asi kropenatostí, lehkou deformací jakoby scvrkávání?
Medium je dost mix proleželého konského hnoje s pilinami, černozem, kompost a obyč. zahradnický substrát.
Dusíku asi dost, ješte jsem to prasil asi 2x jichou ze slepičinců a výluhem z heřmánku. Tento problém s listy na rostlině se táhne od jejích prvních lístečků.
Při vyklíčení mě z jednoho semene vyrostli dvě kytky, nebo jsem kretén a dal jsem tam dvě semínka. :-D Každopádně jedna problém s listy nemá a druhá ano, přitom mají obě stejné podmínky