Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ahoj,
když jsem zjišťoval zdali je možné používat BioBizz v drip závlahách, našel jsem vyjádření přímo od BioBizzu. Třeba se to taky bude někomu hodit (doporučené dávkování je uvedeno na konci přízpěvku):
Ne každý ví, že je hnojiva BioBizz možné používat pro vodní systémy jako jsou rockwool, nft, kokos nebo aero.
Hnojiva BioBizz byla původně koncipována pro pěsování v zemině, ale přesto od doby co vlastníme OMRI a SKAL/EKO certifikace (důkaz že je náš produkt 100% biologický) jsme přeměnili některé naše přísady, aby bylo možné je použít univerzálně bez ohledu jestli pěstujete v rockwoolu, NFT nebo s kokosovým dripem.
Základní pravidla:
TopMax, BioBloom a RootJuice fungují bez problému ve všech hydro i aero systémech.
BioGrow a FishMix múžete použít s ohledem na rychlou kazivost způsobenou obsahem koncentrovaných biologických přísad. V NFT systému nebo v nádrži s živným roztokem budete muset celý obsah nádrže měnit místo každého týdne každé dva dny. Musíte vědět co děláte a věnovat tomu dostatečnou pozornost protože se všechno může rychle pokazit. Za to neručíme.
Pro automatické systémy je to stejné, BioGrow/FishMix se začíná rozkládat a následně pěnit za dva dny. Pokud tedy máte namíchaný roztok obsahující BioGrow/FishMix musíte jej použít co nejdříve. Navíc při použití složek v živném roztoku musíte předejít ucpávání a zanášení použitím kapilár s průměrem 4mm a větším. Doporučujeme po aplikaci výživy kapilární rozvody propláchnout pouze upravenou vodou stejně tak všechny ostatní části systému.
Pro automatické kokosové systémy mohou být BioGrow/FishMix nejlépe využity ručním zaléváním 2-3x týdně, předejde se tak vzniku páchnoucí pěny v nádržích na živný roztok.
Použijte jednoduché filtry jako jsou netkané textilie nebo staré trička k zachycení větších sraženin z BioBizz živného roztoku, bez snížení výkonu to pomůže zamezit zanášení a usazování v systému.
FishMix a/nebo Alg-a-Mic můžete použít jako postřik (2-3x týdně, 1-2ml/litr) dokud nezačne květová fáze. Při nástupu květu budete muset aplikaci přerušit, protože by tyto láky neměli přijít do přímého kontaktu s květem.
S použitím FishMixu máte jistotu že máte dostatek dusíku (pokud pěstujete v NFT, FishMix je jediným zdrojem dusíku který dokáže BioBizz nabídnout (kromě dusíku v BioBloomu)), ale po druhém týdnu květu budete možná potřebovat nasadit další produkt pro udržení specifické hladiny dusíku, zejména pokud vaše rostliny vykazují růstové/vizuální defekty.
Při použítí pouze TopMax a BioBloom budete mít nedostatek dusíku, magnesia a dalších užitečných prvků. Není tomu proto, že by byl BioBizz nekvalitní ale proto, že NPK u 100% organických a ekologických produktů nikdy nemůže být vyšší než 8. Někdy, v závislosti na velikosti rostliny a ve specifickém systému po druhém týdnu květu a déle, může být požadavek NPK větší, než BioBloom samotný dokáže nabídnout. Hlína má oproti vodě v NFT systémech mnohem lepší vyrovnávací schopnosti a je mnohem bohatší na minerální látky. Jak jsme již řekli, BioBizz je původně určen pro půdy.
Ve všech hydroponických a kokosových systémech se doporučuje držet se dávkovacího schématu pro lightmix + přidat cca 40%. To znamená místo 5ml/l používat 7ml/l, místo 2ml/l 3ml/l atd.
Trochu jsem to tu procetl ale nikde jsem to nenasel(a nebo prehledl)
Da se pouzivat fishmix ve forme postriku na listy i v pulce kvetu? Stihne se dostatecne vstrebat? Vzhledem k tomu jak smrdi, tak bych to pak nechtel palit.
Trochu jsem to tu procetl ale nikde jsem to nenasel(a nebo prehledl)
Da se pouzivat fishmix ve forme postriku na listy i v pulce kvetu? Stihne se dostatecne vstrebat? Vzhledem k tomu jak smrdi, tak bych to pak nechtel palit.
Diky
Osobně nedoporučuji postřik at už čímkoliv od druhého max.třetího tydne květu, a fishmixem už vůbec ne ,ten je dobrý jako postřik leda tak na růst ,na květ je jej možno použít místo grow složky,pač má takřka stejný poměr NPK jako grow,postřikem v pozdějším stadiu květu si akorat říkáš o plísen a ta rybina v šiškách taky nic moc,toš snad sem ti trochu pomohl,hoj.
