Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Po vyjetí 6 sekundárních větviček je hned v prvním patře zastřihnu tenhle text sem trochu nepochopil,mohl by mi to nekdo vysvetlit co to jsou ty sekundární vetvicky?
Zajímavej článek o zaštipování je tady http://www.greenhome.cz/clanky/zast...stlin-ano-ci-ne Zajímavý je, že se nebrání ořezávat rostliny ještě v květu. Já to taky dělám, víceméně stejně, jako to píšou v tom článku a musim říct, že je to pro dobro věci. Mam mnohem míň práce při zpracovávání sklizně a palice jsou pěkně mohutný. Ze zkušenosti musim říct, že na kvantitu to vliv nemá. Pěstuju už 10 let a testoval jsem to fakt mockrát.
Prosim o radu.
Dnes zaštipuju poprvé a potřebuji rychlou odpověd.... mám asi 16 dní staré kytky, sou zhrubá 30 cm vysoké a mají okolo 8 pater...vypadají dost rozvětveně ani bych nezaštipoval ,ale musím protože jich mam málo a potřebuju řízky... otázka Zní:
Musím zaštípnout pouze poslední patro? (kousek pod vrcholem) ,nebo třeba uštípnout řízek který by se skládal ze tří pater?-tím padem z 8 pater by zbylo 5 pater...díky
Původní příspěvek od Ksaviercz Prosim o radu.
Dnes zaštipuju poprvé a potřebuji rychlou odpověd.... mám asi 16 dní staré kytky, sou zhrubá 30 cm vysoké a mají okolo 8 pater...vypadají dost rozvětveně ani bych nezaštipoval ,ale musím protože jich mam málo a potřebuju řízky... otázka Zní:
Musím zaštípnout pouze poslední patro? (kousek pod vrcholem) ,nebo třeba uštípnout řízek který by se skládal ze tří pater?-tím padem z 8 pater by zbylo 5 pater...díky
V pohode mozes aj nad tym piatym.
Save paper - think before you print.
music rules, yeee
I Scream, You Scream, We All Scream for Ice Cream.
Je zásadný rozdiel medzi expertom a odborníkom. Jeden vie o hovne všetko, druhý vie o všetkom hovno.
ASSHOLE is not an alternative lifestyle!!!
Souhlas s LemonJelly. Ještě chci říct, že můžeš udělat řízky i z těch spodních větví (jestli za to stojí). Je to dobrý v případě, že nemáš všechny kytky stejně velký.
Příklad:
Když vyšší uřízneš vršek, bude stejně vysoká jako ta nižší. Kdybys pak uřízl vršek i tý nižší, bude zase o něco menší, jako na začátku. Můžeš teda z tý nižší uříznou spodní větve a budeš je mít stejně velký.
Znova opakuju, že řízky ze spodních větví má cenu dělat jenom v případě, že jsou pěkně silný a mají aspoň 2 patra.
Chtel bych se optat. Letos mám v plánu poprvé pěstovat outdoor.
Early Girl a Mandal #1. Není mi uplně jasný zaštipování outdoor modelů. Můžu to udělat následujícím způsobem?Psal to cca 7 let zpátky jiný uživatel groweru.
Př. Kytka,zaštípnutá při výšce 30cm,asi 5pater s listy schopnými života,začne se větvit na dva vrcholy,a povětšinou na záštip ještě zareagují spodní patra a začnou se taky větvit,například 3 a 4patro...takhle kytku nechat ještě tak 14 dnů až zase pěkně obrazí....a zkošatí...pak zaštípnout jen ty dva nejvyšší vrcholy...
Zatím co zpomalíš ty vrchní dvě větve,tak se pořádně rozjedou ty spodní,tak...že doženou ty vrchní...tak že máte skvělej keř s hromadou vrcholů....
Ted mám jednu kyti,má 50čísel,a tak 11vrcholů...což je v klídku
Hi all Growers chtel by sem se jen optat jestli tady ma nekdy zkusenost s Himalayema??? Mam jich 20 pod 600W a je to full-full takze mi jde o to aby si ty kyti nejakym zpusobem nestinily nebo nebyly zbytecne moc rozkosateny, proto se chci zeptat jestli to vubec ma cenu zastipovat popr. jak moc??? S Himalayema a zastipovanim mam zkusenost pouze venku kde se ta kytka krasne kosati ale to ja zrovna nepotrebuju pri mym poctu kytek,zase nevim jak ta kyti vypada kdyz neni zastipnuta vubec , indoor je jedu prvne...tak se radsi zeptam :-) Diky moc za jakykoli komentar....
Původní příspěvek od Tounny Chtel bych se optat. Letos mám v plánu poprvé pěstovat outdoor.
Early Girl a Mandal #1. Není mi uplně jasný zaštipování outdoor modelů. Můžu to udělat následujícím způsobem?Psal to cca 7 let zpátky jiný uživatel groweru.
Př. Kytka,zaštípnutá při výšce 30cm,asi 5pater s listy schopnými života,začne se větvit na dva vrcholy,a povětšinou na záštip ještě zareagují spodní patra a začnou se taky větvit,například 3 a 4patro...takhle kytku nechat ještě tak 14 dnů až zase pěkně obrazí....a zkošatí...pak zaštípnout jen ty dva nejvyšší vrcholy...
Zatím co zpomalíš ty vrchní dvě větve,tak se pořádně rozjedou ty spodní,tak...že doženou ty vrchní...tak že máte skvělej keř s hromadou vrcholů....
Ted mám jednu kyti,má 50čísel,a tak 11vrcholů...což je v klídku
Díky za rady a typy.
nechapem co ti na tom nie je jasne. ci nechapes dostatocne pisanemu slovu???
to pildo: nikdy sem kytky nezasmikaval, takze se ptam, jestli to muzu udelat zpusobem jakym sem popsal.chapeme se? nebo ses jeden z tech typku co jsou mistri sveta a misto toho, aby poradili, tak tady jen do lidi prudi?
no mas to tam celkom dobre napisane. ja som vzdy zastrihaval myslim ked mala rastlina tak 20-25cm a potom po kazdom 3-4 poschodi (moze to byt ekvivalent tych 14 dni). a ked som musel presadzat tak som to skombinoval, kedze aj po presadeni aj zastrihnutiu sa pozastavi rast.