Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
chtěl jsem se zeptat fialovění palic na odrůdách které by fialové být neměly...
je spůsobené chladným počasím a studenou zálivkou ?
zpozorováno již tak před týdnem a půl....
Ty odrudy co fialový to mají v genech a při nízkejch teplotách se to snáž projeví! Kytka co je zelená a má bejt zelená nezfialový ani když by uplně zmrzla, listy třeba chytí fialovej nádech ale palice ne! Každopádně bych si stim nelámal hlavu,dělá to spousta modelů!
no,palice(listy ne) začly fialovět nejprvě na special qeeun, ta jesklizena a pak na skunk 1 .
kamarád mi taky povídal, že mu na řízkách orangebud taky fialovějí šišky.
já jenom aby z toho pak nebyl nějakej nepoužitelnej brajgl....
Ahoj mam problém na kytkách se mi objevila bílá sragora nejde to neják sundat dolu ani spendlíkem myslím ze je to plísen bylo by možné to vysavit pak nechat 14dni pak na den namocit do cisté vody a nechat treba 1-2 mesíce susit na vetraném prostoru diky moc Ham
ahoj
prosim poradte, dneska sem na kytce nasel tuhle nejspis houbu. teplota ve skrini 30C vlhkost 33% na druhe kytce ktera je stejna odruda to neni. Vyska 40cm. Je to na dotek jak vypln z plysovyho medveda.
Predem moc dik
Postřik proti plísni a padlí by to měl zastavit. Snaž se snížit vlhkost aby se to nešířilo. Když budou napadeny palice tak se s nima rozluč, je to lepší jak hazardovat se zdravím.
PADLI A JINE PLISNE,HOUBY.
Udajne nejrychlejsi a nejucinnejsi a paradoxne nejlevnejsi !-Proti padli a jinym plisnim,houbam je postrik jedle sody Hydrogenuhličitan sodný NaHCO3,mydla....Ale i tak to chce cca 1. tyden trpelivosti.
A-Odstranit nejvice napadene casti rostlin,B- aplikovat denne postrik vodou s upravenym PH cca pul hodiny pred rosvicenim aby kyti stacila uschnout a nevznikaly jine plisne. Padli paradoxne nutne potrebuje k rustu suchy list! Nesnasi vodu !
C-aplikovat Hydrogenuhličitan sodný NaHCO3,mydlo......
nejdrive jen na 2.nebo 3.napadena mista na kyti,klidne i na malou bezvyznamnou palicku ,nasledne pockat 24 h a kdyz roztok kyti neposkodi tkan na listech nebo stonku tak pak vesele aplikovat na cela zamorena i nezamorena mista.
-----------------------------------------------------
Interestingly enough, the most effective measure in preventing and treating powdery mildew is to spray the foliage of your plants daily with plain water from the hose. Powdery mildew hates water! The only caveat with this method is to be sure you do it early in the day so that the foliage completely dries before cooler evening temperatures arrive, otherwise you may invite other fungal diseases, such as black spot, into your garden.
------------------------------------------------------
V tomto odkazu viz.nize dokonce i jeden cesky pestitel potvrzuje ze padli primo nesnasi vodu za to miluje vysokou vzdusnou vlhkost. http://kiwiforum.cz/forum/viewtopic...&t=52&start=525
------------------------------------------------------ http://organicgardening.about.com/o...wderyMildew.htm
Pro toho kdo nemluvi anglicky lze to vlozit do googlu najit vyhledavacem a kliknout na prelozit pod podtrzenym odkazem a ona se prelozi cela stranka do cestiny.
Presto ze zatim, nastesti jsem nemel s padlim tu cest dovoluji si vlozit tento zajimavy prispevek ktery muze pomoci ostatnim growerum kteri se s padlim ci jinou plisni prave potykaji a mohou tak zachranit svou vzacnou sklizen.
Podle toho co jsem si o padli,houbach a plisnich dozvedel je lepsi nepodcenovat prevenci nez s ni pak nasledne bojovat !!!