Osobně nedoporučuji postřik at už čímkoliv od druhého max.třetího tydne květu, a fishmixem už vůbec ne ,ten je dobrý jako postřik leda tak na růst ,na květ je jej možno použít místo grow složky,pač má takřka stejný poměr NPK jako grow,postřikem v pozdějším stadiu květu si akorat říkáš o plísen a ta rybina v šiškách taky nic moc,toš snad sem ti trochu pomohl,hoj.
Pomohl, diky.
Rikas nestrikat? Moje kytky zacina okupovat nejaka listova plisen a v g-shopu me doporucil HF-Mycol, prej muzu kropit i v kvetu. Mate s tim nekdo zkusenosti?
Rikas nestrikat? Moje kytky zacina okupovat nejaka listova plisen a v g-shopu me doporucil HF-Mycol, prej muzu kropit i v kvetu. Mate s tim nekdo zkusenosti?
Ano existují některé postřiky,většinou Bio které je možno použít i v pozdějším stadiu květu ale co jsem zatím pozoroval nějak to nefunguje,v tvém případě bych doporučil ostříhat špatné časti listu,hlavně to nepřehnat,přídat ofuky,kytkám zajistit pořádný přísun čerstvého vzduchu a stáhnout vlhkost.Jinak přípravek HF-Mycol neznám,pokud je to chemka tak hlavně pozor na ochrannou lhůtu.
Zdar, HF Mycol nie je chemka, takže v poho, OL je 0. Dá sa objednat aj na www.biocont.cz , ide o " fenyklový olej s obsahem dalších extraktu". Olej v šiškách pri striekaní v neskorších fázach kvetu je samozrejme tiež diskutabilný, ale zo začiatku v poho. Ak by sa ti podarilo postriekať listy a nezasiahneš kvety, tak môžeš striekať kedykoľvek . Bude to piplačka , ale čo už. Tu je nejake PDF
Nemám vyskúšané, mám ho kúpený, skúsim ho na jar na viniči na záhradke
doteď jsem hnojil jen koňským trusem, rozhodl jsem se koupit něco lepšího, ale přesto bio. Mám doma Grow, Bloom, Top max a kořenový stimulátor.
V návodu je napsáno dávkování a že mám hnojit každý den. Jenže to je na každé nádobce zvlášť bojím se když dám všchno dohromady nebude mít koncentrát moc veliký obsah hnojiv? Tím myslím 2ml bloomu, topmaxu a kořen stim. To už dělá asi 6ml na litr? Můžu takto mixovat hnojiva do jednoho litru jak se mi zlíbí, ale i přesto nepřehnojím rostlinu? Rostlina má 30 dní růstu. Díky
aha, díky každá zálivka se bere co přesně? Jak často? Na obalu je napsáno abych to hnojil s každým zalíváním, ale já zalívám každej den. Jak jsem se dočetl tak hnojivo nemůžu nechat v 1l flašce naředěné třeba týden. To musím zalívat hned čerstvě, takže to budu muset dávat velkýho bacha, abych to namíchal přesně.
zdravím...chtěl jsem se zeptat jestli mi vystačí 0.5litru bio grow a 0.5 litru bio bloom na 5 kytek shamana jen tak odhadem, kdo už s tim ma zkusenost...ja totiz letos budu mejt kytky prvnim rokem...jo a ještě sem si chtěl udělat hnojivo z kopřiv a ze slepičáků a zeptAT se vás jestli to mužu míchat... třeba 1 týden hnojit střídavě (po:bio grow..stř:kopřivy..Pa:bio grow...Ned:kopřivy) a to sami i se slepičákama a bloomem..a nebo jeste jestli si myslite ze je lepši hnojit jen bio grow a nebo i dohromady s kopřivama?
zdar, máte někdo pozitivní hodnocení BIOHEAVEN? ze začátku jsem ho zkoušel, ale myslím, že květinky jedou i bez něj v pohodě, když se staráte.. čili - má to smysl poměr CENA / VÝKON? díky. ween
Bioheaven jsem přidávál do 100l sudu s MR1, CalGreen a ATA-clean.. kromě toho, že mě vždy po dvou dnech zkazil celý roztok, tak byl úplně k hovnu! jel sem s tím Jacka pod 600W a vůbec žádný rozdíl oproti minulému a dalšímu kolu stejných klonů JH tam nebyl..
OT ještě bloombastic, co jsem vyfasoval na Cannafestu, tak ten mě taky během dvou dnů zkazil celý sud.. No prosně nasrat na takové hype stimulátory!