Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Juanito - pokusim se bejt stručnej
indoor - vesměs připravujeme menší množství substrátu než pro out - dáváme důraz na sterilitu, stabilitu pH, vzdušnost s ohledem na rozměry květníků, celkově by se indoor substrátu měla věnovat maximální péče, super je trichoderma (která v outu vesměs nefunguje vzhledem k podmínkám)
outdoor - sterilita substrátu je vepsí neboť na to stejně nalítá kotel hmyzu, stejně tak pH pač na to prší dešťovka která má tu drzost že má pH jak se jí zachce. Vzhledem k tomu že out se hnojívává míň zhusta lidi zarejvaj do země různý organo hnojky (trusy, kvasy a spol.)
Já skousim prvni rok pestovat a mam v kvetinaci tenhle mix:
- 40% substrát pro kaktusy a sukulenty (7L =cca.50 kč)
- 30% perlit ( 2,5L =25kč)
- 30% keramzit (2L =25 kč)
Je to orientačne .)) Ale zatim se kytky chytli a rostou..
Cus, chtel bych se zeptat, jaký mam zvolit květináče? Bylo by to v poho kdybych měl 15l kýbl a v tom 6kyti? nebo to mam nasázet zvlášť? Jestli jo, tak jak velkem květináč na 1 kyti abych ji uz nemusel presazovat?
Dík
cus, co si myslite o pode, ktoru sfukol vietor z poli? Vraj je to ta najlepsia poda, aka moze byt
@ziki23:
15l kvetinac a v nom 6 rastlin je "shit", absolutne ti to neodporucam, ak ides outdoor, tak cim vacsi kvetinac tym lepsie, ja trebars davam 25L vedro na 1 rastlinu, dam tam dobry substrat, a necham to vo tom rast, asi tak po 1-2 mesiacoch odrezem dno kvetinaca (vedra) a necham to rast normal do pody, v podstate mi ide iba oto, aby rastlina rastla a korenila v poriadnej pode, ked je uz velka, tak si myslim ze jej ta "zla" (normalna zem) poda nebude az tak vadit
Tak já už jich mám 7 venku:-) půda v kelímkách je čistá pro muškáty.
až se kytí zpevní a trochu povytáhne, půjdou do větších květináčů a namíchané půdy pro muškáty s pískem. Poměr: 1/4 kýble písku a zbytek hlína. Žádný velký rozmazlování:-)
5. SEZONU BUDEM SADIT /vlastne uz som aj sadil :-) DO STAREJ KOPY KRAVSKEHO HNOJA.
Je to TOP z toho co som uz vyskusal!
Hnoj je prelezeny dazdovkami,takze tam je bio humusu ako "nasrato"
HA HA
Nech to ide GROWERS!!
bB