Naposledy upravil Madical-Strains 16-07-2012 v 17:19 PM
Ahoj, mám kyti napadený sviluškama, tak jsem si tu o nich něco četla a dověděla se, že jim vyhovuje sucho a teplota nad 20 stupňů. Chci teda zkusit postřik tabákovým výluhem a napadla mě jedna věc. Myslíte, že když je teď v noci a ráno docela kosa, tak že by to kytkám mohlo v boji s těma mrchama pomoct? Jedna už asi 14 dní kvete, zbytek zatím nic (teda až na autoflower).
Ahoj,
zdravim vsechny growery a zaroven prosím o radu
Muj první indor,jsem v in-pěstovaní začatečník, dark stret 140x60x60,250w sodík
zasazeno 23.8. 2x new york dieselxblack domina femin.semena,ale ty jsou da se říct O.K.,problem mi dela ta třetí kytí,je to řízek,ktery byl venku,vubec se mu nedařilo tak skončil u mě ve skříni,behem prvích 14-ti dní obživl a 2xtolik narostl,zastřihl jsem ho,aby ty mládata ze semen dorostli a byly přibližne stejne velke,TEN PROBLEM-zaraženy rust,svetlaní listu,žloutnutí,odumírání a opravdu hodně fialový a dřevnaty stonek,hodne fialovy! vsechny tri jsou ve stejne zemine,stejne hnojeno i zalejvano,... Nejspíš PH a nasledkem nevstrebani živin? děkuji za radu,foto možno z mobilu
Zdravím všechny G mám takový problém vůbec nevím co se mi děje s kyti z ničeho nic se začala celá kroutit je to the ultimate od dutch passion nikdy se mi to nestalo teplota Den 26c přez noc 20c vlhkost 50% je to v kokosu hnojím plagronem kokos a+b předem děkuji za pomoc
Dneska jsem objevil na kytkách žloutnoucí listy v nových výhoncích. žloutnou od středu.
Jedná se o automaty od Royal queen seeds
plus SCROG regular cheese..
Kytky jsou ve skleníku, hnojeny celým setem od Biobizzu.
Zatím je to jen na pár větvičkách, objevilo se to z ničeho nic za poslední tři dny. Tak se ptám za včasu ...
Pod listy jsem se díval a nic tam nejde okem vidět.
poslední týden, možná dýl se mi na jedné kytce udělali tyhle vecičky.
Prosím někoho, kdo s tímhle má aspoň trochu ZKUŠENOST , aby mi poradil co s tim.. Je to nepříjemný pohled
3.týden RŮST
Bubbler, CFL 200w DUAL, hnojim AH, třetinová dávka(bubbler), vlhokost 60-70%, pH se snažim držet od 5 do 6. Teplota cca 27°C. Klipsnový větrák mi promíchává vzduch.
KDYBY NĚKOHO NĚCO NAPADLO, prosim o koment! Díky!!!!!
Zdravim, na zacatku listopadu sem zasadil tyhle kousky. Pred vicenez mesicem mi zacly zloutnout, hnednout a schnout listy zespodu. Zestartu tobylo pod 400HPS teplota/vlhkost > 28-31/25-30 hnojeno Advanced Natural Power korenovym stimulem temer hned zestartu po prvnich znicenych listech sem pridal Enzymes+Grow/Bloom Excell. Po nakem prvnim hledani reseni problemu sem usoudil zetobylo prehnojenim (bosem tam rval plne davky) taksem vysadil hnojky a zacal s proplachem. To bylo pred zhruba ctyrmi tydny, po nakem case sem vymenil lampu za 250usporku t/v > 24-28/28-30. Destrukce se zpomalila ale nezastavila ... po nakem druhem hledani mam pocit, zebyto mohlobyt vlhkosti, ale jistotu vtom nemam, tak vas tady zadam o nakou radu ...
Born To Grow
Naposledy upravil Putinaredweed 27-12-2014 v 19:24 PM