Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím labužníci, chtěl bych se informovat o dobrem receptu na maslo a o vynikajicim chutnem receptu na cookies(kolačky suche). (predpokladam, ze na kolacky musim mit maslo)
Načteno z internetu, já tam nedával vanilku, ale dochutil jsem si to podle sebe. Čokoláda, buráky, kokos ...
Množství je na dva a více plechů.
Postup:
Všechny suroviny (pokojové teploty) smícháme do hladkého těsta, necháme v ledničce půl hodiny ztuhnout. Rozehřejeme si troubu asi na 180°C.
Uděláme kuličky. Ty položíme na plech vyložený pečícím papírem (vysypané moukou) a zmáčkneme vidličkou / čímkoli.
Takto nachystané sušenky pečeme asi 10-15 minut dozlatova (hlídat). Upečené sušenky necháme vychladnout. Za horka jsou ještě měkké..
Zdravím, zajímalo by mě, zda-li ty sušenky vydrží třeba i pul roku? (podle mě by se to muselo skladovat v lednici, poněvadž kdybych to nechal třeba v šuplíku tak by se to máslo v těch sušenkách zkazila, či nikoli?)
A nějaký dobrý návod na kvalitní máslo byste neměli? (ověřený v praxi)
Budu mít asi 3-4 igelitové nákupní tašky listí a malých šišek (spodků). Zajímalo by mě, jestli tam můžu nechat i stonky, či to budu muset oddelit od stonku a delat to jen z listi a ze šišek..?
Původní příspěvek od Kmotr007 Zdravím, zajímalo by mě, zda-li ty sušenky vydrží třeba i pul roku? (podle mě by se to muselo skladovat v lednici, poněvadž kdybych to nechal třeba v šuplíku tak by se to máslo v těch sušenkách zkazila, či nikoli?)
A nějaký dobrý návod na kvalitní máslo byste neměli? (ověřený v praxi)
Budu mít asi 3-4 igelitové nákupní tašky listí a malých šišek (spodků). Zajímalo by mě, jestli tam můžu nechat i stonky, či to budu muset oddelit od stonku a delat to jen z listi a ze šišek..?
Díky a přeji hezký večer všem.
Ahoj...kdyz ty susenky udelas z prepusteneho masla, tak neprohloupis. Staci maslo v hrnci chvili povarit a dat pryc penu z hrnce kde budeš mit zlatave ghi a odebranou penu můžeš pouzit na peceni ! Fajn je taky ze Jde stále experimentovat s ochucovadly co pak staci dat do testa..receptu tu v threadu je dost...susenky ti vydrzi v lednici,na mrazaku urcite dlouho...good luck
Zdravím, tak mám cca 900g drťky a chci z toho udělat máslo..
Můžete mi prosím říct, kolik másla mám dat na 900G, aby kolačky byly opravdu silne? a Nejaky navod (poprosil bych stručně) jak udělat dobré máslo.. je tu docela dost receptů, ale pořád nechápu jak to funguje..
Hele ptáš se tu už 2. měsíc. Opravdu je tak těžké napsat do googlu : Jak udělat konopné máslo. Nebo do hledání na groweru napsat : máslo ?? Já máslo dělal tak 100x, recept si nepamatuju, ale když na něj dostanu chuť tak si to jednoduše za půl minuty najdu
Původní příspěvek od Kmotr007 Zdravím, tak mám cca 900g drťky a chci z toho udělat máslo..
Můžete mi prosím říct, kolik másla mám dat na 900G, aby kolačky byly opravdu silne? a Nejaky navod (poprosil bych stručně) jak udělat dobré máslo.. je tu docela dost receptů, ale pořád nechápu jak to funguje..
někde se píše že musím vyvařit tu travu nekde se pise ze musim oddelat penu, nekde se pise ze musim udelat GHI a nekde se pise ze to mam rozdrtit tu travu nekde zase ze ne.. a kolik toho masla teda na cca 900g??
ja delam maslo tak ze:
material co nejvic nadrtim,dam do misky a preleju varici vodou.To opakuju dokud voda neni cira.Poradne to vyzdimu.Mezitim si hodi. Do hrnce mezitim hodim 3 kostky masla,rozpustim(nikdy jsem penu nesundaval)hodim material zaleju trochou vody a pozvolna varim a stale dolejvam vodu.Varim to klidne na 5x .Vyvarim vodu a dam do lednice.A kdyz je cas a vim ze nekdo neprijde tak sup stim na ohen.(kdyz jsem to varil nikdo semnou nechtel doma bejt,silene to smrdi)Pak to jenom precedis,zchladis,udelas diru vylejes vodu znova zahrejes a das do misek.Dobu vareni odhaduju tak cca 10h.Jinak k te vaze.Je neco jineho varit z palic,listu z palic a obyc listu.Ja jsem na 3kostky pouzival tak 300g listu z palic a obyc listu a muzu ti rict ze to byla fakt sila.Hodne lidi si ode me uz nic nevezme A mel jsem to na dlouho.Delal jsem kokosove kulicky a stacila jedna max dve.Rekl bych ze maslo je ayi nejlepsi,dlouho vydrzi v lednici a da se uvarit hodne veci
Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda-li by tady mi někdo nehodil návod jak prevarit (na kolik stupnu) travu od chlorofylu a jak udelat konopný olej z listu indooru? díky... nejlepe do zitrka, rano bych to chtel zacit delat.
Já jedu 2 Litry mléka, 0,5 l. vodky a někdy to zahustím smetanou. Nechám to povařit 2 max 2,5 hodky. Jemný var a scedím. Nejlepší je ,když se udělá nahoře škraloup...ten sice není moc chutný,ale zčoudí tě.