Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
No já jen k vermikompostu dodám, že ač to není žádný zázrak jako zásobárna živin (jen o něco málo lepší než klasický kompost), tak jeho podstatně přínosnější vlastností je obsah tzv. humínových kyselin (4-6%). Ty příznivě působí na metabolismus rostliny (výluh se prodává pod názvem Darina 4). Projevuje se to jako zlepšení látkové výměny účinější vstřebávání stopových prvků, dřívější dozrávání, odstranění inhibičního (zpomalujícího růst) vlivu těžkých prvků na rostlinu a zvyšuje se i klíčivost semen. Takže vermikompost můžu jenom doporučit, navíc při ceně kolem dvouset za metrák...
Dobrý, a dá se to sehnat v normal obchodě? Na letos ne, ale napřesrok by se to docela šiklo.
Aleš, Praha 6: Říkám:"V noci je ten nejsprávnější čas na myšlenky, otázky a odpovědi. Žádný mobil vám nezvoní, nikdo vás neruší a máte spoustu času..."
co já mohu doporučit _ za min_ cenu... je najdi si fakt starej stoh_ takovej co má slámu ze zhora skoro šedivou_ prohrábni ho do hloubky__ tam najdeš supr humus od žížalek českejch__ protože to používaj jako líheň _ je jich tam nespočítaně a jak prolejzaj a papaj tu tlející slámu_ tak tam najdeš směs jejich hovínek a zbytků papání....... je to supr přimíchat do země _____ pak ti ta zem udrží vodu mnohokrát dýl _________________mimochodem, když ho najdeš, můžes skusit zasadit rovnou do tý hlíny v tom stohu. starej stoh nevyschnul ani letos při těch hicech___ ps: já tam mám zahrabaný pytlovky_ ____poskytnu info______ mojemm@seznam.cz
mojemm: fakt dobrej nápad, jenom bych chtěl upozornit, že ten "žížalí trus" nebude o moc vydatnější na živinách než byla ta jejich potrava, v tomhle případě sláma (jako hnojivo není špatná, ale hnoji se nevyrovná). No ale stejně je to výbornej materiál, bohatej na humus. K+
to: Deda M.
hnoji určitě ne.... ale na udržení vody je ta tlející sláma s tím humusem nej.
jo a pěkný kyti____ jen co se dostanu domu___ hodim tam ty svoje
Growshop jsou zloději, mají neskutečný přirážky, nikdy. Tak jsem dal vermikompost vyhledat googlu a hned mezi prvními odkazy bylo například ZD Velké Pavlovice, viz. http://mujweb.atlas.cz/www/zd-v-pavlovice/vermikom.htm - 150 Kč/metrák vč. DPH Ať šmejdi z growshopů nežerou! Ne vážně, fakt mě strašně serou s tím jak chtěj lidi stahovat z kůže, no řekněte...
výbojka 400W Son-T PIA Plus v growshopu 1280,- normálně 700,-
zářivka Philips TLD/865 growshop za 170,- běžně 50,-
objímka E40 bezpečnostní growshop 280,- běžně 120,-
...a tak by se daly vyjmenovávat další a další položky.
Dik moc du to obědnat. A já vůl bych to kupoval jak idiot za takový prachy. tak ještě jednou dik a pro ostatní vermikompost vřele doporučuju. JO A SAMOZŘEJMĚ MŮŽETE PSÁT O TOMTO HNOJIVU A JEHO ÚČINCÍCH NA VAŠE ROSTLINY DÁL.
Tenhle vývar z kopřiv je asi jedno z nejlepších hnojiv pro outdórek smrdí to jak hovna mám toho doma 10 litrů ale eště to budu ředit nějakou vdou asi minerální abych tomu eště trochu přidal a zkusim to na indoor uvidíme no má se tim zalejvat asi tak 1/5 zálivek. Je to dobrý protože kopřivy využívaj stejný látky jako gáňa. Nelinčujte mě. čuskarlus
A opět bych si dovolil přidat jeden vodkaz na náš skvělej trávovej net.
Takže to hnojení kopřivama a jiný ekologický vychytáfky tady.
Hodně dobrý.
Aleš, Praha 6: Říkám:"V noci je ten nejsprávnější čas na myšlenky, otázky a odpovědi. Žádný mobil vám nezvoní, nikdo vás neruší a máte spoustu času..."
Už se těšim jak to zapůsobí na skunk ale těm co to budou vyrábět fakt nezávidim ty kopřivy tam maj bejt pár tejdnů dokud to nezačne smrdět já to tam měl asi měsíc a půl a smrdělo to že se mi do toho vůbec nechtělo takže všem doporučuju roušku a gumový rukavice pokud nechcete 3 hodiny dolovat ze svejch rukou nesnesitelnej smrad.
No určitě bych nepěstoval čistě ve vermikompostu, použil bych ho jen jako jednu složku pro přípravu substrátu. Ten normálně připravuji smícháním 1/2 kvalitního zahradního kompostu (ten by zřejmě šel nahradit z části právě vermikompostem) a 1/2 písku s kostní moučkou. V případě použití vermikompostu bych zkusil 1/3 zahradního kompostu + 1/3 vermi (viem byť verny ) + 1/3 písku.